Hangi Vitara ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serkan özturk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,551

serkan özturk

seni sen var edersen seni kimse yok edemez!!!!!
Yer
artvin borçka
araniza yeni katıldım kocaelı yuvacıkta oturuyorum ve doğayı,macerayı seviyorum ama malesef arazi aracım yok 3 aydır araştırıyorum en sonunda suziki witaraya karar verdım ama bu sefer de hangisi onun kararını veremıyorum ve bu konuda yardım ıstıyorum 5 kapı manuel 1.6 jlx mı yoksa grand 2000 mt 5 kapımı bırde eskı kasaların 94 mod ıle 99 veya 2000 arasındakı fark okuyup ılgılene arkadaşlara şımdıden çok tşkler.

Etiketler
Ynt: Hangi Vitara ?

1.6 JLX ile GRAND VİTARA 2000 KARŞILAŞTIRMASI:
1,6 JLX yakıt tüketimi ve vergisi daha düşük, kısa şasi olması nedeniyle arazide avantajlı, arazi modifikasyonları daha kolay ve şaşilidir.
Grand'ın üstünlüğü ise daha güçlü ve seri olması iç hacminin daha geniş olması, konfor ve donanımının daha fazla olmasıdır.
94 ve 2000 JLX KARŞILAŞTIRMASI:
99 sonrası JLX'ler İspanyol öncekiler Japondur. Bazı arkadaşlar Japonların arazide daha dayanıklı olduğunu bu nedenle tercih sebebi olduğunu söylerken bazı arkadaşlar her zaman yeni olan avantajlıdır görüşünde.
Ayrıca 2000 modeller eskilerden 6 veya 8 HP daha güçlü. Bu da 2000 model için bir tercih sebebi.
2000 modellerde sürücü ve yolcu hava yastığı standart iken 94 'te ya hava yastığı hiç yok veya sadece sürücü için opsiyonel olabilir, emin değilim.
Bunların yanında 2000 modelde arka sis farı, yan kapılarda dış plastik kaplamalar vs gibi tamamını hatırlayamadığım bazı ayrıntıda üstünlükler de var.

ılgınıze çok teşekur ederım bırde ıstbulda ıyı bır suzukıcı kım expertız yaptırıp yukseltme kıtı taktırabıleceğım guvenılırı usta bu hafta karar verıp alıcam baktığım 3 4 tane var bırııne karar vermem lazım

serkan özturk' Alıntı:
ılgınıze çok teşekur ederım bırde ıstbulda ıyı bır suzukıcı kım expertız yaptırıp yukseltme kıtı taktırabıleceğım guvenılırı usta bu hafta karar verıp alıcam baktığım 3 4 tane var bırııne karar vermem lazım
off road modifiye işlerinin tamamını maslak aksiyon da çözebilirsin

merhaba
bende aranızda yeniyim, yaklaşık 1 aydır forumu takip ediyorum ve kısmet olursa kendime bir arazi aracı almayı düşünüyorum.

seçeneklerim jeep ZJ kasa ve Vitara.

yeni başlık açmak istemedim benim de problemim Serkan Bey ile aynı. Vitara da hangi model seçilmeli??

ben bu aracı hem şehir içinde hemde haftasonu offroad gezilerde kullanmayı planlıyorum. ve biraz konfor da arıyorum.
bu özelliklere uygun olarak 2,0v6 ve 98 model grand 2,5 arasında kaldım. km ler ortalama 130bin civarı.
bunlardan hangisini tavsiye edersiniz?

bilgi ve yardımlarınızı bekliyorum.
teşekkürler.

2.5 ic aksam daha lüks tür güc fazladır o orandada agırdır az bişi vergisi farklıdır ,2.0 model ve fiyat +vergi daha düşüktür kilo ile orantılı beygir gücü fazladır,1.6 4cl kilosu ,vergisi,fiyatı ,daha düşüktür digerlerine oranla ,3 nün de ortak özelligi tam sasi üzerine 6-8 vida ile kupa oturmasıdır arazide korkmadan zorlayabileceginiz araclardır ..3 ü de aynı yürüyen aksamı kullanırlar 3 asagı 5 yukarı 2,5 biraz daha farklıdır ,yalnız o kasa 98-05 arası üretilmiştir adet olarak azdır 1.6 88-03 arası üretilmiş piyasada encok olan kasadır 2.0 95-98 arasıdır kasa olarak 1.6 ile aynıdır motor fren hid dedriyaj farklıdır ön düzen farklıdır 1.6 ile eski kasanın yan sanayi parcası ve cıkması dahabol ceşit icerir kullalanımınız sehir ici daha fazla ise fiyat fazla farketmiyor çünkü,terciniz 2.5 olmalı araziye fazla gidecekseniz boyası cizildi sinyali kırıldı vs için üzülmiyeceginiz arac 1.6 dır biraz da güclü olsun derseniz yaklasık 40 beygır fazla olan 2.0 tercih etmelisiniz..

merhaba ben tercihimi yaptım ve aldım 99 md 1.6 jlx 3 kapı otomatik vites 3 aylık araştırma sonucu kararımı verdım henuz deneme fırsatım olmadı ama ilk suruş ve çamurda test ettim harikaydi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,126
Kayıtlı Üye Sayımız
167,025
Kaydolan Son Üyemiz
Atilla Alpaslan

Çevrimiçi üyeler