Hız Limiti

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Mobyletteboy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,980

Ynt: Hız Limiti

Arkadaşlar,ben bu durumu etiyle kemiğiyle tamamen bana ait olan gelecekte kitaplarda özdeyiş olarak yerini almasını temenni ettiğim bir cümle ile özetlemek isterim.Öküzün öküzlüğü anatomisinden,insanın öküzlüğü araç kullanmasından belli olur

Sevgili Tunç BARUONÜ ve Mehmet BİNLİ'nin bir siteye yazdıkları konuyla ilgili en detaylı ve güncel alıntılar;

Arkadaşlar,ben bu konuyu açarken hız limitlerinin yükselmesi gerektiğini kast etmedim.Eğer şu andaki sıralamalarla birlikte yükselirse hiç bir önemi olmayacak.Bir birine paralel olarak yükselen hız limitleri bizi arkamızda rahatsız eden kamyonların hızlarının biraz daha yükselmesine ve dolayısı ile daha kontrolsüz seyirlerine neden olacaktır.Olması gereken medeni ülkelerdeki gibi binek otolarla aynı olması.Lütfen konuyu ve konuları başlangıcından itibaren okuyalım ki yanlış anlaşılmalara sebep olmayalım.

Burada bir aksilik var, o da kamyon diye tabir edilen agir tasitlarin hiz limitlerinin duzenlemesi ile alakali. Limiti olmayan bir aracin nesini duzenleyecekler? Otobanda altimda araba varken ve sol seritte 130 km suratle yol alirken,benden sellektor ile yol isteyen harc kamyonunun sanirim limitlerini duzenlemenin bir anlami olmadigi ortada. Orantili arttirilmasindan ziyade,ihtiyaci olan arac gruplarinin hizlarinin arttirilmasi, mumkunse agir vasitali araclarin hiz limitlerinin de dusurulmesi daha mantikli olur. Zira bu limitleri zorlayacaklari asikar, bari ibreyi asagi ceksinler de onlar da asgari oranda tehlikeli olsunlar.

Kamyoncuların bir çoğu motorsiklet için nadiren frene basarlar.Bu bizim kaderimiz. Kaderimizi yasa değişikliği ile değiştiremeyiz. Bence tedbir almak ilk önce bize düşüyor. Aynamızı sıkça kontrol edip, tehlikeleri savuşturmaktan başka bir çaremiz şu an için yok gibi görünüyor. Ben sahsen hız limitlerine otoyollarda ve bölünmüş yollarda uymuyorum. Otoyolda 120 civarı bölünmüş yollarda da 90-100 arası seyrediyorum. Belki kuralları çiğnemiş olsamda benim için emniyetli hızlar bunlar. Trafikle birlikte hareket etmek bence en güvenlisi. Ne hızlı nede yavaş gitmekmek lazım. Tabi bu hızlar aracın niteliğine ve yol durumuna göre değişiklik gösteriyor. Kısacası hangimiz hız limitlerine birebir uyuyyor. Bu limitler bizi kuralları çiğnemeye zorluyor malesef. Tabi sayın millet efendilerim (vekillerim) resmi araçlarında limit tanımadıkları için bizim durumumuz için vakit harcamak istemezler. Merak ettim acaba sizin bildiğiniz motorsiklete binen bir millet vekili varmı arkadaşlar?

Kürşad Tüzmen aklıma geldi, ama o da değil sanırım, motorsiklete binen vekil yoktur...

Bu adamların motorsiklet için saçma bir hız limitinde 50 yıldır ısrar etmeleri bir yana
bir de her tarafa gelişi güzel serpiştirdikleri "30" tabelaları mevcut
motorsiklet hız limiti ne kadar saçma ise bu tabelaların çoğuda tüm araçlar için saçma, tuhaf bir hız limiti koyuyor,
Hiç "30" tabelası bulunan bir yerde gerçekten 30km/s ile gitmeyi denediniz mi,
Denerseniz aman dikkat edin arkanızdan gelen araçlar birden sizide çiğneyip geçip gidebilirler...

iki tekerli araçları trafikte yok sayan zihniyeti CİHAT arkadaşımız ne güzel açıklamış?

Ümit Karluk arkadaşımızın trafik seyri hakkında yazdıkları, aslanın saldırısından kaçarken önüne çıkan suda avını bekleyen timsahın üzerinden atlayan zebra'nın hali canlandı gözümde.

Malesef ülkemizde köyde merkep sürmekten aciz egitimsiz insanlar agır vasıta ehliyeti ile yollara çıkıp ekmek parası kazandıkları idiası ile egolarını tatmin etmekteler,
(ikitekerlekli ve çok küçük otomobilleri gördüklerinde kendilerini kedi diger araç kullananları fare gibi görmekteler)
hız limitlerini düzeltmek pek bir işe yaramayacak malesef ,egitim ve trafikte her aracın eşit haklara sahip oldugu bilnci yerleşmeden,agır cezayi yaptırımlar bile bir fayda saglamayacaktır.

Hasan bey sizin gibi iyimser düşünen insanları gördükçe yitirmiş olduğum umudum tekrar filizleniyor.