Hangi Land Cruser ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan becasse Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,537
Ynt: Hangi Land Cruser ?

insanlarda birde 100 kasa daha elektronik bir düşünce var ama 2001 modele kadar alacağınız 100 kasa ile 80 in elektronik durumu nerdeyse aynıdır.100 kasada artı olan sadece yükseltme alçaltma durumudur..(tabi burda bahsettiğim 95-97 arası fzj80 kasalardır.)

çağlar kardeşimin yazısından alıntıdır :

Etiketler

Cihan abi selam,

Senin yorumlarını gerçekten çok dikkatli şekilde inceliyorum.Çünkü bende vx 100 alacak olsam danışacağım kişilerin başında gelirsin.Bilgine en önemlisi aracınla yaşadığın tecrübelerine dayanaraktan sana sorulması kanaatindeyim.Tabiki başımızdan geçen ve geçecek olan üzücü olaylar yaşanacaktır ( allah can sağlığı versin).Fakat şimdiye kadar sende biliyorsunki sitede yazılanlar neden se bu yönde fakat off road videoları olsun izlenimlerim tabiki 100 kasanın üstünlüğünü göstermekte.Bu konuyu en doğru öğrenmenin yolu eminimki tecrübe .Kesinlikle araca diyecek bir sözüm yok ama tecrübeden sonra tabiki insanın düşünceleri değişiyor.Yukarıdada bahsettim sizin kesinlikle bizlerden daha tecrübeli ve bu konuda daha bilgili olduğunuz kesin.Kendimce yazdığım cevap belki bir düşünce veya fikir yardımında bulunur gerekçesiyle yazılmıştır.Ama bu işi kompedanına sormak en doğrusu.

Saygılar Cihan Abi...

bernardelli' Alıntı:
Selamlar Oğuzhan bey,

Bende sizin gibi avcılıkla ve balıkcılıkla uğraşıyorum.Aynı sizin gibi bir arayış içersinde uzunca zaman araştırma yapıp sizin konunuza yorum getiren Çağlar beyden bile bizzat yardım istedim.Bizim yaptığımız spor genelde off road yapılan bölgelerin sonunda hatta artık aracın çıkamayacağı yerlerde vuku buluyor.Örneğin bir keklik avı veya çulluk tabi örnekler baya çoğalabilir.Bu gibi durumlarda biz araç içerisinde köpek taşımadan tutunda artık diğer arkadaşlarınızın aracının gitmediği yerlerde 7 - 8 kişi bir araca doluşup av yerine en yakın noktaya çıkmaya kadar.Şimdi özellikle bizim off roaddan şu gibi bir ayrımımız var ava gittiysek ve gerçektende avlanmak istiyorsak mutlaka o araç belli noktaya kadar gidecektir binevi buna mecburdur:smiley: Bu mecburiyete en iyi cevabı verecek olan araç kanaatımca vx 80 kasa olacaktır.Neden ? Fii tarihinde vx 100 araçla ava çıktık.Konfor mükemmel,sessizlik harika,kabiliyet on numara ve bakışlar daima üzerinde....Ama dağda sanırım elektronik bir problemden dolayı şimdi ismini hatırlayamadığım bir arza açtı.Arkadaşlarım tamirci arıyacak ama Dağın başına ne o tamirci gelebilir nede gelse yapabilir.Dolayısı ile bu aracı çekiciye yükleyip servise götürdük ama çekiciye yükleyene kadar çektiğimiz eziyet gerçekten zordu.Bu olaydan iki konu çıkıyor ortaya.Vx 100 ün kesinlikle tartışılmaz olduğunu söyleyebiliriz,ama off road a gitmeyip ava giilecekse vx 80 derim.Off road ta yanınızda olan araçlar olacaktır ama av yerinde sizden başka bir araç olmuyor genelde.Vx 80 bence daha mekanik bir araç olduğu için biraz daha bizim işimize göre elverişli.En azından bir parçasına birşey olsa ve sen bunu bilebilirsen bir tamircinin o parçayı alıp gelme olayı ( yerine göre)olabilir Sakın bu arada araç kötülüyor diye düşünmeyin ben yaşadıklarımı anlattım.Sözün kısası av aracı olacak ve ben ava aşığım çok gidiyorum diyorsanız vx 80 ama ben ava sezonda 10 defa giderim genelde şehirdeyim diyorsanız vx 100.

Saygılarımla.
Merhaba Mustafa bey,
Düşüncelerinize aynen katılıyorum.Orman içi yangın yollarında vitara uygun bir araç,fakat uzun kilometreli keşif gezilerini düşünürsek donanımlı land cruser konfor ve güvenlikle beraber biçilmiş kaftan olduğunu forumda yazılanlardan ve gördüklerimden anladım.Artık avcılıktada ne kadar gidebilirsek.Arızalarınıda bakımlarını ta yapınca sorun olmaz diye düşünüyorum.Eh yine de arıza yaparsa yapacak birşey yok.

