Hatay Riga (letonya-latvia) Arabayla Dört Başına

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasarergun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 72
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,486
romanyaya girince cluj'dan arkadaşlar aramaya başladı ama ben bükreşte kalıp bulgaristandan geçmeye niyetliydim gelemeyeceğimi belirtip teşekkür edip devam ettim. kuzeyden güneye romanyada hemen hiç duble yol yok. ama polis rahatsız da etmiyor. güvenli. bükreş bildiğimiz bükreş. avm'ye gidip karnımı doyurup, öğlene doğru bulgaristana devam ettim. bilsem sabah o yoldan geçer akşam 8 gibi hava kararrınca bulgaristana girer yatmadan türkiyeye geçerdim. türk plakalı araç eşittir soyulacak adam. bu arada romanyadan bulgaristana geçerken köprü ücreti var, kredi kartı geçmiyor, yolda benzin istasyonlarında köprü geçisi ödemesi mümkün. vinyetle birlikte onu da ödeyin derim.

gece veliko tırnovada yorulunca gece açık olan bir bara girip wifi dan bağlanıp internetten bir otel bulup yattım. sabah sorun çıkmasın diye resepsiyondaki çocğua nereye park edeyim dedim o da yer gösterince parkettim. sabah kalktım bir baktım arabada kelepçe, birisi geldi 100 küsur liralık park cezası. dedim ben park parası ödeyeyi diye buraya parkettim. e dedi arabanın başında değildin. dedim fişi kesip bırakın diye park ettim buraya. olmaaaaaz dediler. küfrettim. bağırdım ama tabi gidip leva çekip ödemeden de açmadılar kelepçeyi. kızdığımdan bir şişe su bile almadan kapıkuleye sürdüm. yolda polis sınıra 20 km kala durdurup evrak sordu. herşey tam. vinyet tamam. eksik yok. arabanın etrafında dolanmaya başladı. senin ön kısa farlar sönük yanar dedi. evrak aldı. bekledi bekledi baktım gelip rüşvet teklif etmiyorum yazdı cezayı. imzaldım. kağıdı gözlerinin içine bakarak yırtıp camdan attım. kapıkuladen geçip türkiyeye girdim. zihinsel not olarak asla mecbur olmadıkça bulgaristandan ve hele hele gündüz geçmeme kararı aldım. allah belalarını versin soyguncu köpeklerin.

20170711 182358


20170711 182422


20170711 182817


20170711 182913


20170711 183008


20170712 173630
 
Son düzenleme:

Etiketler
bükreşte avm'de başıma ilginç bir şey geldi. otopark paralıymış, bilmiyorum tabi. çıkarken para ödenmesi lazımmış. arkada kuyruk ben ödeme yapmamışım. arkadakiler geri gitti ben kenara parkettim gittim kartla ödedim ama arabayı bulamıyorum. otopark çıkışı nerede dedim güvenlik beni götürdü araba orada değil üstelik benim çıktığım yer de orası değil. yönetime gittim zor bela ingilizce bilen birisini buldum, arabamı bulamıyorum dedim. o da beni ilk götürdükleri yere götürdü. dedim burası değil tek çıkış bu dedi. daha sonra yaşlı bir güvenlikçi amca gelip bir iki şey sordu sonra beni takip et dedi. ben personel çıkışından çıkmışım araba da orada kalmış. teşekkür edip devam ettim.

20170712 173741


20170712 205341


20170712 205817


Ekli dosyayı görüntüle 508684

20170713 235433


Ekli dosyayı görüntüle 508687

9ace5809be320ed454952be9c142f1b8


20170715 013325
 

26 günde Hatay Riga Hatay şeklinde özetlenebilecek seyahat de yaklaşık 9300 km sonunda (gerçek km ile takometre arasında %4 fark var) bitti. 2018 yılında hedefim rusya vizeleri kaldırırsa vladivostoka arabayı gemiyle gönderip vladivostok, çin, ulan ude, transsibirya yolu ve samara hatay yapmaktı plan ama hala vizeler bize hayal. ben de ekimde ingiltereye gitmişken izlandaya gittim. sonraki yazı da izlanda olacak. bu seyahat de, bana bir yere giderken sadece "oğlum olduğun yerde bizi ara nerede olduğunu bilelim" diyen, rahmetli babama ve beni 10 günlükten 7 yaşına kadar büyütüp 16. çocuğu olarak kabul eden, hayatta bir kere bile bana "dur" demeden yetiştiren babaanneme ithaf edildi. ruhları şad olsun.

FB IMG 1424029407272
 
Son düzenleme:


.

Yaşar bey gecikmiş ama güzel yazınızla, nedense ön yargılarımı desteklemek için epeyce caba sarfettiğiniz sanısına kapıldım. :p

Özellikle Gagauzlar açısından bizi aydınlattığınız için de candan teşekkürler.:smiley:

...
Lakabınızı “Alternatif Gezgin” olarak değiştirseydiniz, yadırgamazdım..;)

.
 
Son düzenleme:



.

Yaşar bey gecikmiş ama güzel yazınızla, nedense ön yargılarımı desteklemek için epeyce caba sarfettiğiniz sanısına kapıldım.

Özellikle Gagauzlar açısından bizi aydınlattığınız için de candan teşekkürler.:smiley:

...
Lakabınızı “Alternatif Gezgin” olarak değiştirseydiniz, yadırgamazdım..;)

.
önyargı dediğiniz transdinyester konusunda mı ?

Sent from my MI 6 using Tapatalk
 

.

Akılcı bir sistem değişikliği açısından sorunları olan, eski Sovyet bloğunun bazı ülkeleri için..
 

ve hatin katlimının yapıldığı yer ve anıt.

buradaki çok ağır havanın aynısını çanakkalede hissetmiştim. giden olursa hüzünlü ama ibretlik bir yer. sadece mezhep farklılığı nedeniyle kafasına birer kurşu sıkılarak öldürülen 22 000 polonyalı adına yapılmış.

Katyn Katliamı, 1940 yılında SSCB tarafından yapılmış katliam. Sovyet lideri Josef Stalin'in emriyle yaklaşık 22.000 Polonyalı subay ve sivil bu katliam sırasında başlarına birer kurşun sıkılmak suretiyle infaz edilmiştir.[1]Katyn Ormanı Katliamı olarak da bilinir.
................................
5 Mart 1940 tarihinde dönemin NKVD Şefi Lavrentiy Beria'nın Stalin'e gönderdiği bir raporda Polonyalı subayların oluşturduğu potansiyel tehlike yüzünden infaz edilmeleri gerektiği tavsiye ediliyordu.[2] Stalin, bu tavsiyeyi kabul ederek infaz emrini verdi ve çoğunluğu subaylardan oluşan Polonyalı esirler başta Katyn Ormanı olmak üzere Kalinin ve Harkov'da infaz edildi.

Bu ibretlik olayı bir kez daha elemle anmış oldum .
Bu vesile ile 2.Dünya Savaşı'na GİRMEMEMİZ için binbir türlü siyasi manevra ile ülkemizi o dönemde yönetmiş olanları da saygıyla selamlıyor , anıyorum :oops::oops:

Her ne kadar zaman zaman yanlışları-eksikleri olduğunu retrospektif olarak görüyorsam da , tarihin bu en büyük kıyımlarından biri olan (...ve SOL görüş tarafından KAPiTALİSTLER ARASI 2.PAYLAŞIM SAVAŞI olarak da bilinen) 2.WW'a girmemiş olmamızı o dönemdeki yöneticilerin en büyük SEVABI olarak değerlendiriyorum .
 

.

Akılcı bir sistem değişikliği açısından sorunları olan, eski Sovyet bloğunun bazı ülkeleri için..
türk cumhuriyetleri hariç (sadece azerbaycanı gördüm) tutarsak sanirim tüm eski sovyet cumhuriyetlerine gittim. türk plakalı bir araçla (belarusta toplamda 3 hafta kaldığim halde gördüğüm 3 yabancı plakalı araçtan birisi idim) gezdiğim halde hemen hiç durdurulup polis tacizine maruz kalmadım. kaldıklarımda da moldova gibi ya da transdinyester gibi en fazla 30-40 liraya hallettim. trafik kurallarına uyarak araba kullandığım hiç.bir durumda durdurulmadım. aynı şartlarda türkiyede seyahat edemiyorum. yolda giderken günde 5 kez durdurulup sorgulandığim oluyor. o nedenle siz yine de önyargılı olmayin.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

BENZER KONULAR



GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,621
Mesajlar
1,521,120
Kayıtlı Üye Sayımız
172,265
Kaydolan Son Üyemiz
handyman.

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst