Hangi Jeep

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bernardelli Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,401
Ynt: Hangi Jeep

forumu baştan sona şöyle bir tara.. özellikle araçlar bölümünü gözden geçir. zaten ne yapmak isteyeceğiniz belli olur az çok. sonra yine konuşuruz..

Etiketler

150 verip full modifiye edersen, 30 35 verip alacağın linklerdeki araçlardan daha konforlu olmayan bir araca biniyor olacaksın. Tek farkı 120 fazla vermiş olman olacak.

Çok yardımcı oluryorsunuz gerçekten hatasız bir karar olacak sanırım.

bunlar tabiiki bir miktar ücrete tabi bilgiler, umarım foruma üye olurken üyelik bilgilerini okuyarak tıklamışsınızdır. yoksa boşuna mı yazıyoruz bu bilgileri bişi kazanmadan :smiley:

Abi lastiklerin eskidiği zaman sölersin kaç ebat istiyorsan yollarız o kadarda nankör değiliz ya ;D

Eyvallah :smiley:
bizim karşuılığımız dostluktur, yolumuz düşerse çayını yolun düşerse çayımızı kahvemizi evimizi paylaşmaktır. yani karşılıksız olmaz bu işler. :smiley:
şaka bi yana siz söylediğimiz konu il ilgili önce bir kararınızı verin, gerisi kolay gerçektende, en fazla 3 altrnetife iner araç en fazla gider 3 üne de bakar hangisi içinize siniyorsa onu alırsınız. buradaki arkaşalar araçları alamnız konusnda da size çok fazla tknik ve lojistik destk te sunacaktır. hatta size araçlar bulacaktır.
Bu arada lastik mi satıyorsunuz (1 haftadır lastik arıyorumda)

Teşekkür ederim tabiki en önemlisi olan aramızdaki dostluklardır.Herzaman beklediğim aradığım şey dostluktur.Lastik konusuna gelince ben lastik satmıyorum ama araştır dersen burda birkaç lastikçi arkadaşımız var.Yaptığım iş gereği (turizm taşımacılık)280 aracımız var (otobüs,minibüs,midibüs guruplarında)araçların lastiklerini aldığımız yer gerekli kolaylıkları bizim sözümüzle sizin hatrınız içinde yapar.Elimden gelen bütün kolaylıkları göstermeye çalışırım.

Saygılar,

eyvallah teşekkürler tekrar. çamur lastiği arıyorum 1 haftadı 16 jant bulamadım da lastik vs diyince bi ümit işte :smiley:

neyse. dediğim gibi siz karaınızı verin.
aslında karar verilecek bişi de yok. olay çok net ve açık...
burada yazılanlar fikirden yada öneriden ziyade tecrübeler. insanlar sizinl gerçekleri paylaşıyor. 1-2 marka fanatizmi olsa da amaç o keyfi beraber, zaman zaman tatlı rekabetle, atışmalarla paylaşmak.
balıkçılk, yada av gibi. herkez bilir en iyi tüfeği ama kendi tüfeği yada oltası vs. vs. si daha güzeldir gibi. yada hiç tutukluk yapmaz o tüfek ...
ben 1 hafta öncesine kadar suzuki sahibiydim jeep çilre takılırdım şimdi jeep grand cherokee sahibiyim mesela...
sizi şimdidn uyarıyorum o çamura bulaşırsanız bi daha çıkamazsınız. demedi demeyin...(kirlenmek güzeldir)
saygılar ve sevgiler.

Abi uzun süre düşünecem gerekirse gidip bakıcam inşallah en doğrusunu buluruz.

arkadaşların söyledikleri mantıklı..yani iki araba olayı, fakat; en ince detayına kadar düşünmek lazım. mesela bu arazi aracı ile ne kadar yol gideceksiniz? eğer ki uzun mesafe ise donanımlı bir cherokee işinizi görecektir, yok kısa mesafe ise mesela tam donanmlı bir cj yi ( cj7 olabilir, av, balık malzemelri için) arazide zorlayabilecek başka bir araç yoktur. çok iyi düşünün, hemen karar vermeyin derim.

Tabiki bütün arkadaşlarım söylediklerini değerlendiricem.Belitrmek istediğim bir konu daha var.Ben Antalyalıyım fakat av yaptığımız en yakın noktalar bize yaklaşık 200 km dolayısı ile ava çıkıp geri geldiğimizde ortalama 600 km yol katediyoruz.Mesela burdan çıktığımızda Burdur,Afyon,Denizli,Aydın,Isparta sonra tekrar geri dönüş ki bu demek oluyor ortalama 1200 km.Alacak olduğum araçtan beklentim bu kadar uzun yolda tabiki konforlu bir binek kadar olmasada çok fazla yormaması.Yani kısacası bu aracı alırsam bu aracın üstünde geçer ömrüm...

Bütçe varsa Wrangler JK almak ve 3-4" lift ile 35 arazi lastiği takmak bence en mantıklısı, modifikasyon 10.000YTL'den az olur... hem asfaltta hem arazide hemsinden de iyi iş görür... ;D

Arkadaşların söylediklerine katılıyorum . Öncelikle iki araç mı tek araç mı karar vermek lazım . İki araç olursa linkteki örnekler seçilir şehirde de tercihen konforlu bir binek yada SUV alınabilir .

Bu arada Linkteki gibi araçlarda konfor ve keyif konusunda hiç geri değillerdir . Arazi performanları konusunda tipleri ipucu veriyor zaten .

Yada yok ben tek araç alıcam kararı çıkarsa . Benim fikrim ve gönlüm Rubicondan yana olur .

iki araçta bir çözüm,ama av menzillerinize bakınca ömrünüz hep daha ucuz olan modifiyeli araçta geçecek,modifiyelerin ehil ellerde yapılmış olması ve aracın mekanik yaşıda çok önemli
ben olsam 4 kapı,wrangler rubicon 2010 model alırım,zaten onun teknik özellikleri yeterince iyi,hiç bir modifikasyona ihtiyaç olmayabilir,her mekanik parçası ve dizaynı fabrika orjinli bir araç ve istenildiğinde kapılarına kadar sökülüp av kovalanabilir, bence
selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,096
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR