İlk Kampımız; Bayramda İnbükü Orman Kampı (9 - 11 Eylül 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serkanguranc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 66
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,532
Ynt: İlk Kampımız; Bayramda İnbükü Orman Kampı (9 - 11 Eylül 2010)

ankirali' Alıntı:
Serkan bey karavancılığa sizde benim gibi bu yıl başlamışsınız. Neticede aynı duyguları paylaşıyoruz. Ben de ilk karavanlı gezimi Ankara'dan Akçakoca'ya yaptım. Burada "Akçakoca gezisi" konusunda yeterli bilgi verdim. Evet karavancılığa çekme karavanla başlamak daha mantıklı. Hem parasal yönden, hem de tecrübe kazanmak bakımından. Ben 6 bin liraya aldığım karavanımdan çok memnun kaldım ve iyi bir kamp tatili yaptım.
Yalnız şu "kampdışı" olayına sıcak bakamıyorum. Kamp konusu bizde sadece deniz kıyısı ile sınırlı gibi geliyor bana. Çok turistik olan "Kapadokya" bölgesi ve "Trabzon Sümela" gibi yerler dışında pek çekme karavanla konaklama imkanı yok gibi. Örneğin ben Eskişehir, Karaman, Kayseri vb. Ankara'ya komşu şehirlere çekme karavanımla gitsem nerede kalacağım. Bir otopark veya ne bileyim nerede olursa karavanın içine tıkılıp kalacağım. Kampdaki gibi tenteyi açıp masa sandalye çıkarıp oturamayız herhalde. Çevreden geçenlerin şaşkın bakışlarını şimdiden üzerimde hisseder gibiyim. Oysa bu kampdışı değil kampların her şehirde olduğu Avrupa ülkeleri gibi imkanlarımız olsa inanın Ankara'dan bu hafta sonu bile giderim.
Merhaba dostum...bende az sayıda olan çekme karavancılardanım...Kamp dışı yaşam şeklini bende hep deniz kıyısı veya dağlarda piknik alanları gibi düşündüğümden sorun yaşatmayacağını düşünüyorum.Hiç şehir içi gibi düşünmemiştim.Ama zaten Ülkemizdeki çoğu eksiklikler gibi kamp alanlarıda çok eksik..ve diğer bir sürü nedenden dolayıda bu sosyal faliyetler fazla gelişmemiş durumda.Neyse ilerde daha fazla gelişir umuduyla diyorum.Ha birde Erba karavan kampanyamız bitmiştir ilginize teşekkür ederiz diye bir yazı yazmış nette...gerçekten bu kampanya bir işe yaramış...Marmaris seyehatimizde çok fazla Erba karavan gördük buda karavancılık adına sevindirici birşeydi benim için.

Etiketler

Serkan bey bayram tatilinden faydalanıp ilk karavan tatilinizi yapmışsınız. Yazdıklarınızdan bu işi zevkle yaptığınız anlaşılıyor. Gezenbilir forumuyla tanıştığım ilk günlerde bir avuç karavancı ve kampçı burada kendimizce yazışıyorduk Ama yıllar geçtikçe katılımcı sayımız oldukça arttı ve özellikle aramıza sizin gibi çekme karavan kullanan arkadaşlar eklendi. Sizler tecrübelerinizi aktardıkça buna meraklı yeni dostlar aramıza katılacaktır. Etkinliğinizi bizimle paylaştığınız için teşekkürler...

İlk kez bu sene başladığımız çekme karavanla tatil maceramızda ummadığımız derecede nefis bir yaz tatili yaşadık.Gittiğimiz yer,İnbükü'nün bitişiği olan Çubucak orman kampıydı. İnbükü'ne araba ile bir keşif gezisi yaptık ve "iyi ki çekme karavanla buraya gelmemişiz" dedirten bozuk ,topraktan çok kayalık yolu görünce Çubucakta kaldığımıza şükrettik...Ancak Çubucakta kaldığımız günler artmağa başlayınca aklımız İnbükü'ne daha çok takılmağa başladı..Çünkü Çubucak, alan olarak çok çok geniş olduğundan kalabalık da o nispette arttı , buna oranla gürültü pisliği de arttı..Kamptan pek çok kişi (teknesi olanlar) soluğu İnbükü , Çökertme ve Selimiye'de aldılar..Buraları daha sonra biz de bir dostun şişme botu ile ziyaret ettik ve gerçekten çok sevdik..
Aklımın takıldığı ve öğrenmek istediğim şey şu İnbükü'nde: Kampın ortasından azmak yani tatlı su deresi akıyor..Bu nedenle sivrisinek sorunu olmazmı acaba ?..
Diğer konu , bu yaz ilk kez orman idaresi Çubucakta olduğu gibi İnbükü'nde de temiz su ve kanalizasyon tesisatı oluşturmuştu..Karavanlar için bulunmaz bir nimet bu , medeniyetin ta kendisi..Tuvaletleri görmeyi akıl edemedik..Ancak arkadaşın anlattığına göre orman idaresi seneye bu konuya iyice el atmalı..Atmalı da nasıl halledecek derdi ben de bilmiyorum..Sanki Çubucak'ta ki aynı derdi çözebildilermi?...HAYIR elbette..Biraz içimizde olmalı bu terbiye.

Ben çekme karavan , motokaravan arasında tercih yapamayan ve karavan edinmek isteyenlere bir tavsiyede bulunmak isterim...
Her 2 tip aracın birbirinden üstün özellikleri var ancak hiçbir üstünlük size "hah. işte bu özelliğinden dolayı karavan/motokaravan almamı sağladı" dedirtmez.
Çekme karavanla daha geniş bir iç alana sahip olursunuz , ebat elverdikçe yayılırsınız...Yetmedi , karavanın dışına yayılırsınız.Ama çekme karavanla daima sabit bir yerde tatil yapmak zorunda kalırsınız...Senede 3 ay ve her ay başka bir beldede kamp yapmayı kafaya koyduysanız , toparlan-yayıl , toparlan-yayıl, toparlan-yayıl işi sizi rahatsız etmiyorsa sorun yok..O zaman motokaravana ihtiyacınız yoktur...Çekme karavan edinin...Böylece mutfak..vs. alışverişleri veya çevre gezintileri için de arabanız size kalmış olur...Ama yakıt gideriniz min. %25-30 daha fazla olur..Her yere park edememe gibi bir riskiniz olur.Her yola dalamama gibi riskiniz olur...vs. bunlar önemli faktörlerdir...Motokaravana göre çok daha ucuza mal olur.
Motokaravan edinmek isteyenler, daha dar bir alana sığmayı göze almalılar...Daha az eşya ile daha çok gezip daha çok yer görmeyi düşünüyorsanız ve arkanızda tekne römorku dahi çekmeyi düşünüyorsanız motokaravan alın denebilir..Yakıt tasarrufunuz olacağı kesin.."Acaba şu topraklı taşlı yola girebilirmiyim" demezsiniz...Eğer aracınız alkovenli ise mutlaka bir de motosikletiniz var demektir...Ama bu da sadece en çok 2 kişiye hizmet demektir , kalabalıksanız al işte bir sorun daha..Kaldığınız yerde yayıldıysanız yakında ki çok güzel bir yere gitmeyi unutun..ya da onca eşyayı toplayıp motokaravana tıkın ve düşün yola...Hangisi daha mantıklı kararı siz verin.
Görüldüğü gibi her 2 tip aracın da birbirini açık ara bastıracak üstünlükleri yok..Tercih nasıl tatil yapacağınıza kalıyor....Geze geze tatil yapacaksanız az eşyayı hedef alıp motokaravana yöneleceksiniz...Gittiğiniz yerde uzun kalıp kaldığınız yerin tam tadını çıkarmayı düşlüyorsanız çekme karavan tercih edeceksiniz.
Çekme karavanın Marmaris civarında bir avantajını daha ben de bu sene gördüm..Karavanı orada köylüye emanet edip , kaldığınız şehire dertsiz sorunsuz dönebilirsiniz.
Ben de bu sene böyle yaptım. Seneliği 110 TL den köylüye emanet ettim ve İstanbula döndüm...Senelik emanet parası ne ilave mazot ne de feribot parasının karşılığı bile değil..

Şimdi hedefimde şişme bot ve 15HP bir motor var..Seneye kısmet ya Çubucak'a , ya da İnbükü'ne..Zaman gösterecek.
Hoşça kalın.

Cgnet paylaşım için teşekkürler...Yalın bir anlatımla teknik detay olmadan çok güzel anlatmışsınız.Kafadaki soru işaretleri teker teker azalıyor. :smiley:

cygnet' Alıntı:
İlk kez bu sene başladığımız çekme karavanla tatil maceramızda ummadığımız derecede nefis bir yaz tatili yaşadık.Gittiğimiz yer,İnbükü'nün bitişiği olan Çubucak orman kampıydı. İnbükü'ne araba ile bir keşif gezisi yaptık ve "iyi ki çekme karavanla buraya gelmemişiz" dedirten bozuk ,topraktan çok kayalık yolu görünce Çubucakta kaldığımıza şükrettik...Ancak Çubucakta kaldığımız günler artmağa başlayınca aklımız İnbükü'ne daha çok takılmağa başladı..Çünkü Çubucak, alan olarak çok çok geniş olduğundan kalabalık da o nispette arttı , buna oranla gürültü pisliği de arttı..Kamptan pek çok kişi (teknesi olanlar) soluğu İnbükü , Çökertme ve Selimiye'de aldılar..Buraları daha sonra biz de bir dostun şişme botu ile ziyaret ettik ve gerçekten çok sevdik..
Aklımın takıldığı ve öğrenmek istediğim şey şu İnbükü'nde: Kampın ortasından azmak yani tatlı su deresi akıyor..Bu nedenle sivrisinek sorunu olmazmı acaba ?..
Diğer konu , bu yaz ilk kez orman idaresi Çubucakta olduğu gibi İnbükü'nde de temiz su ve kanalizasyon tesisatı oluşturmuştu..Karavanlar için bulunmaz bir nimet bu , medeniyetin ta kendisi..Tuvaletleri görmeyi akıl edemedik..Ancak arkadaşın anlattığına göre orman idaresi seneye bu konuya iyice el atmalı..Atmalı da nasıl halledecek derdi ben de bilmiyorum..Sanki Çubucak'ta ki aynı derdi çözebildilermi?...HAYIR elbette..Biraz içimizde olmalı bu terbiye.

Ben çekme karavan , motokaravan arasında tercih yapamayan ve karavan edinmek isteyenlere bir tavsiyede bulunmak isterim...
Her 2 tip aracın birbirinden üstün özellikleri var ancak hiçbir üstünlük size "hah. işte bu özelliğinden dolayı karavan/motokaravan almamı sağladı" dedirtmez.
Çekme karavanla daha geniş bir iç alana sahip olursunuz , ebat elverdikçe yayılırsınız...Yetmedi , karavanın dışına yayılırsınız.Ama çekme karavanla daima sabit bir yerde tatil yapmak zorunda kalırsınız...Senede 3 ay ve her ay başka bir beldede kamp yapmayı kafaya koyduysanız , toparlan-yayıl , toparlan-yayıl, toparlan-yayıl işi sizi rahatsız etmiyorsa sorun yok..O zaman motokaravana ihtiyacınız yoktur...Çekme karavan edinin...Böylece mutfak..vs. alışverişleri veya çevre gezintileri için de arabanız size kalmış olur...Ama yakıt gideriniz min. %25-30 daha fazla olur..Her yere park edememe gibi bir riskiniz olur.Her yola dalamama gibi riskiniz olur...vs. bunlar önemli faktörlerdir...Motokaravana göre çok daha ucuza mal olur.
Motokaravan edinmek isteyenler, daha dar bir alana sığmayı göze almalılar...Daha az eşya ile daha çok gezip daha çok yer görmeyi düşünüyorsanız ve arkanızda tekne römorku dahi çekmeyi düşünüyorsanız motokaravan alın denebilir..Yakıt tasarrufunuz olacağı kesin.."Acaba şu topraklı taşlı yola girebilirmiyim" demezsiniz...Eğer aracınız alkovenli ise mutlaka bir de motosikletiniz var demektir...Ama bu da sadece en çok 2 kişiye hizmet demektir , kalabalıksanız al işte bir sorun daha..Kaldığınız yerde yayıldıysanız yakında ki çok güzel bir yere gitmeyi unutun..ya da onca eşyayı toplayıp motokaravana tıkın ve düşün yola...Hangisi daha mantıklı kararı siz verin.
Görüldüğü gibi her 2 tip aracın da birbirini açık ara bastıracak üstünlükleri yok..Tercih nasıl tatil yapacağınıza kalıyor....Geze geze tatil yapacaksanız az eşyayı hedef alıp motokaravana yöneleceksiniz...Gittiğiniz yerde uzun kalıp kaldığınız yerin tam tadını çıkarmayı düşlüyorsanız çekme karavan tercih edeceksiniz.
Çekme karavanın Marmaris civarında bir avantajını daha ben de bu sene gördüm..Karavanı orada köylüye emanet edip , kaldığınız şehire dertsiz sorunsuz dönebilirsiniz.
Ben de bu sene böyle yaptım. Seneliği 110 TL den köylüye emanet ettim ve İstanbula döndüm...Senelik emanet parası ne ilave mazot ne de feribot parasının karşılığı bile değil..

Şimdi hedefimde şişme bot ve 15HP bir motor var..Seneye kısmet ya Çubucak'a , ya da İnbükü'ne..Zaman gösterecek.
Hoşça kalın.
Üstadım merhaba....Dediğiniz gibi biz deİnbükünde tatil yaptık bu sene daha önce Çubucaktada kalmıştık.Bu kampın içinden geçen dere kurumuş sizin gördüğünüz denizin karaya doğru içeri girmesiyle oluşan bir görüntü yaklaşık 20-30 mt deniz içeri dereden girmiş azmak görüntüsü veriyor ancak gerisi kurumuş dere olduğundan sivrisinek yok.Tuvalet ve diğer alanları güzel değil.Sadece doğası güzel bir yer.Sizin karavanınız nedir? ve siz çok yayılmılşsınız herhalde onu anlamadım .Çünkğü biz karavanımızı kullanırken herşeyini yani buzdolabı,ocağını dahi kullandığımız için yayıldığımız kısım masa tente,çamaşır asmak için aparattı.Yani bunların hepsi zaten motokaravandada var...bu konuda sana katılamayacağım....dediğin şöyle doğru adam sedir getirmiş yemeğini dışarıda yapıyor filan onlar bizi bağlamaz diiye düşünüyorum.Birde yakıt ile ilgili bir konu var Bizim aracımız 200 kr yakıyor ki bunu %50 arttırsa çekme karavn 300 kr yapar.Hangi alkovanlı karavan 300 kr veya altında yakıyor.bence çekme karavana karşılık bir üstünlüğü değildir yakıt olayı tam tersi dezavantajı diyebiliriz.Biz 3gün kampta kaldık ve 5 kişi dğer koylarrı ve beldeleri gezdik. Bir motokaravan vardı 3 işilerdi hergün toplanıp geziyor akşam tekrar aynı yere gelip tekrar düzen kuruyorlardı :smiley: Bence amaca uygun olmaşlı herşey...Birde elinizdeki para ile alabileceğiniz en iyi karavan nedir.onu bulmalıyız.En fazla 15 000 TL ye çekme karavan olarak en donanımlı ve yeni bir karavan elde ederken değil alkovanlı...camperin bile yanına yaklaşamazsınız.Fiyat avantajı çok ön plana çıkıyor.Ama sizde oradaki Köylüye bıraktığınıza göre karavanı sadece seonda kullanan ve hafta sonları seyahat yapmayan karavancılardansınız.İşte bizim amacımız çekme karavanlarıda artık yollarda görmek....İnşallah bu sayı işlerde çoğalır.

vallahi serkan kardeşim gezilerin ve azmin muhteşem..sen bu karavancılığı sevdin belli..ben 1990 senesinde çekme bir karavan alarak 5 yıl bir karavancılık yaptım ama işte çalışmamadan dolayı kilyos turbanda kalıyordum yaz ve kısın bazı aylar tabiki.ordanda yeşil köy havalimanında görev yapıyordum.sabah akşamda gidip geliyordum..hıc bır yerede gıtmıyordum...ama inan çekme karavan moto karavandan çok ama çok rahattı..ama ne varki başka arzu ettuğım yerleri görememe ezikliği içindeydim..ama tabiki iş nedeniyleydi..ama emekli oldum hemen bır moto karavan alarak arzuladığım gezilerimi tamamlamaya başladım ve anladımkı karavancılık vaz gecilmeyecek bir arzu...tabiki madiyat çok önemli..çekme karavanda masraf yok ama moto karavan oyle deyıl sikorta muane vergi arac bakımı insanı bıraz bıtırıyor.ama bu ış zevk işi olduğundan vaz gecilmiyor..bıraz daha cekme karavanla tat alın derım gezılerınızın devamını beklıyorum erdekten saygılar

IMGP2887.jpg

Çok güzel fotoğraflar paylaşım için teşekkürler.
Ayrıca yeni karavanınızdan memnun kalmış olmanız çok güzel.
Sormak istediğim bir şey var, Acaba bir kalıp buz kaç paraya satılıyor?

58ayhan' Alıntı:
vallahi serkan kardeşim gezilerin ve azmin muhteşem..sen bu karavancılığı sevdin belli..ben 1990 senesinde çekme bir karavan alarak 5 yıl bir karavancılık yaptım ama işte çalışmamadan dolayı kilyos turbanda kalıyordum yaz ve kısın bazı aylar tabiki.ordanda yeşil köy havalimanında görev yapıyordum.sabah akşamda gidip geliyordum..hıc bır yerede gıtmıyordum...ama inan çekme karavan moto karavandan çok ama çok rahattı..ama ne varki başka arzu ettuğım yerleri görememe ezikliği içindeydim..ama tabiki iş nedeniyleydi..ama emekli oldum hemen bır moto karavan alarak arzuladığım gezilerimi tamamlamaya başladım ve anladımkı karavancılık vaz gecilmeyecek bir arzu...tabiki madiyat çok önemli..çekme karavanda masraf yok ama moto karavan oyle deyıl sikorta muane vergi arac bakımı insanı bıraz bıtırıyor.ama bu ış zevk işi olduğundan vaz gecilmiyor..bıraz daha cekme karavanla tat alın derım gezılerınızın devamını beklıyorum erdekten saygılar
Abi teşekkür ederim..Daha karavancılıkta yolun başındayız...tabiki yolun sonu motokaravan...ama ayırdığımız bütçele en iyisini yapmak adına (amacımız gezmek,karavan keyfini yaşamak ve başka masrafların olmaması) şuandaki karavanımız...Çok güzel denk geldi...nasipse bayramda yine Marmaris düşünüyoruz.İnşallah bir yerlerde karşılaşmak tanışmak dileğiyle..Ayrıca karavanınız çok güzel..Özellikle orjinal olması keyif verici...

yugun' Alıntı:
Çok güzel fotoğraflar paylaşım için teşekkürler.
Ayrıca yeni karavanınızdan memnun kalmış olmanız çok güzel.
Sormak istediğim bir şey var, Acaba bir kalıp buz kaç paraya satılıyor?
Sağol dostum....Bir kalıp buz... İzmirde 3 TL Marmariste 6 TL .....yine dediğim gibi her yerde direk fırınlara sorabilirsiniz.Yazın hamura buz koyuyorlar o yüzden kalıp buz kullanıyorlar..Size hemen buzcunun yerini tarif edecektir.

Serkan bey, özellikle inbükü kampında ki azmak hakkında verdiğin bilgi beni çok mutlu etti.. Biz onun dağa doğru uzanıp uzanmadığına hiç dikkat etmemiştik..Ancak bizim gittiğimiz mayıs/2010 da dere denize doğru şırıl şırıl akıyordu..Biz de onun dağdan geldiğine inandık...Neyse , siz orada yaşadığınız için elbette sizin tespitiniz daha gerçektir...
Gelelim motokaravan-çekme karavan arasında ki yakıt maliyeti farkına...
Benim karavanım 1270 kgr ağırlığında (full dolu olarak)..Arabam da sizin ki ile aynı yani Peugeot partner turbo dizel 2000 motor.100hp gücü var..Karavancılıkla ilgili diğer web sitelerinin forumlarında çekme karavan kullananların yakıt maliyetlerinin daima %20-30 arasında daha fazla maliyet olduğuna dair bilgileri okuya okuya mayıs/2010 tarihine geldim..Ve ilk kez uzun yolda ki gerçek maliyetimi tespit etme imkanı buldum..Yalova/Topçular feribot iskelesinden çıkışta yolda depomu fulledim...İzmir'i geçip Kuşadası'nda Önder kamping'e geldik , yaptığım toplam km 476 km idi..Buradan ertesi sabah çıkışta depomu fullediğimde 120 TL lik mazot aldığımda yaptığım hesaba göre 1 km de 25krş yaktığımı buldum..Oysa ki Marmaristen dönüşte karavansız olarak İstanbul'a geldiğimde yine km hesabı yaptım ve km de 18-20 krş yaktığımı gördüm..Buradan da anlaşılacağı gibi çekme karavanın yakıt üzerinde kesinlikle bir artısı var..Campervan ların yakıt maliyetini hiç test etmedim , bilgilerim forumlarda yazılanlardan ve sohbetlerde duyduklarımdan ibarettir..Anlatılanlar bana mantıklı gibi geldiği için bu yönde düşünmeden edemiyorum..Herzaman arkadan çekilen bir yük , çeken araca extra bir maliyet bindirir , diye düşünmekteyim.
Ben üstteki yazımda çekme karavan- motokaravan mukayesesini açıkça yaptım.. Buna ekleyecek başka bir bilgim yok.
Elbette ki motokaravanla yapılan bir seyahatte gezip görme alternatifi daha çok olacaktır ve buna karşılık da sabit kalınan bir kamping..vs.de çevre gezisi yapma, alış verişe gitme-gelme gibi dezavantajlar olacaktır..
Biz bu sene Çubucak'a gelene dek ne hayalimizde ne de prpgramımızda 3 ay burada kalacak şekilde bir olgu yoktu..İst.dan çıkışta ki programımız 40 gün Marmaris civarı , sonra ki 20 gün İzmir civarı ve son 20 gün de Erdek idi.. Çubucak'a geldiğimizde bu programımızı sohbette anlatırken İzmir civarında kalmayı planladığımız ????? kamping hakkında çok olumsuz bilgiler alınca buraya gitmek yerine çok memnun kalmakta olduğumuz Çubucakta devam etmeğe karar verdik...Erdek'i de geçen sene yaşadığımızda ve o kampingde ki sorunların hala giderilmediğini orada kalmakta olan dostlardan öğrenince stres yaşamamak için tatile Çubucakta devam ettik..
Sezonu burada kapadık...İyi de etmişiz kendi açımızdan...Gelecek sene ki planımız daha farklı olacak elbette..
"Karavan"ın amacı özgürce gezmek ve daha çok yer görmek olduğuna göre bu amaca uygun hareket etmek hep ön planda olacaktır..
Şimdi gelecek sene için daha özgürce hareket etme planları yapmaya başladık bile.
Çekme karavanda ve Çubucakta yaşamağa devam edeceğiz..Ancak Peuget aracımızı bir Transporter benzeri bir araçla takas ederek yarı VİP haline getirmeğe çalışıyorum..Bunun için de bize en çok gereken kanepe/çekyat düzeneğinin ve bir kaç ilave extra ihtiyaç malzemesinin olmasıdır..Böylece civar köy,belde...vs.lerde 1-2 gece konaklama imkanı yaratacağız , tekrar karavana geri döneceğiz..
Bunu sık sık tekrarlamaya gayret göstereceğiz....Böylece ağır karavanla gezmek yerine hafif ve içinde kalınabilir bir mini karavanla serbestçe dolaşarak aynı amaca ulaşmağı hedef aldık...Kısmet artık..