çağlar' Alıntı:
rica ederim çorumdaki 160 bin kmdeki araştırılabilir.
Çağlar bey merhaba,
Sahibinden sayfasına dün bir ilan çıktı.2001 150.000 km 18.000euro istiyor.Bu fiyat düşüklüğü sizce nedendir.Saygılar,

çağlar' Alıntı:
rica ederim çorumdaki 160 bin kmdeki araştırılabilir.
Çağlar bey merhaba,
Sahibinden sayfasında 2001 150.000de ilan çıktı.18.000 euro istiyor.Sahibine sormadan sizin fikrinizi almak istedim.Bu fiyat düşüklüğünün sebebi dedir sizce,arızamı vardır,bıkmış mıdır ;D saygılar,

bu aracı daha öncede görmüştüm ilanlarda,el değiştirmeden önce sanıyorum..stoplar değişmiş bilemiyorum iyice inceletmek lazım.uzaktan konuşmak afaki olabilir.

Bahsedilen 18.500 Euro'luk VX100,90.000km ye kadar yetkili serviste bakımları yapılmış ancak kullanıldığı süre içerisinde hasar görmüştür.Değişen parçaların bazıları aşağıdadır;

Ön Kaput
Sağ Kapı ve Çamurluuk Çıtaları
Sağ Sis Farı
Sağ Far
Sol Far
Sağ Sinyal
Sol Sinyal
Ön Tampon
Sağ Arka Çamurluk
Sol Arka Çamurluk
Sağ İç - Dış Stoplar
Sol İç - Dış Stoplar
Sağ Arka Amortisör
Sağ Arka Süspansiyon Kolu.

vs. vs.

Karar sizin artık ::smiley:

suatlevent' Alıntı:
Bahsedilen 18.500 Euro'luk VX100,90.000km ye kadar yetkili serviste bakımları yapılmış ancak kullanıldığı süre içerisinde hasar görmüştür.Değişen parçaların bazıları aşağıdadır;

Ön Kaput
Sağ Kapı ve Çamurluuk Çıtaları
Sağ Sis Farı
Sağ Far
Sol Far
Sağ Sinyal
Sol Sinyal
Ön Tampon
Sağ Arka Çamurluk
Sol Arka Çamurluk
Sağ İç - Dış Stoplar
Sol İç - Dış Stoplar
Sağ Arka Amortisör
Sağ Arka Süspansiyon Kolu.

vs. vs.

Karar sizin artık ::smiley:
Teşekkür ederim,galiba değişimi yapan servissiniz yürüyeni nasıl.Bilginiz varmı?

becasse' Alıntı:
Teşekkür ederim,galiba değişimi yapan servissiniz yürüyeni nasıl.Bilginiz varmı?

Hayır,değişimlerini yapan biz değiliz,yetkili servis kaydında olanlar bunlar.Yürüyeni hakkında da bi bilgimiz yok açıkçası,ancak aracı gördükten sonra yorum yapabiliriz.

suatlevent' Alıntı:
Hayır,değişimlerini yapan biz değiliz,yetkili servis kaydında olanlar bunlar.Yürüyeni hakkında da bi bilgimiz yok açıkçası,ancak aracı gördükten sonra yorum yapabiliriz.
Teşekkür ederim,

Merhaba arkadaşlar,adım Serkan İstanbul'da yaşıyorum uzun zamandır 4x4 bakıyorum ve en sonunda bugün LC VX 100 almaya karar verdim hatta bir tanesine baktım sağolsun arkadaş test sürüşü yapmamıza bile izin verdi acayip hoşuma ve nasip kısmet olursa almak istiyorum.saat gece yarısı ve bu aracı olabildiğince inceliyorum :smiley:
Sizce 220 bin KM çokmu 2000 model için ve tüpsüz şehir içi 80 kuruş şehir dışı 60-65 kuruş yakıyor dedi arkadaş,arabada yok yok acayip hoşuma gitti :smiley: Araç kaplama yapılmış dıştan sonra sökülmüş ama boyaya zarar verilmiş ve sebepten dolayı araç tavan hariç boyanmış,sizin fikirleriniz nelerdir ?
Herkese teşekkür ederken sizlerden yardım ve değerli fikirlerinizi beklediğimi söylemek isterim çünkü sizlerin fikirleri benim için çok önemli :smiley:
İlgilendiğim araç ;
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-toyota-sahibinden-servis-bakimli-149604661/detay

Arac servis bakimli deniyor.Arac gecmisi sorgulanip rahatlikla alinabilir.240.li km ler sorun degil.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,050
Kayıtlı Üye Sayımız
166,792
Kaydolan Son Üyemiz
wdeepw

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR