İlk Türk Kamyonu Piyasaya Çıkıyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gezmen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,472
Ynt: İlk Türk Kamyonu Piyasaya Çıkıyor

ogi' Alıntı:
eğer www.turkar.biz adresi bu aracın resmi sitesi ise ya ortada bir tuhaflık var yada bende bir yanlışlık var zira ilk Türk kamyonunun sitesinde hiç Türkçe bir ifadeye rastlamadım

ayrıca bir sayfa, bir pdf dosyası, ve iki videodan oluşan amatörce yapılmış oyuncak gibi bir site

lütfen birisi hatalı olduğumu söylesin,

aksi takdirde ilk Türk kamyonuna böyle bir internet tanıtımı reva gören zihniyetin yaptığı şey değil kamyon uzay mekiği olsa benim için hiç bir şey ifade etmeyecek

www.hisarlar.com.tr grubun ana sitesi. Buradan Hiscar şirketinin linkine tıklayınca bahsettiğiniz tanıtım sitesine giriliyor. Videoları ilgi çekici. Şahsen bir otomotivci olarak benim ilgimi çekti. Tabii yurtdışına yönelik hazırlanmış. Bu sebeple ingilizce yapmışlar.

Öte yandan aracın henüz piyasaya çıkmamış olması hala bazı özelliklerinin geliştirilmekte olmasından olabilir. Ya da satış hazırlığı yapıyor olabilirler. Herşey tamamlanınca araç spesifikasyonunu yayınlayacaklardır diye tahmin ediyorum.

Etiketler

mayıstosböce' Alıntı:
2009 da fabrika açılışı yapılacak diyorlar ama 2010 dayız ses seda duymadım.

Krizden mi etkilendiler acaba. İnşallah iptal etmezler. Ben merak ettim. Bir arayıp sorayım.

Haberi görünce çok heyecanlandım.
Hatta ne yalan söyleyeyim biraz daha ileri gidip sayfa açılana kadar hayal kurmaya bile başlamıştım.
Arka tarafına firgo tarzı bir kasa yapılıp karavan olarak kullanılabilir vs. diye.

Konuyla ilgili dikkat çekilecek noktalara çeşitli yorumlarla ve sorularla dikkat çekilmiş.
Ama 2009 yılında çıkacak bir modelden bahsedilen videonun sonunda 2010 sonunda olduğumuzu hatırlayıp hala bir haber çıkmamış olduğunu görmek çok üzüntü verici.

Birkaç sene önce Gaziantep'te de bir firma tarafından motorundan kaportasına kadar A'dan Z'ye tüm parçaları yerli yapılmış farklı katagorilerde araçlar ve bunların ana haberde görüntüleri yayınlanmıştı.
Sonra nedense birden bire bu tür konular çıktıkları ani hızlarla geri kayboluyorlar.

ankara balıkesir güzergahı çalıştığım zamanlarda bu aracı çok görüyodum eskişehirde sürekli deneme sürüşleri yapıyorlardı vatana millete hayırlı olsun güzel bir araç çıkartmışlar
bu arada ismi o zaman yaptıkları testlerde aracın arkasında hisar diye geçiyodu ama şimdi turkar olmuş

ogi' Alıntı:
eğer www.turkar.biz adresi bu aracın resmi sitesi ise ya ortada bir tuhaflık var yada bende bir yanlışlık var zira ilk Türk kamyonunun sitesinde hiç Türkçe bir ifadeye rastlamadım

ayrıca bir sayfa, bir pdf dosyası, ve iki videodan oluşan amatörce yapılmış oyuncak gibi bir site

lütfen birisi hatalı olduğumu söylesin,

aksi takdirde ilk Türk kamyonuna böyle bir internet tanıtımı reva gören zihniyetin yaptığı şey değil kamyon uzay mekiği olsa benim için hiç bir şey ifade etmeyecek