Çok güzel düşünmüşsünüz üstadım.Aracınızı panele çevirdikten sonra 2 karavan sahibi olacaksınızki değme keyfine derim....Biz bile İnbükünde partner ile her tarafı gezip inanılmaz keyif aldık.Hele panelle birlikte bu işi yaparsanız gerçekten çok keyifli bir hal alır.İnşallah herşey gönlünüzce olur.Bir kampta mutlaka denk gelir ve tanışır sohbet etmeyi dilerim.Saygılarımla

İlk kamp ve çekme karavancılık deneyiminizden büyük keyif aldığınız belli oluyor. Biz de motokaravandan önce çekme karavanla Türkiye'nin yarısını dolaştık ve dikkatli kullandığımız için ciddi bir tehlike yaşamadık. Çekme karavanın en büyük tehlikesi, sizi yazlıkçı yapmaktır. Direnirseniz, çok keyifli yolculuklar yapabilirsiniz çekme karavanınızla. Size çok keyifli geziler diliyoruz. Yeşim&Bülent

Teşekkür ederiz Yeşim Hn...Bizde gezen karavanlardan olmak istiyoruz..İnşallah başaracağız.Şuanda bize motokaravan çok uzak ve amacımıza şuanda çekme karavan çok uyduğu için aldık.Bağladığığımız parayla alabildiğimiz en konforlu karavanı aldık diye düşünüyoruz.İnşallah biryerlerde karşılaşmak dileğiyle...Sevgiyle kalın...Yolunuz hep açık olsun.

8-20 Ağustos tarihleri arasında İnbükünde kamp yapmayı düşünüyorum. İlk defa gideceğiz İnbüküne. Niyetimiz geçen sene gitmekti. Fakat şartlar müsait olmadı. Bu sene kararlıyım.

İnşallah geçen seneye nazaran daha temiz bir kamp yeri buluruz. Anlatılanlar endişe yaratıyor. Fakat resimlere bakınca doğası çok güzel görünüyor. Aynı tarihte orada olacak kimse var mı?

Selamlar
Efe

Doğa ve denizi süper arkadaşlıklar iyi...Çok fazla beklentiniz olmazsa keyifli bir yer.İyi tatiller size.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,581
Kaydolan Son Üyemiz
dr.cenkay

SON KONULAR

Geri