İlk Defa Karavan Alımına Dair Deneyimler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan trek71 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 174
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 169,494
Yazılarınızı okuyunca şu cümlenizden oldukça etkilenmiştim "HP, IBM, Apple gibi büyük firmaların hikayesi de küçücük bir garajda başlamıştır." Bende dediğiniz gibi kapalı garajımda Türkiye'nin Katlanır Karavanını yaptım izlemek isterseniz linki paylaşıyorum Video: https://youtu.be/mW_eEq-cBAQ

Süper olmuş, ellerinize sağlık
Akrilik karavan camı kullanılmasını ve çocuk yatağının oturma grubu yatağına göre pozisyonunu çok beğendim.
Böyle katlanır bir karavan yapabilmek için her türlü detayın milimi milimine düşünülmüş olması gerekiyor. Titiz bir çalışmanın ürünü olduğu belli.
Bence de karavanınıza yeni bir başlık açın ve mümkünse kullandığınız malzemelerin detaylarını da yazın.

Teşekkür ederim ☺ yaklaşık 3 yıllık bir hayaldi. Gezenbilir forumumuzdan ve face karavan gruplarindan cok bilgi edindim. İlk sefer için elimizden geleni yaptık babamla birlikte çalişarak. İnsaallah daha da iyisini yapabiliriz Akrilik cam olarak hepsi çift cam şeklinde 3 mm kalinlikta yaptik. Bir tek tavandaki camın dış yüzünü 5 mm yaptim daha dayanıklı olması açısından

.
@filmania06 , kendi başlığınızı beklediğimizi unutmayın.
Bu başlık o kadar alakasız ki..

* Karavanınız 750 kiloyu geçti mi ?

* Boyutları ?

* Tabanın yapısı ?

* Duvarlar için hangi malzemeyi kullandınız ? Birleştirmeyi nasıl yaptınız ? Köşebent olarak kullandığınız o turuncu renkli malzemeden bahsedebilir misiniz ?

* Çiftli cam üretiminde vakum makinasından yardım aldınız mı yoksa sadece ısı tabancası yetti mi ? Ayrıntıları ? Tahmin edebilsem de tecrübeyi tutmayacağı ortada. Zorluklarını da ilk elden bilmek lazım.

* Şasenizden bahsedebilir misiniz ?

* Yola oturuşu gayet iyi olmalı ?

* Ayak mekanizmanız ?

Güvenliğe gelince; idüğü, güdüğü belirsiz bu sevimli bücürü kim soymaya kalkar ki ?
Üzerine “Gel beni çal” diye süsleme yapmamanız da yerinde olmuş.

Forumda ilk defa şapkamı çıkararak selamlayacağım bir üretim gördüm.
Umarım kimse alınmaz ?
Zaten bundan büyüğünü “gerçek” profesyonellere bırakmak lazım..

Keyifli günler sizlerin olsun.
Arkanıza hakkıyla yaslanabilirsiniz..

...
Fakat yine de eleştirmeden geçemiyeceğim.
Yoksa reklamınızı yaptığımı sanırlar.
Zaten mükemmel Rabbime mahsus..

Gaz sisteminiz alaturka !
İmzamdaki GAZ yazısını okuyabilirsiniz.
Yahut buradan da indirebilirsiniz.

Mini tüpü hava izole bir kutu içine alıp, tabana küçük bir delik açmanız ve bağlantıyı o yazıya uygun planlamanız yeterli olur sanırım.
Bandrolü açılmamış yedek tüp taşımak ise sorun değil.

Son düzenleme:

Forumda ilk defa şapkamı çıkararak selamlayacağım bir üretim gördüm.
Umarım kimse alınmaz ?
Zaten bundan büyüğünü “gerçek” profesyonellere bırakmak lazım..
Ellerinize sağlık çok güzel olmuş, ayrı bir başlık şart, ilk üretim olmasına karşın mükemmel iş çıkmış.

Benim gözüme takılan ise sinekliğin alttan yukarı çıkması, yazın perde alttan yukarı çıkıp, üstten sineklik beş parmak kadar aşşağı indiğinde cam açık ve içerisi görünmeyecek şekilde uyunur. Yönleri ters bana göre, camlara da dıştan takmalı perdeler dikerseniz hem güneşi keser hemde uyurken içerisi gözükmez.

@filmania06 , nasıl yani, o pencereleri kendiniz mi yaptınız? Ben hazır alınmış zannettim, kilitleri, sineklikleri falan orjinal duruyor.
Sabit olan pencereleri pleksi kullanarak kendimi, yaptik. Acilabilir olanlari hazir aldik.. 4 tane sabit
Agirlik: Yastik yorgan ve gunes paneli ile 100 amper jel aku gibi tum tesisatlar dahil oldugunda 750 kg

Boyut: 3 metre boy, 2 metre en, 198cm iç tavan yuksekligi

Taban : su gecirmez 19 mm plywood
Duvarlar: ic ve dis 4 mm kontraplak olup aralarinda 20 mm mavi sert XPS mevcut. Sonrasinda kontraplak yuzeyi su almamasi icin epoksi kaplandi.. epoksi ince zimpara yapilarak su bazli boya ile boyandi.

Şasi: paraya kiyip Galveniz saç kullanildi Lazerde kesim yaptirilip abkant büküm yapildi

Yol tutuş: en buyuk oncelegim bu aslinda. Tutusu gayet iyi. Alko frenli dingil mevcut. Ön ve yanal ruzgarlari siradan bir karavana gore daha az alarak guvenligi artiriyor. Yakit ekonomisi de sagliyor.

Ayaklar : 4 adet alko destek ayagi

Tüp konusu: ocak tupunde dedantor kullanildi. Sadece yemek yaparken filan kullanildigi icin muslugunu ac kapa yaparsaniz sorun yasanmiyor. Ki evlerde kullanilan tupler yillardir vana bile kapatmadan kullaniliyor.

Ilginiz ve elestriniz icin tesekkur ederim.

Birde katlanir oldugu icin kapali otoparka sigiyor. Yani calimma gibi bir endisem yok cok sukur