Emre bey beylik soruyu sormak istiyorum benzinli kullanıcısı olarak düz dizelmi benzinlimi ayrımında artı ve eksileri paylaşırmısınız,,yada aracınızdaki motorun düz dizelmi olmasını tercih ederdiniz yoksa düz dizel yerine benzinliye devammı dersiniz?
MAŞALLAH kardeşim kazasız belasız. kanka blosun resimlerini şu konuya da atsana orada bu işi çok merak edenler var. sana soracakları çok sorular vardır.
Yaz yahu DEF konusu bu her türlü dağıt topla.. Alyan lazım sadece
limankalesi' Alıntı:
Emre bey beylik soruyu sormak istiyorum benzinli kullanıcısı olarak düz dizel mi benzinli mi ayrımında artı ve eksileri paylaşır mısınız,,yada aracınızdaki motorun düz dizel mi olmasını tercih ederdiniz yoksa düz dizel yerine benzinliye devam mı dersiniz?
Düz Dizel ve ya Düz Benzin (V8 var diye) arasında ki seçim kesinlikle DÜZ BENZİN olur. Daha sessiz, daha atak, daha az titreşim, LPG ile km'de çok ama çok az bir farkla daha ucuz.
Eksi Yönleri - Su geçişlerinde dikkatli olmak lazım.
bence aradaki tek fark bu...
tafa4196' Alıntı:
MAŞALLAH kardeşim kazasız belasız. kanka blosun resimlerini şu konuya da atsana orada bu işi çok merak edenler var. sana soracakları çok sorular vardır.
Yağmur başladı su geçişleri de sorun olmaya başladı...
En son çatlayan distribütör kapağımı değiştirdim ancak fayda etmedi dün akşam yine kaputun üstüne kadar suya girince ıslanma dolayısı ile mola vermek zorunda kaldım.
Çözümü basit ama her suya giriş sıkıntı olacaksa uğraşamam yani. Şimdi Sprey Silikon ya da Mum Sprey denilen zımbırtıyı deneyeceğim.
Ankara Gaye Özer bey e de danıştık konuyu özellikle V8 ler için bir aparat olduğunu istersek yurt dışından getirebileceklerini ancak en etkili çözümün plastik bulaşık eldiveni olduğunu söyledi.
Onun dışında dün akşam tekrar su geçişlerini denerken telsiz antenini (Midland S9) fotoğraftaki hale getirince el telsizine dönmeye karar verdim.
Yani Satılık Telsiz var.
Midland 100 araç telsizi
FM/AM 80 kanal + Midland S9 Araç telsizi ile berbaber 350TL dir.
Ayrıca dodikleri sağlam bir şekilde sabitlemenin yolu nedir? derya sen bilirsin
Emre bey bir videoda izlemiştim, adam su geçişi yapacağı zaman iki fırın arasına ızgaranın önüne ızgara boyunda bir branda geriyor böylelikle fanın çalışırken önden motora su almasını büyük ölçüde engelliyor tabiki kaput üstü su geçişlerinde çok fayda etmeyebilir ama bence denenebilir.
Emre bey bir videoda izlemiştim, adam su geçişi yapacağı zaman iki fırın arasına ızgaranın önüne ızgara boyunda bir branda geriyor böylelikle fanın çalışırken önden motora su almasını büyük ölçüde engelliyor tabiki kaput üstü su geçişlerinde çok fayda etmeyebilir ama bence denenebilir.
ya iş oraya varacaksa ön hubları da manual yapalım... ben arabadan inmek istemiyorum ki... Defender ın olayı bu değil mi zaten.
Kafana göre
istediğin yere
keyfine göre
dağa taşa bayıra
kuma çamura dereye
yani... sudan çıktıktan sonra ne olacak haydaaa gene araçtan in brandayı toparla ıslanmış brandayı da hemen katlayıp yerine koyamazsın.. ha yer demişken zaten yerim yok aracın içinde...
Ben kafama göre dalıcam çıkıcam batıcam...
"Belki" diyorum dizel mi olaydı en başında... Pes etmiş değilim bu arada... Plastik eldiven i de deneyeceğim ilk fırsatta yazarım gelişmeleri.