Hem Ucuz Hemde Kullanışlı GPS -Navigasyon

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ilyasfb Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,703

ilyasfb

Kamp II
mrb.lar öncelikle bu konu hakında sıfır bilgim var gps ile Navigasyon nun farkını bile bilmiyorum yada aynı şeymi :smiley: ben ankarada orurmaktayım çok kapsamlı bişey olmasını istemiyorum resim müzik video göstermesede olur bunlar zaten cep tel.bile var ,ben amaca uygun arıyorum yön bulmak için yani sadece basit kulanımlı(tak kullan diye geçiyo bazı ürünlerde onun gibi diim) :D benim için önemli olan harita kısmı detaya çok iyi inebilen eczane polis karakolu gibidetayları gösteren ve yanılma payı az olan pek güncelleme gerektirmiyien bi cihaz almak istiyorum kısıtlı bütcem oldugundan en ucuz nerden temin edeblirim ne marka alamam gerekiyo tabi uzuz diede elimde kalcaksa yada randıman alamıcam bişeyde almak istemiyorum ankarada satılan yerleri söylerseniz yada güvenli internet sitelerindende alabilirim herkeze şimdiden teşekür ediyorum bu konuda çok merak etigim şeyler var gerçekten dogru çıkıyomu kısa yolllar ve uydudan birebir uyumlu çalışabiliyomu gibi bi çok kafama takılan şeyler var ama sizi bunaltmayım şimdi yardımcı olursanız çok menun olurum ERTÜRK senlede konuşcam bu konuyu senin alet nasıl die görüşmek üzere herkeze selamlar

Etiketler
Ynt: Hem Ucuz Hemde Kullanışlı GPS -Navigasyon

Selamlar,
GPS ile Navigasyonu açıklamak isterim öncelikle..
GPS alıcıs: uydudan gelen sinyaller ile bulunduğunuz yerin koordinatlarını belirler
GPS Cihazı: Genelde, içinde GPS alıcısı bulunan ve bulunduğunuz/gezdiğiniz yerleri kayıt eden ve ekranında gösteren cihazdır. Ekranında Harita da barındıran bulundurabilir (modeline bağlı olarak). Bu cihazlrın "trekking" için olanı, "araç inde kullanılanları", "uçuşta kullanılabilenleri" vardır.

Navigasyon cihazları ise: içinde GPS alıcısı bulunduran, içinde "mutlaka" harita barındıran, "sağa dön/sola dön" gibi direktifler verebilen, araç içinde kullanılmak için tasarlanmış, trekking yada offroad için çok uygun olmayan araçlardır.cihazlardır. Bunlar mp3 vs. özellikleri de vardır.

Sizin açıkladığınız ihityaçlardan, Navigasyon cihazına ihtiyacınız olduğunu anlıyorum.. Ama,
1) Haritalar mutlaka "güncelleme" gerektirir.. Nedeni de "değişen yollar", "açılan/kapanan eczaneler vs." olması..
2) Bu cihazlar genelde, gitmek istediğiniz ve kayıt ettiğiniz "yerleri" noktasal olarak saklar ama "geçtiğiniz yolu" genelde saklamazlar..

Harita güncel olduğu sürece çok problem olmaz, zira GPS haritaları ülkemizde oldukça yeni ama her geçen gün daha da doğru hale geliyor...

iyi günler dilerim, reha

reha bey verdiginiz bilgiler için çok teşekür ederim, en azından GPS ile Navigasyonun farkını azda olsa anladım :smiley: :smiley:gbs lerin çekim kuvetimi çok iyide o yüzdenmi offroad filan kulanıyolar onu birazdaha açablirseniz sevinirim bu konulara biraz yabancıyım zor anlıyorum kusura bakmayın ;D bide bana önrebilceginiz nevigasyon aleti nedir ??? ucuz olması önemli şuan için hem denicem hemde madiyat acısından biraz doluyum ama bizdede bi heves var gördümüz şeyleri hemen uygulamak istiyoruz ucuz etin yahnisi olmaz ama şuanki şartlar öle görektiriyo(ertürk arkadaşımıdaki PIRANHA nın bi modeli vardı o fene degil fiyatıda baya uygun bana sölemişti öle bişeyler istiyorum dedigim şibi benim için sadece yol bulma özelligi iyi olsa yeter geriye kalan tüm özelikler aracımda zaten var tv mp3 ıvırzıvır gibi) görüşmek üzere selamlar(bu arada simanız bana hiç yabancı gelmedi :smiley: )

Selamlar,
aslında fark çekim gücü değil, fark "ne amaçla" yapıldıkları.. Örneğin, offroad yada trekking için kullanabileceğiniz cihazlar "suya, toza" daha dayanıklıdır, pil ile çalışırlar.. Halbuki navigasyon cihazları "araç içi, sıhhi ortamlarda" kullaılmak üzere tasarlanmışlardır..

Kullanım açısından en önemli fark, Navigasyon cihazı "bulunduğunuz noktadan, gitmek istediğiniz ***adrese*** kayıtlı haritayı kullanarak gitmenize" yardım eder..

Offroad da ise ne adres vardır, ne de doğru dürüst harita.. Ama GPS cihazı, geçtiğiniz her noktayı kayıt ederek yolunuzu bulmanıza yardım eder.

Marka/Model açısından ise maalesef piyasadki modelleri bilmediğim için size bilgi verme şansım yok.. iyi günler dilerim, reha

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,028
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR