Hararet Konusunda Bir Bilgi De Ben Vereyim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mimugurer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,626

mimugurer

Yeni Üye
Değerli doğasever ve vosvosçu arkadaşlarım. 18 Ag. 2013 tarihinde İstanbul'dan, 2100 cc benzinli+lpg li bir t3 vosvos almış bulunmaktayım.
Ankara merkezli bir inşaat firmasında, Muş hst. inşaatı şantiye şefiyim. Planım şuydu: İstanbul'dan Muş'a t3 le gelmek, 3 ay sonrası işbitiminde ise Muş'tan İstanbul'a dönerken, şööööyle bir Nevşehir, Antalya, Marmaris, Bodrum, İzmir, Çanakkale, İst. güzel bir Anadolu turu yapmak idi. Ama biliyorsunuz mimarların planı pek işlemez!

Dolayısıyla ilk harareti Bolu dağı tüneli girişinde yaptırdım. Tünel girişinde sağda bir cep var orda durdum, 3 dakka sonra karayolları aracı geldi, nooldu diye. Bu araçların iyi bir tarafı da şu:''Hararet yaptı bilader'' deyip istediğin yerde duruyorsun. Devamını da okuyun anlayacaksınız. Neyse, en az 10 yerde, hatta bir adet köy kahvesi önü, 2 adet köy evi önü molası vererek aracı Muş'a vardırdım. Köy evi deyip geçmeyin, adam hemen kapının önüne çıkıyor Soru ise şu: ''Sen kimsin?'' Adam haklı, ama ben daha haklıyım '' Hararet var''. Haaa tamam o zaman.''
Geldik işin teknik kısmına.
Araba hararet yapıyor ama nerden?
Acaba hortumların birisinde veya radyatörde delik mi var?
Acaba radyatör hava mı yaptı?
20 km gidiyorsun arkadan foşur foşur ses geliyor, haydaaa motoru yakacağız, dur bekle.
Motor soğuk, araç duruyor, eğilip bakıyoruz damlama falan var mı diye, sonuç: damlama yok, sıfır, ama su da sıfır.
Sorun şurada: soğutma sisteminde delik (sistemden kaçak) eğer su seviyesinin altında ise yerde damlama görürsünüz.
Ama delik üst deponuzun su seviyesinin üstündeyse damlama falan göremezsiniz!
Oradaki bir delik, tencere taşması gibi üstten taşıyor.
6 saat durmuş soğumuş bir araçta yerde damlama görmezsiniz.
Özetle söylüyorum; sistem hava almayacak, su seviyesinin altında delik varsa görmek kolay, su seviyesinin üstünde
görmek zor, su seviyesi üstünü de lütfen bir kontrol edin.

Etiketler

Ynt: Hararet Konusunda Bir Bilgi De Ben Vereyim

Sevgili mimugurer ..
Öncelikle aracın hayırlı uğuru olsun kazasız belasız iyi günlerde kullanmanı dilerim..bahsettiğin tespitler doğrudur..yanlız şöyle bir durumda var..tesisatta kacak veya delik olmayabilir ..senin problemin radyötöründe sanıyorum..yada şöyle izah edeyim..t3 ler şu haliyle ortalama 25-30 yaşları arasında ..yıllar boyu hertürlü etkene maruz kalmış ama yinede dayanmış emektarlardır..önceki kullanıcıların ne yaptığını bilmediğimizden başa gelmeyince çözüm üretemiyoruz..aracında su kaçağı yoksa şayet..öncelikle havasına..radyötörüne ..termostatına ve müşürüne baktır derim..T3 lere en büyük kötülük radyötör suyuna şebeke suyu koymaktır..devirdaim pompanıda gözden geçirmeni tavsiye ediyorum..
2011 de kula rampalarında aynı sorunu bende yaşadım..ozamana kadar olacağını tahmin etmiyordum..lakin dönüşte ustama görürüp radyötörü ve elemanlarını söktürdüğümde ..araçta su dönmediğini gördüm..fotoğraflarını aşşağıda paylaşıyorum..unutmadan aracına herzaman tam dolu antifiriz koy..(tabi öncelikle tesisatı elden geçirdikten sonra )aradaki farkı sende göreceksin.. sevgiyle kalın..

