KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
ÜLKEMİZİN İLK AMATÖR TELSİZCİ MUHTARI GÖREVE SEÇİLDİ
TRAC Kocaeli Şubesi Başkanı Sayın Mustafa YAMAN (TA2MW) İzmit Cumhuriyet Mahallesi muhtarlığı görevine seçildi.
Bu başarısı için kendisini kutlar, kendisinin başka muhtarlara esin kaynağı olmasını dileriz.
Muhtarların mahalle gönüllülüğü organizasyonunda öncülük ve olası acil durumlarda kılavuzluk gibi konulardaki
önemli rolü göz önüne alındığında, bu haberin çok sevindirici olduğunu düşünüyoruz.
gerekli desteği vermekten kıvanç duyacağız.
vay uyanıklar ama benim son muhtarlık seçiminde terzi abimizi muhtar seçrtirmek için çalıştığımı bilmiyorsunuz. mekanik,elektrik işlerde nasılsa bir çözüm buluyoruz, telsiz işinde de umut sağ olsun
ee ne kalıyor geriye, bizim gibi çapaçulcunun söküğünü dikecek, yırtık kot pantolanına artistik yama yapacak usta lazım ben de boyle hallettim işte
benim bol yazılar sizi sıkar şimdi ben başlarım işığın hava içindeki kırılma indisinden sonra sodyumun yanmasından ortaya cıkan alevin sarı renginin dalga boyundan, aluminyum tozlarının demiroksit tozları içinde 2333/725 oranında iken magnezyum cubukla tutuşturulup tren raylarının kaynağı sırasındaki sarı alev ve toz duman vs siz en iyisi kampta kalim ben
bak acele yazınca oran yanlış olmuş %25.3 alüminyum ve %74.7 demir oksitten olacaktı formulü de
Fe2O3 + 2Al → Al2O3 + 2Fe; ΔH = -851.5kJ/Mol yani yaklaşık 2500 derece sıcaklık vs
bunlar sizi sıkar
ya aslında muhtar deytip gecmemek lazım, şehirlerde sadec ilmuhaber ve ikanegah belgesi vermekle yetiniyorlar ama kırsal bölgelerde adamlar vali yetkilerinden fazla yetkileri var arsa tarla satış belgesi verir, istediğini askere aldırır istediğini aldırmaz, otomatik olarak muhtar seçilince ateşli silah taşıma ruhsatı alır. avtüfeklerini isterse jandarmaya toplatır. isterse iki karga bacağına bir fişek dağıtır. isterse imece ile köye yol yaptırır. yani koyde hem vali hem belediye başkanı hem taapu md. en büyük mülki amir bilmem anlatabildim mi? yani boyle bir adamın iyi seçilmesi lazım
hatta denizli nin bir köyünde idi sanırım muhtar inat koyluler tüm ihtiyar heyetini sentimenlal problemleri olan şahıslardan(kafadan kontak) secmişler muhtar mahkemelik olmuştu. televizyonlara bile cıkmıştı
ama biz konumuza dönelim bir telsiz aldık 145 500 de bekliyoz ne arayan var ne soran bir heybelide oturan abimizin sesiniduyardım şimdilerde oda yok,
,73
TB2NEB
ama biz konumuza dönelim bir telsiz aldık 145 500 de bekliyoz ne arayan var ne soran bir heybelide oturan abimizin sesiniduyardım şimdilerde oda yok,
,73
TB2NEB
yok abi güvenlik sebebi ile.
az evvel çağrı yaptım ama cvp alamadım.
tb1bt ve tb1at diye 2 amatör vardı. bende saat 10.10-1040 arası qrv oldum frekansta...