Ynt: İkinci El Çekme Karavan?
Mert Bey,
aracın içine ve yapımına dair görüntüleri "kendi camperini kendin yap" başlığı altında aktarmak daha doğru olacak sanırım.
Almak istediğiniz karavan sanırım çekme karavan. 2.elde fiyat avantajı tartışılmaz. Ama öncelikle aldığınız kişinin samimiyetine güvenmeniz şart. Özellikle yerli çekme karavanlar Türkiye yol şartlarında fazla yer değiştirmeye pek uygun değil sanırım (kullananların söyledikleri). Su alıp almadığı önemli, özellikle birleşim yerlerinden. Elektrik ve su tesisatıyla ilgili bir sorun olup olmadığını ancak kullanıcısına sorarak öğrenebilirsiniz.
Ama çekme karavan değil de panelvandan camper düşünüyorsanız, elinizden iş geliyorsa, yeriniz ve zamanınız uygunsa kendiniz de halledebilirsiniz. Bunu laf olsun diye söylemiyorum, kendi tecrübelerimden yola çıkarak bu kadar rahat ifade ediyorum. Ben kendim yaptım. Üstelik 6. kattaki dairemin bir odasında kesip biçip, apartmanın otoparkında montajını yaparak... Her türlü deneyimimi, kendi camperini kendisi yapmak isteyen arkadaşlarla da seve seve paylaşırım.
Ama "zamanım, yok, elimden de gelmez, yada niye uğraşayım ki" derseniz tabii ki yerli üreticilerden birisine yaptırabilirsiniz.