oakkar
KARS FATİHİ
Ynt: Iğdır Off Road Grubu; Balıklı Göl Gezisi (28 Kasım 2010)
Eyvallah kardeşim
Eyvallah kardeşim
Arif Hüküm' Alıntı:Tarık bey,bu gezi off-road gezisimi, tekne gezisimi belli değil. Balıklar arabalardan daha çok gözüküyor![]()
![]()
![]()
Arif Hüküm' Alıntı:Yolumuz düşerse bizde katılırız inşallah,selamlar.
yumuk52' Alıntı:afiyet olsun......
ata036' Alıntı:kapımız herkese açık başımız üstünde yeriniz var![]()
general lee' Alıntı:çok iyi olmuş kardeşim eline sağlık, ekibin sağlam artık nasip diyorum ama fırsatını bulunca gelip gezecem oraları tekrar...![]()
gürbüz bey merhaba.Gürbüz25' Alıntı:Evet hepsi o gölden çıkma, 2300 rakımda bir göl, zannedersem yükseklik bakımından Türkiye de tek.
erzıncanda etkınlık olursa buyuk zevkle katılırız kanka bu arada benım aracı 4 arac ıcınde saydınmı ??? ??? ???ata036' Alıntı:bu konuyu araştırıp detaylı bilgi vereceğim size interneten bulduğum ufak bilgidir aşağıdaki
erzincandaki etkinlik tarihi bildirilirse katılmaya çalışırız müsait olan arkadaşlarla zaten ığdırda toplam 4 aracız
erzincana selamlar
Türkiye’nin en yüksek gölü olan Balık Gölü’nün deniz seviyesinden yüksekliği 2.241 mt.dir.
Eleşkirt Ovası ile Iğdır ve Doğubayazıt Ovaları’nın oluşturduğu üçgen arasındaki yüksek sinek yaylasında yer alan Balık Gölü’nün kuzeybatı-güneydoğu uzunluğu yaklaşık olarak 11 km dir. En geniş yeri ise güneyde 6 km. dir ve kuzeye doğru gittikçe daralır. Gölün kapladığı alan 34 km. kare dir. Göl volkanik hareketler sonucunda oluşmuştur. Güneydoğu da Mozik Dağı volkanından inen lavlar Musun’a (Suluçem) uzanan vadinin önünü kapatmış ve arka tarafta kaynak ve dere suları birikerek Balık Gölü’nü oluşturmuştur. Gölün çevresi yüksek dağlarla çevrilidir ve bu dağlardan inen sular yıl boyunca gölü besler.
haıylısı bu aksam gelıyomusunata036' Alıntı:saydım saydım bir tane dah hazırlıyoz bizim ümitle 5 ikide karsda var allahın izniyle 7![]()
![]()