İlk Bakım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan İbrahim ÖNGÜN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,929

İbrahim ÖNGÜN

99 model 1.6 5k JLX(Gitti) 2013 Duster 110 Geldi
Yer
SAKARYA/Sapanca
Selamun Aleyküm arkadaşlar.
Duster'ımla nihayet bir seneyi doldurmuş bulunuyoruz.Yarın sabah ilk bakımına gönderiyorum(2013 model,laroutte 1,5 dci,18.000 km'de).Sanıyorum Dacia bakım kampanyası da başlatmış,çünkü bana mesaj geldi.Normalde bakım masrafı ne kadar tutuyordu?
Hazır servise gitmişken başka nelerine de baktırayım,aslında var olan ama yazılımsal olarak açılmamış hangi özelliklerini açtırmalıyım?
Bana yardımcı olacak mesajlarınızı bekliyorum.Liste yapıp araba ile teslim edeceğim.
Geçen yıl dodikler (Macera paketi) ile ilgili bazı topikler açılmıştı,şimdi bulamıyorum?Bazı bayilerde komple takımın 400-450 TL olduğu yazılmıştı.Bu konuda da yardımlarınızı bekliyorum.
Tekeriniz yere düz bassın,Allah kazadan beladan ve nazardan korusun (Hepimizi) inşallah.Esenlikler dilerim.

Etiketler

Ynt: İlk Bakım

ilk bakımı 9370 km de yaptırmıştım.. yanlış hatırlamıyorsam 260 tl filan tutmuştu..
şimdi 2nci yıl bakım zamanı geldi km ise şu an 18500 de..tam 1nci yıl sonundakinin 2 katı :smiley: ne istikrarlı kullanmışım desturu :smiley:

2nci bakım masrafı ne kadar tutar diye ben de bir sorayım hazır bakım konusu açılmışken

evet şu an %20 indirim var
ve ikinci bakımla birinci bakım aynı fiyat.

tahminen 350 ile 400 arası bi yerde olucaktır.

Sayın arkadaşlar,bu gün ilk bakımı yapılıp geldi.
İşçilik+bakım paketi+kdv-yüzde yirmi eşittir 390 TL tuttu.Yer:Sakarya Ernaz;bilginize.
İlgilenen,okuyan,cevap yazma nezaketinde bulunan arkadaşlara teşekkür ederim.
Saygılar.

İlk bakım 18 binde mi? Bence onu 10bin'de bir'e çekin kim ne derse desin.
Bu 10 bin üzeri bakım aralıkları yüksek servis ücretlerini düşük göstermekten başka hiçbir amaca hizmet etmiyor.
Aracınızın uzun ömürlü olmasına da hizmet etmediği kesin, ama garanti süresi bitene kadar idare ettiğinden emin olmuşlardır.

sakyuz' Alıntı:
İlk bakım 18 binde mi? Bence onu 10bin'de bir'e çekin kim ne derse desin.
Bu 10 bin üzeri bakım aralıkları yüksek servis ücretlerini düşük göstermekten başka hiçbir amaca hizmet etmiyor.
Aracınızın uzun ömürlü olmasına da hizmet etmediği kesin, ama garanti süresi bitene kadar idare ettiğinden emin olmuşlardır.
Araç kısa mesafe şehiriçi kullanılıyorsa haklısın 10000 geçmemek lazım , uzun yol ağırlıklıysa 20000 de olabilir yağlar artık eskisi gibi değil , tabi 1 seneyi geçmemek şartıyla

Araç kısa mesafe şehiriçi kullanılıyorsa haklısın 10000 geçmemek lazım , uzun yol ağırlıklıysa 20000 de olabilir yağlar artık eskisi gibi değil , tabi 1 seneyi geçmemek şartıyla

Olabilir belki tam sentetik yağsa öyledir. Değilse riskli gözüktü bana. İşin aslı onu en iyi araba üreticileri bilir ama onların verdikleri kararlar da kendi ülkelerinin şartlarına ve beklentilerine göre olabiliyor. %bilmemkaç ötv + istanbul trafiği+düşük gelir seviyesinde bir memleketin çıkarlarına göre mi karar vermişler yoksa zaten arabayı satarken pek kar edemiyoruz bari servisten kazanalım mı demişler bilmiyorum.. seneler önce ismi lazım olmayan bir diğer fransız üreticinin bayisine ugradığımda adam söyle bir cümle kurmuştu "artık araba satmaktan kar etme devri bitti yedek parça ve servisten kazanıyoruz arabanın fiyatı da o yüzden ucuz(!)...", zaten pek sevdiğim bir marka değildi hemen uzakaştım ordan :D birincisi o zamanlar döviz kuru düşüktü fiyatlar da o yüzden düşmüşü o yüzden söylediği bu açıdan güven vermediği gibi ikincisi yaklaşım biraz ters nedir yani araba ikide birde bozulacak yedek parçasını satacaklar o da olmazsa servis ücretlerine yüklenecekler ordan kazanacaklar? bence yanlış mantık.

