İlginç Motor Tasarımları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SUVARİ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,174
S

SUVARİ

Ziyaretçi
Motorsiklet modellerindeki arayış ortaya ilginç tasarımlar çıkarıyor. Belkide bunlar geleceğin motorları olacak, biz ne kadar alışık olmasakta bizim çocuklarımız için bunlar bir tutku olacak.

Tabi bunlar henüz konsept, bazıları bir miktar üretildi.... Bu çalışmalar son 5 yılın ürünleri, bakalım beğenecek misiniz........

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

21.jpg

51.jpg

halbo20abrir.jpg

red-widow-concept-by_460x0w.jpg

red-widow-concept-by_460x0w.jpg

Etiketler
Ynt: İlginç Motor Tasarımları

Bu model aynı zamanda bir kay-kay modeli.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

motorfeet_2.jpg

75197252xw6[1].jpg

70359669us0.jpg

3695991661_4ee07687_MonoTracer-gallery-14.jpg

peraves-monotracer-2-lg.jpg

İlk resimdekini çok inceledim neresine bineceğiz bunun diye... ;D
Neyse, az altta hazır binilmişi varmış ... ;D ;D

Bunları görünce kendi motorumu daha çok sevdim...

Arkadaşlar işin doğrusu ben pek bu modelleri beğenmedim. (Kendi adıma) ;D

Hele BMW olan o ilk resimdekiler beni biraz korkuttu denebilir. Ama yazımın başında da belirttiğim gibi, bizim kuşak bunları pek beğenmez, gelecek kuşaklar ise bunlara ölürler.

Hatta arkadaşlar, otomatik vitesli motorlara binince bile motora binmiş gibi olmuyorum. ;D Belki benimki birazda eski tutkular.......

Her zaman böle enteresan tasarımlar çıkar ortaya ama genelde bunlar deneysel çalışmalardır. Şu an itibariyle klasik motosiklet çizgisinden pek vazgeçemeyiz, üreticeler de vazgeçemez. Enduro konsepti her zaman ilgimi çekmiştir o tip makina üretsinler binerim.

Evet Murat'çığım normal çizgilerden uzaklaşmak pek mümkün görünmüyor.

Örneğin VW firmasının tasarladığı bir model.

[attachment=1]

volkswagenmotorcyclecon.jpg

VW firması Suzuki'nin %20 hissesini alma işinden sonra bu motor gündeme geldi...............Aslında Suzuki tiplerinden alışık olduğumuz bir model olmuş.

Eskiden Racing modelleri beyenirdim hatta hayalimde YAMAHA FZR1000 EXUP vardı ama artık eskisi gibi cazip gelmiyor bana bir süre bindikten sonra sıkıldım, yeterince sürat gördüm. Artık yoldan çıkmak istiyorum, patikalara, derelere, tarlalara orman içlerine... O yüzden Enduro motosiklet aldım gerçi sürüş sitilim hala racingi andırıyor özellikle virajlarda racingle gidiyormuş gibi yatıyorum alışkanlık işte.
VW'nin makinası güzele benziyor, yeni ve kaliteli markalar çıkarsa piyasaya rekabet olur ve fiyatlar biraz düşer belki ve hayallerimizi süsyelen makinalara binebiliriz.

Mesela....

BMW XCountry 650.jpg

Bak seeen!................Demek artık hızdan sıkıldın öyle mi? ;D

Yani benim gibi...Evet bende senin gibi düşünüyorum. (Laf aramızda artık yaşlanıyoruz galiba ;D)

Al benden de bir enduro...

[attachment=1]

18764_0.jpg

Yok be abü... 300km yi gördükten sonra dedim daha nereye gideyim.. hep aynı, asvaltta çıkamıyoruz. Ben biraz deliyimdir. Doğada enduro ile boğuşmak daha heyecanlı, racingte sadece sürat var, enduro ise sırf macera heyecan. Kim ne derse desin ben her tür makinaya bindim kullandım. Benim acelem yok zaten racingle neyi nereye yetiştirecem ki...?

Fotoğraftaki modeller pek enduroya müsait değil daha çok turing kırması bunlar yani uzun yol. Amortisör yapısı ve lastik ölçüleri pek bize gelmez ama uzun yolda rahattır oturma pozisyonu sebebiyle racing te olduğu gibi beline ağrılar girmez böbrek taşlarını dökmez.

O zaman ben de sana bunu hediye ediyorum arkadaşım. ;D

[attachment=1]

wr250f.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,131
Kayıtlı Üye Sayımız
167,031
Kaydolan Son Üyemiz
volkankesici

Çevrimiçi üyeler