HITIT YOLU YURUYUS YOLU VE BISIKLET PARKURLARI ACILISI

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tiyek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,412

tiyek

Kamp I
Mesajlar
142
Tepkime Puanı
0
Yer
İSTANBUL
Web
groups.yahoo.com
Hitit yolu yürüyüş ve Bisiklet parkurları açılışı...

Sevgili Arkadaslar

14-15 Mayis haftasonu Hitit Yolu Yuruyus ve Bisiklet Parkurlari acilisina CORUM a davetliyiz..Corum Valiliginin duzenleyecegi bu program dan bizler EMITT fuarinda haberdar olmustuk
-resmi duyurunun onumuzdeki gunlerde anonsunu bekliyoruz-

Likya Yolu, St Paul Yolu, Yenice Ormanlari, Istiklal yolundan sonra doga severlerin ilgisine sunulacak HITIT Yolunda ROTA grubu olarak olarak herzamanki gibi yeni cografyalari kesfedecek ve bu parkurlarin tanitimda rol alacagiz...

Turkiye deki yuruyus parkurlarinin mimarlarindan Sevgili Ersin Demirel ise bizlere asagidaki resmi programdan farkli olarak bolgede Cumartesi gunu isteyen arkadaslarimizla uzun bir yuruyus parkurunda rehberlik yapabilecek.

Resmi programdaki yuruyusler ise hafif yuruyusler olup saglik sorunu olmayan herkesin yapabilecegi zorlukta


iletisim:rotambilgi@gmail.com

ROTA Doga Aktiviteleri ve Sosyal Etkinlik Grubu-ISTANBUL



13 Mayıs Cuma Akşamı Istanbul dan yola çıkıyoruz

14 Mayıs Ctsi Sabah 07:30 da Çorumda yız

Kahvaltının ardından

08:30 Boğazkale ve Ortaköye transfer oluyoruz
09:30 Boğazkale Yazılıkaya gezisi
Yazılıkale-Hattuşa yürüyüşü (Boğazkale)
10:00 Ortaköye varış - İncesu Köyü- Kanyon - Kale yürüyüşü
16:00 Çoruma Dönüş ve devlet tiyatrosunda gitar resitali


15 Mayıs Pazar

08:00 Kahvaltı
08:30 Alacahöyük ve Karakaya Köyüne transfer
09:30 Karakaya-Alacahöyük yürüyüşü
11:30 Hitit Kıyafet defilesi

Öğle yemeği

13:00 Gitar resitali
15:00 Dönüş




Program Bizler için bir tür keşif niteliginde olup CORUM da konaklama için yer araştırmaktayız,
bu programa başka şehirlerden Çorum a gelerek de katılabilirsiniz.



We will be visiting '' Hittite area'' during the May 14-15. for the official openning hittites pathway and cycling way


the HITTITES :Nation of 1.000 Gods


The Hittites were a Bronze Age people of Anatolia. They established a kingdom centered at Hattusa in north-central Anatolia ca. the 18th century BC. The Hittite empire reached its height ca. the 14th century BC, encompassing a large part of Anatolia, north-western Syria about as far south as the mouth of the Litani River (in present-day Lebanon), and eastward into upper Mesopotamia. The Hittite military made successful use of chariots,[1] By the mid 14th century BC (under king Suppiluliuma I) carving out an empire that included most of Asia Minor as well as parts of the northern Levant and Upper Mesopotamia. After ca. 1180 BC, the empire disintegrated into several independent "Neo-Hittite" city-states, some surviving until the 8th century BC.

Their Hittite language was a member of the Anatolian branch of the Indo-European language family.[2] Natively, they referred to their land as Hatti, and to their language as Nesili (the language of Nesa). The conventional name "Hittites" is due to their initial identification with the Biblical Hittites in 19th century archaeology. Despite the use of "Hatti", the Hittites should be distinguished from the Hattians, an earlier people who inhabited the same region until the beginning of the 2nd millennium BC, and spoke a non-Indo-European language called Hattic.

Although belonging to the Bronze Age, the Hittites were forerunners of the Iron Age, developing the manufacture of iron artifacts from as early as the 14th century BC, when letters to foreign rulers reveal the latter's demand for iron goods


http://en.wikipedia.org/wiki/Hittites

fotolar:Ersin DEMIREL

[attachment=1][attachment=2]

DSC 1189


DSC 1454


DSC 1942
 

Etiketler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,509
Mesajlar
1,519,025
Kayıtlı Üye Sayımız
172,165
Kaydolan Son Üyemiz
gül93

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst