İbiş Keyfi Nedir? Ne Değildir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mayıstosböce Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 180
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 85,121

mayıstosböce

An lar Sadece An lar,Yaşam Budur Zaten
Yer
Adabazar
İbiş keyfi ciddi bir iştir arkadaşlar.

İlk önce ibiş keyfi nedir,nasıl yapılır ,ne ibiş keyfi değildir ,ibiş keyfini yapan insan hangi ruh halinde olmalıdır,nerelerde ibiş keyfi yapılır,ibiş keyfini nasıl daha kaliteli hale getirebiliz,ibiş keyfi yapana kimler bile dokunmaz,ibiş keyfi yapana neden saygı göstermeliyiz ,bunları bilmeden ibiş keyfi olmaz,yapılamaz,yapılsa da taklit olur.
Bunların hepsini size örneklerle göstereceğim.

Bu bölüm için teknik kurallarımız şudur.

Madde 1-başkasının yaptığı ibiş keyfinin fotoğrafını koymayın.

Madde 2-Aynı tarz fotoğraflardan yalnızca birini koyun.

Madde 3-Grup içinde başkasının yaptığı ibiş keyfini sahiplenmeyin.

Madde 4-Kalabalık harika bir sofra oturmuşsunuz 30 kişi ortalık yıkılıyor, herkesin eller havada,olmaz ,bu ibiş keyfi değildir bu dur diyen,gaflete düşer.

Bu bölüm daha çok görsel olacağından fotoğrafla anlatmak daha yerinde bir eylem olacak.

İlk önce tarifine gelelim.Orijinalin de ki ibiş keyfine, burada Tamer in pozisyonu ibiş keyfini anlatır hele ki Tamer ağaç kaldıranlara’hadi hoopppp,hep beraber kaldıralım arkadaşlar dese ve o ağacı kaldıranlardan herhangi biri kayıp düşse ,Tamer de buna keyifle gülseydi tam anlamıyla ibiş keyfinin tarifi olurdu.

[attachment=1]

ama biz bu Tamer in pozisyonuna felsefi açıdan yaklaşıyoruz , hem nitelik hem de nicelik olarak yeni anlamlar ve biçimler katıyoruz yani geliştiriyoruz.Neden bunları biz yapıyoruz ,küçük bir örnek vereyim,dikkatlice bakarsanız 70 bin küsürlük üyesi olan bu Gezenbilir tayfasında karavan grubundan yani bizden daha keyfine düşkün olanı yok,var derlerse hemen şunu sorun sen doğada kışın kar yağarken tuvaletini nereye yapıyorsun.Cevap tabi ki yok.Çıkacaksın dışarı ve bir yerlerin üşeyecek, ya peki biz ne yapıyoruz böyle bir durumda ,Pink Floyd mu dersin,Chet baker mı dersin,Budha bar,Gotan Project mi dersin ne dersen de biz bunların eşliğinde sıcakta ve zevkle yapıyoruz.

Yani kısaca bunu geliştirecek bizleriz.Biz doğa ile mücadele etmeyiz,yaylaya gideriz aracımızdan fazla uzaklaşmadan gezer hemen soğumamış koltuklarımıza oturur içeceklerimiz elimizde keyf e devam ederiz.Biz aracımızla batma riskine girmeyiz,dağlara çıkarken dilimiz dizimize değmez,fotoğraf çekeceğiz diye kendimizi parçalamayız.Biz fotoğraf makinesinin zamanlayıcısını ve seri çekimi açarız önünden geçen olursa onları, geçmezse doğayı çekeriz.

[attachment=2]

Nasıl ibiş keyfi yapılır,ne ibiş keyfi değildir.

Altın kural ayaklar kesinlikle uzanmış olacak ayağım şu açıdaydı,kaç derece olursa olur gibi sorulara cevap vermiyorum,ayak tatmin edecek şekilde uzanmış olacak.

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

ibiş keyfi kelimeanlamı.jpg

karavancının gezisi.jpg

ibiş keyfi 1.jpg

ibiş keyfi 4.jpg

çiftli ibiş.jpg

Etiketler
Ynt: İbiş Keyfi Nedir? Ne Değildir?

Şimdi bazı çetrefilli durumlar var mesela aşağıdaki örnek ,altta soğuk olmasın diye harika bir köz var alttan ısınma olduğu için söylenen her şey sana şarkı gibi geliyor(uyguladım aynısı bana da oldu)ama ayaklar yerde,şimdi bu ibiş keyfimidir diye sorabilirsiniz.Kardeşim adama demezler mi en zorunu yapmışsın hiç mi yandan bir ayak uzatacak tabure,ağaç yada arkadaşının 1 dakikalığına kalktığı bir kamp sandalyesi bulamadın,geldiğinde ‘aa pardon yanlışlıkla oldu’ olsun sende ‘benim sandalyeye otur dersin’iş biter.

[attachment=1]

En makbul ibiş keyfi nasıl yapılır, senin hiç emek vermediğin bütün materyallerin başkalarına ağit olduğu keyfe güzel ibiş keyfi,bu durumdayken yine başkalarının sana getirdiği içecek ve yemek varsa üstelik bunu(Atilla hocamın dediği gibi en güzel karavan arkadaşının karavanıdır) senin olmayan karavanın tentesi altında yaparsan ibiş keyfinin feriştahı denir.
Çalışmalarımız arkadaşlarımızı bu seviyeye getirebilmek,yani yarın bana da hizmet edilir diye seninde hizmet etmen.Yani ‘komşusu ibiş keyfi yaparken ona destek olmayan bizden değildir’.

[attachment=2]

[attachment=3][attachment=4][attachment=5]

doğada ibiş keyfi.hepsi beleş.jpg

IMG_4536.jpg

IMG_9415.jpg

IMG_4364.jpg

IMG_4481.jpg

Kamp = ibiş keyfi

Boğaza karşı ibiş keyfi. :D
[attachment=1]
Elimdeki arı da fotoğraf çekerken böreğin kokusuna geldi. neyse ki ibiş keyfimi bozmadı. ;D

IMG_5078.jpg

Ferhat içtiğin yere göre kaşık kullanıyorsun ,bizim eski gümüş kaşığa benziyor çay kaşığın.Tam burjuva olmuşsun :D

Bu başlık ses getirir arkadaşlar ;D

Forum kurallarımıza aykırı olmasına rağmen büyük harflerle yazılmış konu başlığını değiştirmeye elim gitmedi... :D

maltepe sahline ibişi getirin... orası uygun ayak uzatmaya.selamlar

Gerçekten düzgün şekilde yazdım ama bana doyurucu gelmedi yani yaptığımız eylemi dolduramadı küçük harfler.

Evet maltepe sahilinde toplu ibiş keyfi eylemi yapalım.

Arşivimi inceledim de ibiş keyfine uygun (bir foto hariç) uygun fotoğraf bulamadım. Ya asker gibi hazır olda, ya bir yamaçda yürürken dilim bir karış çıkmış ya da bir kayanın üzerinde, diken üzerinde oturur gibi pozlar var hep.

İbiş keyfine en uygun fotoğrafım ;
[attachment=1]

untitled.jpg

bu ibiş işi epey süreceğe benziyor.oluncaya kadar olmadı derim.selamlar.

Arşivimi aradım bir tane benzer fotoğraf bulamadım ??? tüm fotoğraflarda ya odun taşıyorum ya ateş yelliyorum ya su taşıyorum o yüzden etrafımdakiler bana 2 dakika oturda muhabbet edelim diyorlar ;D

sn yusuf kardeş senin poster fotoğrafın ibişe pek uzak durmuyor ateş çaydanlık vs.olur gibi..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,831
Kayıtlı Üye Sayımız
166,936
Kaydolan Son Üyemiz
Mehmetfv263

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR