Hilux e Vinç ve Tampon

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan assuva Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 61
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,713

Etiketler

Ynt: Hilux e Vinç ve Tampon

Çok profosyenel bir çalışma olmuş ellerinize sağlık maliyeti ne kadar çıkıyor acama kullandığınız malzeme kaç milim sis farları için delikleri nasıl o kadar düzgün açabiliyorsunuz

Teşekkürler arkadaşlar, yapalı epeyce oldu aslında, defalarca da kullandım gayet memnunum. Vinç ana bağlantılar hariç Her yerinde kullandığım sac 4mm idi. giderlerimde hatırladığım kadarıyla toplamda ( vinç hariç, işçilik hariç) arka ve ön tampon 250 TL civarındadır ( belkide daha az). Sis farı deliklerini kaynakla açmıştım, daha sonrada uygun çaplı boru yerleştirip tekrar kaynaklamıştım. Yalnız arka tampon buradaki fotoğraftan neredeyse 10 cm daha yüksek şu anda.

bizim buralarda bu işleri yaptırabilmek için önce ustayı yapmamız gerekiyor malesef

2009 da patlamıştı bana, sanıyorum 200 veya yakın bir rakama patlamıştı ( vinç, işçilik hariç)

bende şu an bj 60 var. kendi tamponumu kendim yapıyorum. işçilik bana ait. bitince yayınlayacağım. 4 mm malzemeden.
3 mm malzeme darbelere çok dayanıklı olmaz diye düşünüyorum. vinç taşıyıcı olarakda çok dayanıklı olmaz. vinç kısmı 5mm diğer yerler belki 3mm görüntü amaçlı hafiflik için düşünülebilir ama toplam kg da en fazla 3-4 kg farkeder.
malzeme olarakta ön ve arka tampon için 250- 300 tl yi geçmez. boya statik tahmini 100 tl gibi tahmin ediyorum. işçilik ustanın iki dudağı arasında; amerikan tamponla kıyaslarsa iki tampon için en az 1500 tl ister. demir işi olarak düşünürse 750- 800 tl yi geçmez. Ben çatı yapıyorum; malzeme = işçiliktir. yani 300 malzeme 300 işçilik. işçiliğin içine tüm masraflar girer. Özel işlerde ise zaman aldığı ve ustayı uğraştırdığı için 2 katını istemek hakkıdır. fazlasını isterse başka birşey.

saygılar

Ustadım bende kendim yapabilirim yanlız kalıp ve kesmeyi nasıl yapıyorsun böyle temiz bir şekilde onu merak ettim.
Nissan skystar veya Hilux arac için üstündemi ölçüyorsun yoksa başka bir yerdenmi alıyorsun.
selam ve saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR