İlan Bölümü Hakkında Öneriler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan evedilaz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,390

evedilaz

cj hayatdır
Yer
büyükçekmece / ist
tahmin ediyorumki ticari bi faliyet amacıyla düşünülmeyen ilanlar bölümü sonzamanlarda bazı alım satım sitelerinden fazla ilan almaya başladı aslında güzel bişey satılan alınan herşeyden haberdar oluyoruz ama bi sıkıntı varki
bazı ilan sahipleri bişekilde tesadüf eseri satmaya veya almaya çalıştıkları ürünü ilan verirken sitemizi keşvedip üye oluyor ve bizim ortamımızada bi ilan bırakıyor gidiş o gidiş . sorulan sorular cevapsız kalmakda ilan saybi ile iletişim bilgileri bulunmamakta karşı tarafada muhattap bulunamamakta veya yönlendirme linki atarak başka sitelere yönlendirilerek çeşitli ilanları incelememiz istenmekte bu sorun bence giriş süesi ve sıklıgı ,üyelik tarihi gözönüne alınarak düzenlenmeli

Etiketler
Ynt: İlan Bölümü Hakkında Öneriler

evedilaz' Alıntı:
tahmin ediyorumki ticari bi faliyet amacıyla düşünülmeyen ilanlar bölümü sonzamanlarda bazı alım satım sitelerinden fazla ilan almaya başladı aslında güzel bişey satılan alınan herşeyden haberdar oluyoruz ama bi sıkıntı varki
bazı ilan sahipleri bişekilde tesadüf eseri satmaya veya almaya çalıştıkları ürünü ilan verirken sitemizi keşvedip üye oluyor ve bizim ortamımızada bi ilan bırakıyor gidiş o gidiş . sorulan sorular cevapsız kalmakda ilan saybi ile iletişim bilgileri bulunmamakta karşı tarafada muhattap bulunamamakta veya yönlendirme linki atarak başka sitelere yönlendirilerek çeşitli ilanları incelememiz istenmekte bu sorun bence giriş süesi ve sıklıgı ,üyelik tarihi gözönüne alınarak düzenlenmeli

bunu önlemek için belli bir seviyeden sonra ilan vermeye yetki verilebilir. Buda samimi ortama yabancıların girmesini engeller bence.

Arkadaşlara katılmakla birlikte amacına ulaşmış geçerliliğini yitirmiş ilanlarda temizlenirse ortalık baya bir açılacak.. :smiley:

Bu konu uzun zamandır benim de dikkatimi çekiyor ve daha siteyi incelemeden, ilk mesajı bir satış ilanı olan arkadaşlarımızın rastgele konu başlıklarına bıraktıkları ilanlar ayrıca sıkıntı yaratıyor...

Konu ile ilgili çözüm önerilerim:

* Aşağıdaki linkteki kriterlere uygun olmayan ilanlar hemen silinmeli...

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=13716.0

Böylece ilan veren arkadaşlarımız inceleme ve hazırlık yapmadan ilan veremeyeceklerini bilerek konuya daha ciddi yaklaşacaklardır.

* Rastgele başlıklara bırakılan ilanlar doğru yere taşımak yerine silinmeli çünkü bu davranış "nasılsa doğru yere taşınıyor" mantığı ile alışkanlık haline gelebiliyor...

* Bir ilana son gönderilen mesaj -örneğin- iki ay öncesine ait ise bu satan arkadaşımızın vazgeçtiğini veya sattığı ürünün ilgi görmediğini gösterir, ilanın kaldırılmasında sakınca yoktur...

SDC' Alıntı:
Bu konu uzun zamandır benim de dikkatimi çekiyor ve daha siteyi incelemeden, ilk mesajı bir satış ilanı olan arkadaşlarımızın rastgele konu başlıklarına bıraktıkları ilanlar ayrıca sıkıntı yaratıyor...

Böylece ilan veren arkadaşlarımız inceleme ve hazırlık yapmadan ilan veremeyeceklerini bilerek konuya daha ciddi yaklaşacaklardır.

* Rastgele başlıklara bırakılan ilanlar doğru yere taşımak yerine silinmeli çünkü bu davranış "nasılsa doğru yere taşınıyor" mantığı ile alışkanlık haline gelebiliyor...

* Bir ilana son gönderilen mesaj -örneğin- iki ay öncesine ait ise bu satan arkadaşımızın vazgeçtiğini veya sattığı ürünün ilgi görmediğini gösterir, ilanın kaldırılmasında sakınca yoktur...

verilen linkte ilanın üzerine yazılacak yazıların usulü belirtiliyor ilaveten.Bence fikirler ve yorumlar,pazarlıklar özelden yapılmalı.
Böylelikle hem tartışma çıkmaz,hemde alan ve satan rahat eder.

SDC' Alıntı:

sevtap hanım sitemize bugün üye olan arkadaşımızın üyelik aktivasyonundan sonra hemen ilan vermesi sizce dogrumu ?
örnegin googleherhangin bir alım satım sitesiçin giren bir araç markası yazınca gezenbiliri otomotikman çıkıyo bu yolu takiben kişişer üyelik alıp sitremizede bir ilan atıp piyasa yapıyorlar bende arkadaşlarımla aynı fikirdeyim yoruma açık

evedilaz' Alıntı:
sevtap hanım sitemize bugün üye olan arkadaşımızın üyelik aktivasyonundan sonra hemen ilan vermesi sizce dogrumu ?
örnegin googleherhangin bir alım satım sitesiçin giren bir araç markası yazınca gezenbiliri otomotikman çıkıyo bu yolu takiben kişişer üyelik alıp sitremizede bir ilan atıp piyasa yapıyorlar bende arkadaşlarımla aynı fikirdeyim yoruma açık

Benim fikrim Modların ilanlar bölümünde daha sert olmalıdır.... Sertten kastım mesala bir kullanıcı ılanını bırakmıs ve mod arkadas ilanın usullere uygun olmadığına dair uyarı verir ve kullanıcı 24 saat içinde gerekli düzenlemeyi yapmamışsa ilan silinir.... yada ilgisiz bir satici sorulara mesajlara cevap atmıyorsa aynı şekilde silebilir.. Yani daha sıkı ve katı Moderatörler demek istediğim saygılar....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,070
Kayıtlı Üye Sayımız
166,818
Kaydolan Son Üyemiz
erenbey44

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR