turbolinea
Kamp II
<div class="bbWrapper">Hayatta paradan önemli ne var?<br />
<br />
Bir de şuna sinir oluyor....Para için yanlış yapanlar bile para önemsiz diyor...Paraya taptığı halde inkar etmelerine sinir oluyorum...<br />
<br />
Toplumun %65i parayı sokakta bulsam polise götürmem diyor....%35i götürürüm diyor.<br />
<br />
Demek oluyor ki bu da toplumun en az %50 si kötü niyetli...<br />
<br />
Ya da kime soruyorsam size göre toplumun yüzde kaçı kötü niyetlidir sorduğumda en milliyetçisi bile %50 diyor...genel olarak ise %89-90 ı kötü niyetli diyen var...%95 i kötü niyetli diyen var...<br />
<br />
en son birine sorduğumda ise toplumun yüzde 20 si kötü niyetli diyordu...sanırım o biraz dindardı ve dindar olduğu için de ticaretle ve parayla işi olmamış ve sofu cemaatlere takılan biriydi.<br />
<br />
insanların yüzde kaçı kötü niyetli olduğunu öğrenmek için parayı güvenmek lazım...parayı güvendiğin an sana kötülü etmiyorsa o iyi biridir ama size samimiyetle söylüyorum...100 kişiye yüksek miktar paranı güven...en az 50 si gidiş o gidiş olacak...ben iyi yönle bakıyorum belki bu oran %65 lere kadar çıkar...<br />
<br />
paranı malını güvendiğin an sana kötülük eden birinin de iyiliğinden söz edemezsin.<br />
<br />
veresiye verenlere soruyorum yüzde kaçı geri getiriyor diye... yüzde 70 i getirmiyor diyor...veresiye de açılmış olanlara soruyorum... <br />
<br />
başka milletlerde de kötüler vardır elbette ama şuna samimiyetle söylemek isterim ki gelişmemiş ülkelerde kötü niyetli insanlar daha çoktur...<br />
<br />
bana biri kötülük ettiği zaman onu nasıl sevebilirim? siz sevebiliyorsanız söyleyin benim namusuma parama ya da başka değerli bir şeyime sarkan kötülük eden birini nasıl seveyim bana onu söyleyin...<br />
<br />
bunları anketlerle, toplumdaki insanlara sorarak ve kendi yaşadıklarımla derledim...</div>