18500 km de 2nci yıl bakımı yapıldı bugün. yağ, polen filtresi, hava filtresi, mazot filtresi değişti,

391 tl indirimli fiyatı denizli sadıkoğulları reno

18500 km de 2nci yıl bakımı yapıldı bugün. yağ, polen filtresi, hava filtresi, mazot filtresi değişti,

391 tl indirimli fiyatı denizli sadıkoğulları reno

Yarı sentetik yag: 60-70 lira
Tam sentetik: 100 lira civarı.
Mazot filtresi markaya göre çok fiyat fark ediyor ona yorum yok, ama iyi bir marka muadilini bulup fiyatını araştırın derim
Diğer filtreler tanesi 20 lirayı geçmez
Hadi bunlara işçilik+kdv eklensin diyelim, gerisini siz hesaplayın. Ben sadece bir ipucu vereyim dedim.
Bunlar son kullanıcı piyasa fiyatları tabi, servis dediğin gidip ambalajlı bidonda yağ almaz genelde, hava fitresine de 20 lira vermez...

Merhaba arkadaşlar. Benim aracın da ilk bakımı 8. ayın 13 üne kadar olmalı. Fazla bilgim yok bu konularda bu yüzden size danışacağım.

Aradım sordum Yenibosna İnanlar serviste bakım ücreti % 20 indirimle 300 Tl olacakmış. Aracım 7000 km de. Yapacakları şey filitre ve yağ değişimiymiş. Dışarda yaptırsam 100 tl ye mâl olacak. Serviste 300. Ama dışarda yaptırırsam doğal olarak garanti sona erecek. Garantinin sona ermesi benim için sorun olur mu? Bir kaza bela olmazsa 6-7 yıla kadar satmayı düşünmüyorum aracı. 6 sene yıllık ortalama 400 tl servise para versem 2.400 tutuyor. Bu şekilde düşündüm ama sizin düşünceniz nedir?

Garantinin sona ermesi benim için sorun olur mu? Bir kaza bela olmazsa 6-7 yıla kadar satmayı düşünmüyorum aracı

İşin aslı bizim memlekette tüketici bu konuda yeterince iyi korunmuyor. Normal şartlar altında garantinin devam edebilmesi için bakımı "yetkili" serviste yaptırmanıza gerek yok. "Normal" ülkelerde yani. Ama siz kararınızı verirken normal bir ülkede yaşadığımızı varsaymayın :D

Dacia_Duster_2013' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar. Benim aracın da ilk bakımı 8. ayın 13 üne kadar olmalı. Fazla bilgim yok bu konularda bu yüzden size danışacağım.

Aradım sordum Yenibosna İnanlar serviste bakım ücreti % 20 indirimle 300 Tl olacakmış. Aracım 7000 km de. Yapacakları şey filitre ve yağ değişimiymiş. Dışarda yaptırsam 100 tl ye mâl olacak. Serviste 300. Ama dışarda yaptırırsam doğal olarak garanti sona erecek. Garantinin sona ermesi benim için sorun olur mu? Bir kaza bela olmazsa 6-7 yıla kadar satmayı düşünmüyorum aracı. 6 sene yıllık ortalama 400 tl servise para versem 2.400 tutuyor. Bu şekilde düşündüm ama sizin düşünceniz nedir?
Tam sentetik yağın 4,5 litresi 100 lira zaten ,nasıl 100 liraya mâl olacak dışardaki bakım, bence 300 lira iyi fiyat .Opelde 4 sene önce dizel bir aracın bakımı 550 liraydı şimdi kaç kira olmuştur kim bilir
Dışarda açık yağ koydururum diyorsanız ayrı tabi ama 6-7 sene kullanmak riske girer, ayrıca garantiyi kaybetmek ayrı bir handikap!

Süleyman bey doğru söylüyor dizel araçların bakımı genelde 100 liranın baya bir üstünde tutar dışarıda bile yaptırılsa. Tahmini 150-180 civarı. 300 lira ise yetkili servis için "iyi fiyat" olabilir.

Aracımın Benzin lpg olduğunu yazmayı ihmal etmişim sanırım. Kusura bakmayın. Ama Sağ olsun Süleyman Abi yönlendirdi beni. Yapacağım ilk sene bakımını. 100 tl yaptırabilirim dememin nedeni de arkadaşımın babasının yapabileceğini söylemesi. Ben sizlere danışmak istedim işin ehilleri olarak. Dediğim gibi Süleyman abinin yönlendirmesiyle yaptıracağım bakımı. Artık sonrası Allah kerim.
Teşekkürler yorumlar için.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,644
Kayıtlı Üye Sayımız
170,421
Kaydolan Son Üyemiz
x_ml

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR