HİLÜXTEN L 200 E GEÇİŞ DOĞRUMU??? LÜTFEN YARDIM

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hilüxcü osi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,536

hilüxcü osi

BİR ZALİMDEN ALİM, BİR ALİMDEN DE ZALİM DOĞAR...
Yer
mersin
merhaba değerli forumcu büyüklerim.sizlere sonradan sonraya kafama çok takıllan bi konuyu paylaşmak istiyorum.bildiğiniz üzere 1 ay önce 1987 model toyota hilüx 4x4 aldım.10 bine aldım ama bana 14 bini buldu.yaptırdığım şeyler ise komple bakım defransiyelin birini deyiştirdim enjektörleri deyiştirdim kasasındaki çürükleri temizlettim b0yattım devir muane derken bana 14 bini kolayca buldu.ve ikinci bi araba farkettim araştırdım.bu araba 2003-2004 model mıtsubishi magnum l 200 4x4.bu arabayı yani benim toyotayı l 200 gibi yapacak olsam bana en az 30 bini bulacak.bu araçta orjinal defransiyel kilidi var klima abs çift hava yastığı daha aklıma gelmeyen bir sürü şey.bizim toyotoya bi hidrolik dreksiyom taktıracam bir sürü dert bi klima taktıracam bir sürü dert.kaporta aksamı mıtsubishide çok sağlam bi araba.motora gelince 2500 motor 100 pc ve turbo motor kullanılmış.gösterişe gelince o da çok.yani uzun lafın kısası bu arabaların toyotadan neyi kötü.lütfen bilgilerimizi paylaşalımki bende yanlış bişey yapmayayım.bu arabaların piyasesi 20-22 bin arası.tek sorun var bandrolü 1100 tl.tamam anladım bandrol fazla ama ben bu arabaya böyle giderse bi mıtsubishi l 200 yapmak için en az 20 bin daha masraf etmem gerek.benim bilmediğim yanlış bi yer var ise lütfen değerli büyüklerim beni uyarın.sizlerin dediği benim için altın değerinde.mıtsubishiyi biraz araştrdım hiç şikayetci olan yok.herkes çok memnun.çok saglam olduğunu ve arazi performansının çok iyi oldugunu söylüyolar.ben hilüxüme birini yapsam biri kalıyor birini yapsam biri kalıyor.l 200 de orjinal çelik jantına kadar var.yorumlarınızı çok merak edip sabırsızlıkla bekliyorum....

Etiketler
Ynt: HİLÜXTEN L 200 E GEÇİŞ DOĞRUMU??? LÜTFEN YARDIM

toyota ailesinin verdiği cevaplar benim için çok önemli.inanın bu deyişikliği yaparsam çokta zoruma gidecek.inanın 20 gündür araba yaptırıyorum.git sanayi gel sanayi bi hal oldum.ama mıtsubishiyi bi videoda görünce araştırdım ve hoşuma gitti.şimdi sizin yorumlarınızı iple çekiyorum.

ben gene 2003-2004 toyota hilux a geç derim...mitsubişinin arızası çöok parçası pahalı...

dediğiniz gibi 2003 ve 2004 de toyotanın 4x4 olsa hiç düşünmem ama o modellerde toyota da 4x4 yok.parçası biraz pahalı.ama arıza durumunu araştırdım.100 bin civarı bi arabayı kolay kolay eskitemessiniz deniliyor.ve aksine sağlam oldugunu iddia ediyolar.motor ömrünün 400-500 bin olarak belirttiler.daha sonra motor parçalarının ucuz oldugunu defransiyellerinin çıkma kolaylıkla bulundugunu yazmışlar.ama dediğim gibi sizin fikirlerinizi degerlendirmeden kesinlikle bi karar vermicem.

Benim 1984 model 4x2 Mitsubishi L200' ü uzunca bir süre kullanmışlığım vardır. Mekanik olarak sorunsuz görünüyordu ama kaporta aksamı biraz zayıftı. L200 Magnum çok iyi görünen bir araç. Fanatik Toyotacı olmama rağmen çok beğeniyorum. Bence Toyotacılardan değil de Mitsubishi Magnum kullanıcılarından fikir alın.
Sizin Hi-lux biraz yorgun bir araçmış anladığım kadarıyla . Aksesuarsız olması da biraz keyfini kaçırmış işin. Aklınız kalacağına Magnum'u deneyin. Deneyimlerinizi de bizimle paylaşın derim.

sanırım sizinle fikirlerimiz aynı.magnumun kaportsınada taş gibi diyolar.birisi sıfır almış 2004 model magnumu.şimdi 160 binde imiş.araçta hiç kaza bela yokmuş.öylesine kapı ayarlarını bi yaptırayım diye kaportacıya gitmiş.kaportacı daha hiç bişey yok deyince adam inanamamış.yani mekaniği kadar sanırım kaporta kısmıda güzel.ben magnuma çok hızlı bi geçiş yaparım yapmasına da fanatik bi toyotacı olunca biraz gurur yapıyorum.bide yaptığım zahmetler sonrası aracımın şu anki durumu güzelde olunca kafam dahada karışıyor.neyse yorumları bekleyip bereber bi karar verecegiz aartık...

Yıllardır arazi aracı kullanırım çift kabin. Mitsubishi hakkında müthiş bir ön yargım vardı. Binmem, etmem diyordum sürekli. Fakat 2007 de sıfır aldığım Ford Ranger çok canımı yakınca araştırmaya başladım. Ford, Nissan harici başka bir araç alacaktım. Galericiler sitesinde gezinirken gördüm onu :smiley: İşte bu dedim, yanına gidip markası neymiş la bunun diye bir baktım ; Mitsubishi !
Şaşırdım. Bindim, hasta oldum. Özelliklerini öğrenince düşünmeden aldım. Sanayide dahi baktırmadım. Bu güne kadar 110 bin km yaptım. Bir kez amortisör patlattım. Ki aynı klometrede bir başka aracı kullansaydım, daha öncekiler gibi pert olarak satardım !
Bir kez fren diski çatlattım ve bu benim hatamdı. Amortisör orjinal 280 ytl dediler, hyundai h100 birebir uydu 28 Ytl :smiley:
Fren diski serviste tanesi 350 Ytl dediler. Uzun süre aradım ama aradığıma değdi, çiftini 200 Ytl ye sıfır olarak buldum daha yeni. Yanlış yerlerde aramışım ! :smiley:
Kapı ayarına ben de baktırdım, taş gibi. Aracım 205 bin km oldu ama hala eksozdan duman normal çıkıyor, çekiş desen ilk aldığım gün gibi. Tüm özellikleri hala faal.
Motor parçaları hyundai h100 ile neredeyse birebir. Sadece alt takım orjinalleri biraz pahalı. Ama alt takımı bozmak da mesele. Ki ben arabanın resmen hakkını veriyorum sadece tek amortisör patlattım :smiley:
Hilux kullanmadım ama, eğer Mitsubishi Magnum alacaksanız temizini bulup, kontrol ettirip alın derim. Sağlam bir araç aldığınızda kolay kolay bozamazsınız.
Tabi bunlar kendi fikrim.
Ama magnum kullanan arkadaşlar da bu yazdıklarımı eminim onaylayacaklardır.
Yine de hayırlısı diyelim.

işte mıtsubishi l 200 tüm bunlarının yanında bide özellikli hidrolik dreksiyom kima abs srs defransiyel kilidi turbo 4 cam ot merkzi kilit elekt ayna mikalaj ayna orjinal çelik jant olan bi araba.evet toyota dostları siz nedersiniz mıtsubishi l 200 doğru seçimmi???

Arkadaşta l200 var.Kesinlikle ve kesinlikle böyle bir araba olamaz diyorum.Gırtlağına kadar suya giriyor, sert kullanıyor, çamura batıyor ,motorda su kalmıyor sakaryada motor bitti diyorlar araç basıp ankaraya geliyor vs vs vs.L200 hakkında söylenenleri ben abartı buluyorum.bence mükemmel bir araç! Magnumunda zaten iyi bir ünü vardır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,061
Kayıtlı Üye Sayımız
166,961
Kaydolan Son Üyemiz
Nehir Doğann

Çevrimiçi üyeler