turbolinea
Kamp II
<div class="bbWrapper">HAYAT VE PAHALILIĞI ÜZERİNE SÖYLEŞİ<br />
Ben bir şeyleri dert yandığım zaman forumdaki insanlar benle dalga geçmeye başlıyor.<br />
Hayat çok pahalı...Pahalı olduğu kadar da insanlar kıymetini bilmiyor.<br />
<br />
Önceden yakıt ucuzdu...Araçla pek bir yere gitmediğim zaman vw passat aracım vardı.yıllar önce...<br />
bir yere gitmeme rağmen iki depo ayda yakıt kullanıyordum.<br />
<br />
Şu an bir yere gitmesen bile passat ın deposunu 2 kez doldursan 600 tl yapıyor...<br />
<br />
Ama biraz aktif yaşantın ve iş hayatın olsa...emin ol ki aylık 3000 tl yakıt parası harcarsın ayda 10 depo diyelim.<br />
<br />
Hayat pahalı...Lpg bile 3.34 tl oldu buralarda..Bunu gördüğüm zaman moralim bozuluyor...<br />
<br />
Aracı yavaş kullanıyorum ama yine de dünya kadar yakıt masrafım oluyor.<br />
<br />
Benim ekonomim kaldırmıyor... 3.34 lpg yi görünce moralim bozuluyor.<br />
<br />
Dizel benzin...4.5 ve 5 tl olmuş...Bu paralar az para değil...<br />
<br />
(kim kazanıyor? yakıtı herkes almak zorunda...pahalandıkça akaryakıt istasyoncuları deli paralar kazanıyor.<br />
Lpg de kar oranı %25 benzin dizelde kar oranları bayiye göre %10-16 arası değişiyor...Ne kadar kazandıklarını siz hesaplayın)<br />
<br />
Bu gidişle makul kiralık akaryakıt istasyonu yeri de bulamayacağım ilerde...Çok değerlendi bu iş...<br />
<br />
<br />
Demek istediğim şu paran olmayınca yaşamanın anlamı kalmıyor.<br />
<br />
Evlen çoluk çocuk sahibi ol...Ama gelirin yüksek olmadıkça her zaman birilerinin kuklası kölesi olursun...Ama senin paran olursa sen insanları kendine kul köle yaparsın.<br />
<br />
Bu bir gerçektir.<br />
<br />
Ve cepte para olmayınca da iş kurulmuyor...50.000-100.000tl bir para değildir...<br />
<br />
BÖYLE SIKILIP GİDİYORUM...<br />
<br />
oku diyeceksiniz...okumakla bir şey olunmaz...Avukat arkadaşlarım var...1500 tl 2000tl ye çalıştırıyorlar...bu mu kurtuluş sizce?<br />
<br />
İnsanların art niyetli olma nedenleri ise adam aç cebinde parası yok...Çoluk çocuk sahibi olursa o nesil de art niyetli olur!!!</div>