Ynt: Hospitality Club ve CouchSurfing Sistemleri Hakkında Bilgi Alabilir miyim?
CouchSurfing Oldukça keyifli ve güvenli bir konaklama yöntemi.
Ben ve eşim 1,5 yıldır sisteme üyeyiz ve Artvin gibi ülkenin en kuzeydoğu ucunda 40 a yakın surfçü ağırladık.
her bir sörfçü bizim için kendi evimizde hoş anılar bıraktı. bazılarından ayrılırken hüzünlendiğimiz oldu. Başka coğrafyaların insanları bizim boş kanepemizde uyudu ve mutlu oldu. Bizde onları mutlu ettiğimiz için mutlu olduk.
Güvenimi zedeleyecek bir küçük olay bile yaşamadım. Bende eşim ile birlikte Litvanya ve Letonya'da yalnız olarakta İran'da surf yaptım. Hem host hemde surf tecrübelerim birbirinden ilginç anılar içermektedir.
Bu hatıralar ve hiç tanımadığın bir insana yardım etme/yardım alma hissi oldukça tatmin edici. Para ödenerek bu tip tecrübeler yaşamak mümkün değil.
Sisteme dahil olduktan sonra üniversite yıllarımda bu sistem ile tanışmamış olmaktan dolayı hep üzüldüm.
Bu güne kadar evimizi ziyaret eden 40 kişinin sadece 1 tanesi Türk vatandaşı idi. Amerika, Polonya, İran, Suriye, İsveç, Fransa vb. uzak coğrafyalardan ülkemi ziyarete gelen insanlara müsait olduğum vakitlerde boş olan kanepemi paylaştım.
Umarım yazdıklarım ile yaşadığım samimiyeti sizlere aktara biliyorumdur. Sistemi iyi tanıyan biri olarak CouchSurfing ile ilgili soracağınız sorulara cevap verebilirim.
Ayrıca Ekşi Sözlükte yapılmış yorumları okumanızı tavsiye ederim.
Bu sistemi kullanarak gezileriniz ile ilgili ekonomik problemleri çözebilir ve gittiğiniz şehrin vitrinini izlemek yerine ev sahibiniz ile birlikte şehrin kirli mutfağına girebilirsiniz.
Saygılarımla
uyku_hapi
eksisözlük wzr2 nin yazdıklarından alıntıdır. Yazardan izin alınmıştır
(wzr2, 03.08.2010 15:26)
sayesinde dünyanın dört bir tarafından misafirler ağırladığım aynı zamanda avrupa'da kalacak yer parası düşünmeden rahatça seyahat edebildiğim site. bununla beraber bilinmesi gereken bazı noktaları vardır.
birincisi: kalacağınız evler beklediğiniz gibi olmayabilir. kültürel alışkanlıklarınız aynı olmayan insanların evinde 3 gün tuvalete gitmeden durmak zorunda kalabilirsiniz (tuvalet ihtiyacı alışveriş merkezlerinden giderilir).
ikincisi: "ben kedi köpekten rahatsız olmam" diye düşünebilirsiniz. ama tek odalı bir evde kıyafetleriniz üzerinde salyalarıyla desen çalışması yapan bir köpek ve evinizdeki erkek kedinin üzerinize sinmiş olan kokusunu alıp sabaha kadar feryat eden ve sizi uyutmayan bir dişi kedi ile kalmak zorunda kalabilirsiniz.
üçüncüsü: yemek konusunda her zaman hazırlıklı olmalısınız. saatler süren yolculuğun ardından dilini bilmediğiniz bir ülkeden bir kağıt parçasına yazılmış bir adresi bulduktan ve eve girdikten sonra size yemek konusunda en azından bir seçenek önerilmesini bekleyebilirsiniz. ama ev sahipleri size bırakın yemek ikram etmeyi, yemek yiyebileceğiniz bir yer bile tavsiye etmeyebilirler.
dördüncüsü: en iyi bilgi yerel bilgidir. şehri tur rehberleriyle gezip bütün turistik mekanları görebilirsiniz. ama sadece bir couch surfer sizi yeraltındaki bir sanat galerisine, tarihi bir kilisedeki org konserine ya da şehrin en iyi manzarasına sahip, bir gökdelenin en üst katında bulunan tuvalete götürebilir.