Ynt: hılux 4L
endüstri' Alıntı:
selam toyotacı arkadaşlar.gc den sonra 2,8 hılux kullanmaya başladım.çok memnunum toyota sorunsuzluğu gc nın ardından ilaç gibi geldi. gc nın çalışma pirensibini biliyorum lsd ve trac kontrol var toyotada bunlar yok ama yeterli yüksekliği sayasinde gcyi hiç ama hiç aratmadı.şi,mdi sorum şu hilux u 4L ye aldığım zaman şanzumanda neler oluyor ön ve arka çekiş %50 -50 mi oluyor.ön ve arka farklı şekilde patinaj yaptığında araç resmen hopluyor.4H de ise güç çok az 2H de ise 160km/h + yapabiliyorum.biraz teknik destek .teşekkürler ..
4l de dediğiniz gibi %50 dağıtıyor ön ve arkaya.2h da çıktığınız toprak bir yokuşu 4h da çıkarsanız zorlanırsınız..daha fazla ekipman devrede olduğu için çekişi düşürür.
ayrıca lowda aracın hoplamasından söz etmişsinizki normaldir..araç yüksek torka biner ,yeri kavramaya çalışırken de hoplar...böyle durumlarda low 1 viteste zorlamayıp low2 ile kalkmayı deneyin..olmadı low3..
aslında benim şahsi fikrim low 1.i vitesi çok aşırı dik iniş-çıkış ve çok çok zorlu yerlerin haricinde kullanmamak..low2 ile aracınız daha rahat ve hoplamadan zıplamadan gidebilir.
hilux lerin hepsinde limited slip çıkmaz ,%100 fabrikasyon toyota kilit zaten yoktur bu modellerde (bildiğim kadarı ile)yani sizinkinde olmayabilir.limited slip yoksa araç kilitsiz demektir.
kilitsiz araçta aracın bir tekeri boşa düştüğünde veya patinaja kaldığında aktarma organları kolay tarafı seçer ve gücü oraya aktarır.buda patinajda olan tekerin dönmesi demektir.diğer teker dönmez ..peki bu durumun çözümü nedir.??
ya ön veya arka 2 tekerin daha sağlam ve birlikte basacağı yeni bir sürüş açısı belirlenir, ya rota değiştirilir yada vinçlenir.teker askıdayken veya patinaja düştüğünde gaza asılmak yerine sakince 1kaç ileri geri manevra ile çıkmayı denemek daha mantıklı..yada vinçlemek.
bunlarla uğraşmamak içinse %100 kilitleyen diff.kilidi edinmek önemli bir konu..arazi performansını çok artıran bir icat.arka kilit arka 2 tekeri aynı devirde döndürür..lastiğin biri boşa çıksa bile diğerinin dönmesiyle engel aşılır.öne kilit takılacaksa mutlaka kumandalı bir kilit olmalı.
çünkü önler kilitlendiğinde direksiyon sağ-sol dönmez.dönmeye zorlarsanızda içerdeki herşeyi kırar.
kısaca arka kilitli bir araç 2 çekerdir..(zor şartlardan bahsediyorum ,asfalt kullanımı değil)
sadece orta kilidi varsa önden arkadan birer tekeri kitler.
arka ve orta kilidi varsa (ki orta kilit sadece sürekli 4çekerlerde olur) o araç 3 teker çekişlidir.
ön-arka ve orta kilidi varsa ozaman gerçekten 4 çekerdir.ki bu kilitlerin hepsi çalıştığında araç sağa sola dönmez 10-15 km.süratin üstüne çıkılmaz.
aracı lowda ilerletirken tam sağ,tam sol yapmanızı tavsiye etmem..lowdayken aracın ön takımının kasıntılı çalışması normaldir. lowda sağ-sol zorlarsanız aks kafalarını bozabilirsiniz.bunuda hafif yokuşta aracı sğlı veya sollu kaldırırken önlerden gelen takırtı veya tıkırtılardan anlayabilirsiniz.
hilux manuelim yok ,4runner vardı bir arkadaşa verdim.sadece land cruiser manuelim var ingilizce.
bunun yanısıra hilux en sağlam ve bozulmaz araçlardandır.güle güle kazasız belasız kullanın
bu arada 160 gerçekten sağlam sürat bu tip araçlar için..ben 80 kasayla bile bu hızı yaptığımda araç güvensizleşiyor.ne demişler önce sağlık ;D ;D
selamlar.