İlk Bakım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan İbrahim ÖNGÜN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,727
Ynt: İlk Bakım

Bu konu başka bir başlık altında tartışılmıştı, değiştir hocam triger şakaya gelmez büyük işler açar koparsa..aynı zamanda devirdayımıda değiştir sonrasında ona birşey olursa trigeri yine değiştirmek zorunda kalırsın , triger söküldümü yeniden takılmaz bilgine..

Çekmeköydeki servis hariç olmak üzere istanbulda bakımda aracına servisin koyduğu yağ dışında yağ koydurabilen varmı , benim gittiğim servis yapmıyor, bende ısrarla tam sentetik yağ koymak istiyorum ..keza ilk bakımdan 1 ay sonra dışarda yağı boşaltıp tam sentetik mobil 1 esp koydum çalışma sesi bile değişti gerizekalı servisler garantiden çıkar gibi saçma sapan laflar ediyorlar
Dusterı aldık binicez ayrı, ama bir dahaki araba değiştirme vakti geldiğinde renault adı altında hiçbirşey almam defalarca yemin ettirdiler , son mevzu kapı döşemeleri ve düğme takımlarını yapboz gibi 3 aydır tamamlamaya çalışıyorum 3 ayda romanyadan yürüyerek 3 defa gelirdi yuuuuh diyorum artık!! Sağ kapı döşemesiyle sol kapı düğmeleri hala gelecek tam 3 ay oldu allah belalarını versin yapacağım işten soğudum

niye tam sentetik yağ koymak istiyorsunuz? araç uzun ömürlü olsun diye ise daha pratik yolu var: adamlar 10bin km dayanan yarı sentetik yağ koymuyor mu? 5bin km civarı sanayide aynısı ile tekrar değiştirebilirsiniz serviste daha yeni konmuş yağı hiç kullanmadan boşaltacağınıza... gerçi araç dur kalk trafiğinde ya da çok kısa mesafelerde kullanılmıyorsa böyle birşeye gerek olduğunu da sanmıyorum.

Yarı sentetik, tam sentetik konusunda tartışmayacak kadar tecrübeyle sabitim koşullar ne olursa olsun
Ayrıca km uzatmak değil derdim 7000 de her türlü değiştiririm yağı..
Yağın bir görevide motorun içini temizlemek ,dünyanın en iyi yağıda olsa patlamayla oluşan isi üzerinde toplar o açıdan 10000 km geçmek şartlar elveriyorsa titiz bir adamın yapıcağı iş değil
Mazotu bidonla taşıyıp dinlendirip arabaya koymak parayla yapılan bir iş değil ben titizim bu konularda faydalı olduğunuda sonuçlarda görüyorum en kral mazotta dahi bidonun dibinde siyah duman gibi birşey birikiyor
Yağ konusunda kullandığım aracın motorunu söküp bakmadım fakat 25 yıldır araba kullanıyorum her aracımda en az 6 sene 100000 km üstü kullandım hiç birinde motorla , turboyla. Pompayla ilgili bir problem yaşamadım demekki faydalı şeyler yapıyorum

Burda 4 yıl boyunca normal (sentetik olmayan) motor yağı kullanılmış (hatta en ucuz olanından) ve motor yağı 4000 mil'de bir değiştirilmiş bir aracın motoru var videoda (8.50 dk civarı). http://www.youtube.com/watch?v=3zEBI1QndPo Motorun içinin tamamen temiz olduğunu görebilirsiniz.

4000 mil yaklaşık 6400km yapıyor, yani tahmini değişim zamanından önce değiştirilmiş. Video amerikada biryerlerde çekildiği için de dur kalk trafiğinde kullanılmış olduğunu sanmıyorum. Yani böyle de yapabilirsiniz illa en pahalı yağı almanıza gerek yok.

Öte yandan binlerce km boyunca normal yağ kullanılan bir araçta o saatten sonra sentetik yağa geçmeyin gibisinden birşeyler söylediğini de hatırlıyorum başka bir videoda. Yani motor bu kadar temiz değilse o saatten sonra sentetik yağ kullanmanın faydası yok, kullanacaksanız ya en başından itibaren kullanmalı ya da sentetik yağa geçecekseniz de motoru normal yağla bu kadar temiz tutmalısınız, ben böyle anladım. Aksi halde yağ kaçaklarına sebep olabiliyormuş.

Sanayideki usta mobil 10w-40 koyuyor ben de işine karışmıyorum. Onlar anlaşmışlardır ucuza alıyorlardır. Sentetik 120'ye kadar çıkıyor markasına göre.
İşin o kısmı çok önemli değil. Araba otobandan dışarı çıkmıyorsa bunlara çok kafa yormanıza gerek yok, yok eğer şehir içinde dur kalk trafiğinde dolaşıyorsa, o zaman tam sentetik olanı alın ya da km fazla ilerlemeden değiştirin.

Hocam ben servisteki yarı sentetik yapı beğenmezlen sen sanayideki açık yağdan bahsediyorsun
Neyse herkes bildiği gibi yapsın..

Aynı yağ işte, toyota servisindeki ise daha da az bilinen bir markaydı adını sanını daha önce duymamıştım. Texaco mu ne, amerikan şirketiymiş servislere toptan büyük bidonlarda satıyorlar muhtemelen. Ta amerikadan buraya yağ mı getirmişler, sanmıyorum. Öteki mobil hiç olmazsa üstünde yazıyor, markette satılanın aynısı. Dacia servisi ne yapıyordu yarı sentetik yağ koyup 15bin km dayanır mı diyorlar? En mantıksızı da onlarınkisi, öyle yapmayın da gerisi çok önemli değil.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR