Hayata Umutla Mutlulukla Bakamıyorum.

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan turbolinea Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,678
Ynt: Hayata Umutla Mutlulukla Bakamıyorum.

para biriktiriyorum ama çok bunaldım.

herkes bir kazık atıyor.

hepsinin dini imanı şerefi namusu para olmuş.

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?action=post;topic=97207.10;last_msg=1272096#ixzz2ZVn8dbJ5

Böyle problemlerle uğraşanların adına patron deniyor. Herhalde kendi işiniz var. O da herkese göre birşey değil. Belki biryerlerde maaşlı çalışmayı düşünebilirsiniz. Kazık atanlarla patron uğraşır siz de her ay maaş yatıyorsa onunla idare edersiniz. Bir de küçük esnaf olmak var o da benzer bir durum herhalde. Kolay gelsin ne diyelim, ama derdinize çareyi burada bulamazsınız sanırım.

bir çözüm yolu gösterecek kimse yok mu?

Sistemi sorgulamak yerine anlamayı deneyin. problemin psikolojik kısmını halletmiş olursunuz. Mesela eskiden mağra devrinde avcılar vardı. İnsanlar önce kendileri başa çıkabildikleri hayvanları avlayarak işe başladı. Bugun bunu yapanlara "esnaf" diyoruz.

Sonra işler büyüdü grup halinde çalışmaya başladılar, mamut vs gibi büyük hayvanları avlama kabiliyetleri oldu. Bugün bunu yapanların adına "şirket" diyoruz.

Sonra bazı insanlar başka işler yapmaya başladı (çifçilik vs). Tarlaları vs oldu. Tarlalar olunca onları korumak gerekti. Koruyabilmek için bir araya geldiler zamanla sosyal organizasyon, hiyerarşi vs oldu. Bugün bunun adına "devlet" diyoruz.

Oyunu kuralına göre oynamak istemeyen "namussuzlar" çıktı, onlara karşı devlet "hukuk" sistemini icat etti. Oyunu kuralına göre oynamayan devletler de çıktı, bu problemi çözmek için "ordu" icat edildi. Oyuna kim ne kadar katkıda bulundu onu ölçmek gerekti toplum "para" yı icat etti. Oyun bozan devlet olmanın kural olduğu dönemlerde (orta çağ vs), insanlar kutsal saydıkları yerlere akınlar başlattılar bu sırada uzun yolculuklar sırasında para taşımak istemedikleri için güvendikleri kişilere paralarını emanet ettiler, birilerinin elinde toplu para birikti, onlar da paradan para kazanmayı keşfettiler, "bankacılık" icat oldu. Bankacılık icat olunca kapitalizm icat oldu ve bugünlere geldik. Kapitalizm icat olunca finans sisteminin kabiliyeti çok daha büyük şirketleri mümkün kıldı, holdingler çıktı, hatta bunlar devlet sınırlarının bile dışına taştılar, koca dünya bir köy oldu.

Gördüğünüz gibi hepsi ihtiyaç. Sorgulamak yerine anlamaya çalışın bence. Benden bu kadar umarım yardımcı olabilmişimdir.
 

Etiketler
Ynt: Hayata Umutla Mutlulukla Bakamıyorum.

bugün gidip bir yerde çalıştığım zaman daha kötü olacağım...ihtiyaclarımı karşılayamacağım.

ticaret yapmam lazım ama param yok.lanet olasıca annem babamın işyerinde çalışıyorum.çok bunaldım. iş güç yapıp işleri büyütmek insanlık olarak hakkım.insanlardan aşırı derecede insanlardan nefret ediyorum.

moralim bozuk.

kime yol göster diyorsam kendi menfaatine girmediği için yardım etmiyor.

zaten Türkiye nüfusunun en az %50 si çok kötü niyetli. Başka ülkelerde bu durum nedir ama kötü den de nefret ediyorum
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,456
Mesajlar
1,518,150
Kayıtlı Üye Sayımız
172,110
Kaydolan Son Üyemiz
Bukrek

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst