Hayallerimizdeki Karavan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 273
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 83,943

aslanahmet

Zirve
Yer
İstanbul
Hayallerimizdeki karavanı buraya yazalım. Bu hayal illaki Hymer ya da benzeri karavan olması gerekmiyor. T3, T4, minibüslerden, kangoo, H100, L300 panelvanlardan yapılma camperimsi de olabilir. Bu gün Cem bey'in (Orsaalabanda) bir topiğin de yazdığı mesaja gayri ihtiyari bir cevap yazdım. Cevap mesajı, karavan hayali ile ilgili idi. Ama konun dağılacağını düşünüp yeni bir topik açmaya kara verdim. Cevaplar, büyük, küçük bütün hayallerimizi, planlarımızı burada yazabiliriz.

orsaalabanda' Alıntı:
Cavit abi,

Camper yapımı için ducatoyu seçtim. Model 2004, m3 12 ama ducato beni seçmedi henüz ;D ;D ;D

Sağolsun bu konularda çok destek veriyor ama eşim binek aracımızdan vazgeçemiyor. Elimdekini satmadan ekstra 40.000 gibi bir rakam da ezici bir duygusal dalgalanma yaratacak. :eek: Şimdilik bizm için de en büyük kangoooooooo ;D

aslanahmet' Alıntı:
Cem bey esasında senin de benim de yapacağımız en güzel çözüm; satacağız binek araçlarımızı, alacağız bir. tane VW Transporter Cityvan. Sahibinden .com da 15.000 TL den başlayan fiyatlarla güzel araçlar var. Bu aracı binek araç olarak kullanacağız. Tatile giderken de sökecez arka koltuğu atacaz içine büyükçe bir şişme yatak keyfine bakacağız. İstenirse resimdeki westfalia gibi ocak -lavabo - dolaptan oluşan taşınabilir bir set de yapılabilir diye düşünüyorum. Güzel fikir aslında da başalayamıyoruz bir türlü. Başlamak işin % 50 si.

[attachment=1]

10843063_851027_uwl5056.jpg

Etiketler
Ynt: Hayallerimizdeki Karavan

Sayın arslan iş romorku ararken 15 sene önce kullandıgımın aynı sı bir romork çadıra rasladım. çok ilginçti 4 sene gezdim onunla şimdi vereceğim linkte var ilginenen ler için. araç sahibi iç fotoğraf vermemiş ama lavabo ve ocağı içinde 4 kişilik yerden yüksek yatak yeri oluyor ön çadırındada 3 kişi yatabilir salon ile yatak bölümü kapanabilir şekilde. görlen çadır kendine ait
Selam tüm dostlara
http://www.sahibinden.com/gezgin_romork-75WQQaXQQ12551347WQQpXQQdisplayitem

aslanahmet' Alıntı:
Hayallerimizdeki karavanı buraya yazalım. Bu hayal illaki Hymer ya da benzeri karavan olması gerekmiyor. T3, T4, minibüslerden, kangoo, H100, L300 panelvanlardan yapılma camperimsi de olabilir. Bu gün Cem bey'in (Orsaalabanda) bir topiğin de yazdığı mesaja gayri ihtiyari bir cevap yazdım. Cevap mesajı, karavan hayali ile ilgili idi. Ama konun dağılacağını düşünüp yeni bir topik açmaya kara verdim. Cevaplar, büyük, küçük bütün hayallerimizi, planlarımızı burada yazabiliriz.

[attachment=1]

aslanahmet' Alıntı:
Cem bey esasında senin de benim de yapacağımız en güzel çözüm; satacağız binek araçlarımızı, alacağız bir. tane VW Transporter Cityvan. Sahibinden .com da 15.000 TL den başlayan fiyatlarla güzel araçlar var. Bu aracı binek araç olarak kullanacağız. Tatile giderken de sökecez arka koltuğu atacaz içine büyükçe bir şişme yatak keyfine bakacağız. İstenirse resimdeki westfalia gibi ocak -lavabo - dolaptan oluşan taşınabilir bir set de yapılabilir diye düşünüyorum. Güzel fikir aslında da başalayamıyoruz bir türlü. Başlamak işin % 50 si.

[attachment=1]

Bu mesajımla ilgili yeni bir topik açtım. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=31430.msg276371#msg276371

Bu mesajımla ilgili yeni bir topik açtım. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=31430.msg276371#msg276371
[/quote]

Merhaba,

Emekli olmamış ya da hala çalışmak zorunda olan ve gezi-dinlence-günlük yaşam için tek araç kullanmak durumundaki arkadaşlar için bence çözüm tek gibi. "Kent içi kullanımda zorluk yaratmayacak herhangi bir panelvanın dönüştürülmüş bir şekline sahip olmak". Bunlar:

1.Yerli-yabancı bir firmanın dönüştürdüğü bir camper olabilir. (t3-4-5 VW Westfalia örneğin)
2.Kişinin kendi yaptığı, nispeten küçük hacimli camper'lar. (Forumda en iyi örnekleri bildiğim ölçüde Özdal Bey(mycamper) ve Ferhat Beyin(fsirin) camper'ları. Sırasıyla T4 VW ve Kia Pregio.)
3.Yukarıda "aslanahmet"in açıkladığı çözüm ki en basit ve ekonomik olanıdır.(Ruhsat değişikliği de gerektirmez)

Eşlerle sorun olmayacaksa, ben gezisever arkadaşların neden otomobil kullandıklarını anlamış değilim. Çok yönlü araçlar olan, 7-8 m3'ü pek geçmeyen panelvan/cityvan/kombivan...lar niçin tercih edilmezler? Örneğin küçük hacimliler için çok güzel bir örnek ki yukarıda belirtmiştim, Ferhat Beyin "Küheylan"ı. Ferhat Bey, bu aracı İstanbul'da günlük yaşamında kullandığı gibi, yurt içi geziler de yapıyor. Son olarak da Balkanları kapsayan 6.000 kmlik yurtdışı bir gezi de yapmıştı. İç düzen olarak çok uyduruğunu ben kullanıyorum, L300. Oldukça memnunum, emekli olmasaydım başka arayışlar içinde olmazdım inanın. Ferhat Beyin aracı gibi daha iyi birşey yapar, keyfime bakardım. Özellikle "emekçi arkadaşlar" için söylüyorum ki ben de bir eğitim emekçisiydim, para zor kazanılıyor, akıllıca kullanılmalı, hayaller ile mali durumumuz arasında muhakkak bir denge kurulmalıdır.

Dilerim hayallerinizdekiler gerçek olur!..

Cavid Sezen

eroll' Alıntı:
Sayın arslan iş romorku ararken 15 sene önce kullandıgımın aynı sı bir romork çadıra rasladım. çok ilginçti 4 sene gezdim onunla şimdi vereceğim linkte var ilginenen ler için. araç sahibi iç fotoğraf vermemiş ama lavabo ve ocağı içinde 4 kişilik yerden yüksek yatak yeri oluyor ön çadırındada 3 kişi yatabilir salon ile yatak bölümü kapanabilir şekilde. görlen çadır kendine ait
Selam tüm dostlara
http://www.sahibinden.com/gezgin_romork-75WQQaXQQ12551347WQQpXQQdisplayitem

Bu romorkun sahibi arkadasim. Hatta bugun Kuzguncukta beraberdik. Bu romork yurtdisindan gelme. Cok temiz ve eksiksiz. Pazarlik payida var galiba. Tanidik yani sahibi. Dusunenlere duyurulur.

gezmen' Alıntı:

Merhaba,

Emekli olmamış ya da hala çalışmak zorunda olan ve gezi-dinlence-günlük yaşam için tek araç kullanmak durumundaki arkadaşlar için bence çözüm tek gibi. "Kent içi kullanımda zorluk yaratmayacak herhangi bir panelvanın dönüştürülmüş bir şekline sahip olmak". Bunlar:

1.Yerli-yabancı bir firmanın dönüştürdüğü bir camper olabilir. (t3-4-5 VW Westfalia örneğin)
2.Kişinin kendi yaptığı, nispeten küçük hacimli camper'lar. (Forumda en iyi örnekleri bildiğim ölçüde Özdal Bey(mycamper) ve Ferhat Beyin(fsirin) camper'ları. Sırasıyla T4 VW ve Kia Pregio.)
3.Yukarıda "aslanahmet"in açıkladığı çözüm ki en basit ve ekonomik olanıdır.(Ruhsat değişikliği de gerektirmez)

Eşlerle sorun olmayacaksa, ben gezisever arkadaşların neden otomobil kullandıklarını anlamış değilim. Çok yönlü araçlar olan, 7-8 m3'ü pek geçmeyen panelvan/cityvan/kombivan...lar niçin tercih edilmezler? Örneğin küçük hacimliler için çok güzel bir örnek ki yukarıda belirtmiştim, Ferhat Beyin "Küheylan"ı. Ferhat Bey, bu aracı İstanbul'da günlük yaşamında kullandığı gibi, yurt içi geziler de yapıyor. Son olarak da Balkanları kapsayan 6.000 kmlik yurtdışı bir gezi de yapmıştı. İç düzen olarak çok uyduruğunu ben kullanıyorum, L300. Oldukça memnunum, emekli olmasaydım başka arayışlar içinde olmazdım inanın. Ferhat Beyin aracı gibi daha iyi birşey yapar, keyfime bakardım. Özellikle "emekçi arkadaşlar" için söylüyorum ki ben de bir eğitim emekçisiydim, para zor kazanılıyor, akıllıca kullanılmalı, hayaller ile mali durumumuz arasında muhakkak bir denge kurulmalıdır.

Dilerim hayallerinizdekiler gerçek olur!..

Cavid Sezen

Benim asıl sorunum aracı eşimin de kullanıyor olması. Çok ısrar ettim T4 hatta H100 gibi araçlar ama kullanamam diyor. Üstelik acemi sayılır daha. İşin gerçeği bayanlardan H100- L300- T4 gibi araçları kullanmalarını beklemek biraz hayalperestlik olur. Ne cevherler var. Tır-kamyon-otobüs kullanan bayanlar vardır mutlaka ama bizim mutfaktaki yemek bundan ibaret. Bana kalsa ben Ducato yu da günlük otomobil niyetine kullanmayı düşünüyordum. Şimdilik önümüzdeki yemeği yemekte fayda var. Bu gün 2 parça 18lik mdf kestirdim, süngerlerini aldım, menteşe vida dekupaj girinti çıkıntı uğraştım biraz. Bakalım ne çıkacak ortaya. Sürpriz yumurta gibi bişey olacak. İçindeki oyuncakları iki oynayıp çöpe atmazsak :smiley:

Muhaha! çok komik olur bu. Benim çadırım yada benim bagajım bölümü daha uygun olur. Bitince fotoğrafları herhangi bir bölümde yayınlarım ama.

sn cem bey
dıyecektım kı: H100 ve L300 sınıfı araclar ıle esınıze bır deneme yaptırsaydınız. kızkardesım ve yegenlerımın de su anda FIAT ın kucuk hafıf tıcarılerınden kullanıyorlar . arada bır geldıklerınde bızım H100 u de kullanırlar . bazı zamanlarda babalarına keske H100 gıbı bır arac alsaydık dedıklerıne sahıt oldum . olur ya belkı esınız de o genıs gorus alanını begenebılırdı. fakat demıyorum artık. madem sızde ufaktan malzemelerı malzemelerı alıp ımalata baslamıssınız , sana da kolay gelsın deyıp hayırlısı olsun dıyorum. ancak bunddan sonrakı bolumlerı '' benım karavanım '' bolumunde beklerız.
sevgıler selamlar haydı hayırlısı.

Cem Bey ben de yeni bir 3 kişilik çadır, uyku tulumları, matlar , kamp yemek pişirme seti, ve güzel bir dağcı sırt çantası ve bazı kamp malzemeleri aldım. 12 V buzdolabı, koltuklar, şezlonglar, şemsiye,çanta piknik masası ve bir çok kamp malzemesi zaten var dı. Bu saydıklarım aracımın bagajı (clio symbol) büyük olduğundan arabaya rahatça sığdı. Bunları kısmet olursa 16-19 Mayıs tarihlerin de Kaz Dağları kampında deniyeceğim. Daha sonra fırsat buldukça hafta sonları biyerlere kaçacağım. Hatta sırt çantamı alıp tek başıma hafta sonları 2-3 günlük(iş yerinden izin koparabilirsek tabii) otobüsle ve gerektiğinde yürüyeyerek yakın şehirlere geziler yapmayı düşünüyorum. İzmir, Çanakkale, Balıkesir, Bursa olabilir. Biraz fazla maceraperestlik mi olur acaba? Elin yabancısı Avrupa'dan bir sırt çantası ile otostopla gelip memleketimizin bizim görmediğimiz yerlerini geziyor.

Sayın orbay74,
İlk başlarda ben de aynen böyle düşünüp eşimi ikna konusunda epey dil dökmüştüm. Ancak daha sonra mantıklı düşününce H100-L300 gibi bir araç alsam kurtlanıp içine vebastosu, aküsü, inverteri derken 7-8 bin TL masraf yapacağımın ayırdına vardım. İyi temiz bir araç alsam o da 13-15 bin arası... Derken 20-25 bini bulacak ve asıl önemlisi içinde rahat edebileceğimiz garanti değil. İki gün sonra aman da tavanı alçak yok çok dar demeye başlayacağız.13-15 bin araca verdikten sonra o fiyatlara ducato da var. Belki bir iki yıl, belki daha da yakın bir zamanda asıl hayalim olan full ekipmanlı bir ducato-campera kavuşma ihtimalim var. Geçici bir H100 camper hayallerimi daha ileriye taşımaktan başka işe yaramayacaktı. Benim kangoo ya yapacağım en büyük masraf kapalı tavan bagajı ve gerekli görürsem bagaj kapağına entegre çadır olacak. Hepsi nereden baksanız 1000 TL bile tutmayacak. Riske girebileceğim bir miktar. Baktım içinde yatamıyorum, alırım bir çadır, çadırda yatarım. Zaten içinde yatabilecek olsak bile izolasyon ve ısıtma olmayınca karda kışta kullanamayacağız. Diğer hayalim baki kalmak üzere yaz-bahar aylarında bizi taşısın yeter. Saygılarımla. Hepimize kolay gelsin.

aslanahmet' Alıntı:
Cem Bey ben de yeni bir 3 kişilik çadır, uyku tulumları, matlar , kamp yemek pişirme seti, ve güzel bir dağcı sırt çantası ve bazı kamp malzemeleri aldım. 12 V buzdolabı, koltuklar, şezlonglar, şemsiye,çanta piknik masası ve bir çok kamp malzemesi zaten var dı. Bu saydıklarım aracımın bagajı (clio symbol) büyük olduğundan arabaya rahatça sığdı. Bunları kısmet olursa 16-19 Mayıs tarihlerin de Kaz Dağları kampında deniyeceğim. Daha sonra fırsat buldukça hafta sonları biyerlere kaçacağım. Hatta sırt çantamı alıp tek başıma hafta sonları 2-3 günlük(iş yerinden izin koparabilirsek tabii) otobüsle ve gerektiğinde yürüyeyerek yakın şehirlere geziler yapmayı düşünüyorum. İzmir, Çanakkale, Balıkesir, Bursa olabilir. Biraz fazla maceraperestlik mi olur acaba? Elin yabancısı Avrupa'dan bir sırt çantası ile otostopla gelip memleketimizin bizim görmediğimiz yerlerini geziyor.
Maceraperestlik olsun zaten aradıklarımızdan biri de o değil mi? ;) Yaşlandığımızda torunlarımıza ne anlatacağız, karavanımız yoktu bir yere çıkamadık evde oturduk hadi git işine mi diyeceğiz? :D Sizin donanımıza ek olarak kangoonun bagajına portapotti ve 30lt.lik musluklu bidon da sığıyor. Sanırım şanslıyım :D

Bidon sığacak kadar daha yer var.Bir tane porta potti ve bir tane de açılır kapanır tente (Ömer Sak abinin gibi) almayı düşünüyordum. Ama yer kalmadı bagajda. Ben demi alsam acaba şu portbagajlardan?

Tente işini bagaj kapağı açıkken iki ucuna bağlayacağın brandayla çözemez misin? Benim bagaj kapağı yukarı açılanlardan. Bayağı bir gölge veriyor altına.

Ikınızın de arabasi cok musait. Cekme karavanlar var. Fiyatlari gayet makul hemde. Denemeye degmez mi?

Günaydın,

Bakın bir de bu var: http://www.volkswagen-nutzfahrzeuge.de/de/de/fahrzeuge/caddy_life/modellvarianten/caddylifetramper.html

[attachment=1]

Cavid Sezen

CL0651_50p.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,933
Kaydolan Son Üyemiz
ayvaz06

Çevrimiçi üyeler

Geri