Resim 012.jpg

Resim 014.jpg

26072011260.jpg

Değerli es45. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Sizin belirtmiş olduğunuz konular gerçekten önemli, sürekli kontrol etmek gerekiyor gerçekten. Ben 11. günün sonunda sorunu çözebildim, o kadar kafa patlattıktan sonra.
Biliyorsunuz, arka motor kapağını açtığınızda 2 adet su haznesi var. Birisi mavi kapaklı ve özel çekvalf gibi bir kapağı var ve aşağısındaki hazneden devirdaim yaparken suyu böyle vakumlayarak alıyor. İşte o mavi kapağın dibinde, su haznesinin gövdesinde (SU HAZNESİNİN GÖVDESİNDE!!!) küçük bir delik oluşmuş, suyu çekmesi gerekirken doğal olarak hava çekiyor ve devirdaim oluşmuyor. Hararet sorunu yaşayan arkadaşlar soğutma tesisatının su seviyesi üst kotunda kalan bölümlerini de dikkatle incelemeliler.
Ben allahtan motoru falan yakmadan bulabildim. Bazen küçücük bir sebepten çok büyük masraflar açılabiliyor. Sadece arka kalorifer ünitesinin küçük radyatörünü patlattım, o nu da Ankara'ya gönderdim yarın yenisi geliyor. Hararet konusunda sıkıntı yaşayan arkadaşlara bir nebze faydamız olmuşsa sevinirim.
Antifiriz konusunda haklısın, yarın kaloriferi taktıktan sonra ilk iş antifiriz koymak olsun, malum Muş kışın -40 ları falan görüyor.
Önümüzdeki 3 ay içerisinde Muş'a yolu düşen vosvosçu gezginci arkadaşlar bana misafir olabilirler, benim için zevktir.
Daha önce hep motorla yapıyordum ama şimdi vosvosla bir Van gölü gezisi yapacağım, resimleri buradan yayınlarken yardımınızı rica edeceğim.
Herkese bol hararetsiz günler, sağlıcakla.

mimugurer' Alıntı:
Değerli es45. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Sizin belirtmiş olduğunuz konular gerçekten önemli, sürekli kontrol etmek gerekiyor gerçekten. Ben 11. günün sonunda sorunu çözebildim, o kadar kafa patlattıktan sonra.
Biliyorsunuz, arka motor kapağını açtığınızda 2 adet su haznesi var. Birisi mavi kapaklı ve özel çekvalf gibi bir kapağı var ve aşağısındaki hazneden devirdaim yaparken suyu böyle vakumlayarak alıyor. İşte o mavi kapağın dibinde, su haznesinin gövdesinde (SU HAZNESİNİN GÖVDESİNDE!!!) küçük bir delik oluşmuş, suyu çekmesi gerekirken doğal olarak hava çekiyor ve devirdaim oluşmuyor. Hararet sorunu yaşayan arkadaşlar soğutma tesisatının su seviyesi üst kotunda kalan bölümlerini de dikkatle incelemeliler.
Ben allahtan motoru falan yakmadan bulabildim. Bazen küçücük bir sebepten çok büyük masraflar açılabiliyor. Sadece arka kalorifer ünitesinin küçük radyatörünü patlattım, o nu da Ankara'ya gönderdim yarın yenisi geliyor. Hararet konusunda sıkıntı yaşayan arkadaşlara bir nebze faydamız olmuşsa sevinirim.
Antifiriz konusunda haklısın, yarın kaloriferi taktıktan sonra ilk iş antifiriz koymak olsun, malum Muş kışın -40 ları falan görüyor.
Önümüzdeki 3 ay içerisinde Muş'a yolu düşen vosvosçu gezginci arkadaşlar bana misafir olabilirler, benim için zevktir.
Daha önce hep motorla yapıyordum ama şimdi vosvosla bir Van gölü gezisi yapacağım, resimleri buradan yayınlarken yardımınızı rica edeceğim.
Herkese bol hararetsiz günler, sağlıcakla.
Sevgili mimugurer ..
T3 le ilgili bu forumdan hertürlü bilgiyi edinebilir yeni dostlarla tanışabilirsiniz..şuan bakım aşamasında ..forum açıldığında üye olmanızı tavsiye ediyorum..http://www.volkswagen-t3.com/
sevgilerimle..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,027
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
dralpk

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.