Aynen sana katılıyorum abi. Ya gözümüz çok yükseklerde yada biz zaten kendi insanımızı hiç düşünmüyoruz. Madem yerli neden site yabancı. kime yapıyosun bu aracı. yada benim halen şüphelerim var açıkçası. motor şanzuman ve diğer önemli kısımlar yerli mi. yoksa hepsini dışardan alıp kaportayı Türkiyede mi giydiriyolar... Genelde hep öyle olur memleketimde ondan sonra %100 yerli olur bunun ismi. Geçen sene çıkarılan %100 yerli olduğu söylenen ve sadece kaportası ülkemizde yapılan ve tamamen yerli üretim olduğu söylenen ve nedense fiyatı euro üzerinden olup başına da 200.000 ibaresi eklenen Onuk Sazan otomobili gibi...

freediver2009' Alıntı:
Haberi görünce çok heyecanlandım.
Hatta ne yalan söyleyeyim biraz daha ileri gidip sayfa açılana kadar hayal kurmaya bile başlamıştım.
Arka tarafına firgo tarzı bir kasa yapılıp karavan olarak kullanılabilir vs. diye.

Konuyla ilgili dikkat çekilecek noktalara çeşitli yorumlarla ve sorularla dikkat çekilmiş.
Ama 2009 yılında çıkacak bir modelden bahsedilen videonun sonunda 2010 sonunda olduğumuzu hatırlayıp hala bir haber çıkmamış olduğunu görmek çok üzüntü verici.

Birkaç sene önce Gaziantep'te de bir firma tarafından motorundan kaportasına kadar A'dan Z'ye tüm parçaları yerli yapılmış farklı katagorilerde araçlar ve bunların ana haberde görüntüleri yayınlanmıştı.
Sonra nedense birden bire bu tür konular çıktıkları ani hızlarla geri kayboluyorlar.

Nedense (!) bu işlere karışan çok olur Abi bizde cevabı bellidir ama kimse bişe diyemez...
Bu yerli kamyon-kamyonet o da çok zamandır var haberlerde görüyordum. yine eskiden olduğu gibi DEVRİM adında çıkaracaklardı ama bir zaman sonra piyasadan kayboldu. Birileri rahat bırakmıyor abi memleketimizi. yoksa bir araç üretmek o kadar da zor değil. bizim ustalarımız bile sanayilerde ne eserler üretiyor sınırlı imkanlarla. bunun ana malzemesi demir değil mi ? Eskiden beri demiri Türklerden başka en iyi kim işleyebiliyor. Kimdeydi en iyi demirci ustaları...?

Turkar şirket yetkilisi ile görüştüm. Seri üretime geçmek için son hazırlıkları sürdürüyorlarmış. Bu sene sonundan önce seri üretime başlayacaklarmış. 4x2 ve 4x4 olarak farklı modelleri üreteceklermiş. Satış fiyatları henüz belli olmamış.

Yeni haberler aldıkça sizlerle buradan paylaşacağım.

Selamlar

Efe Karaismailoglu

EKARAIS' Alıntı:
Turkar şirket yetkilisi ile görüştüm. Seri üretime geçmek için son hazırlıkları sürdürüyorlarmış. Bu sene sonundan önce seri üretime başlayacaklarmış. 4x2 ve 4x4 olarak farklı modelleri üreteceklermiş. Satış fiyatları henüz belli olmamış.

Yeni haberler aldıkça sizlerle buradan paylaşacağım.

Selamlar

Efe Karaismailoglu

Verilebilecek en güzel cevap ve haberi vermişsiniz.
Teşekkürler.

Hayırlı uğurlu olsun Türk milletine diyelim :smiley:
Bu işlerden pek anlamam ama sanıyorum ki bu bir kamyonet :smiley: Başlıkta "kamyon" olarak gördüm,ama fotoğraflardan anladığım kadarıyla küçük boyda bizim "kamyonet" dediğimiz boyutlarda.Cam taşıyan ya da evlere içme suyu servisi yapan araç boyutlarında gördüm ben,bunlara ne ad veriliyor tam olarak emin değilim.Tekerleğinin altında odun bulunan fotoğrafta servis araçları boyunda.Daha değişik büyük boyutları varsa bilmiyorum.Karavann yapımı için bu boyutta olanlardan mı bahsediliyor tam anlıyamadım ama Türk yatırımcılara ve birikimlerini yastık altında tutanlara örnek olmasını dilerim :smiley:

evet çok haklısınız bu bir kamyonet hundai lerin kamyonetleri ebatlarında bir araç
birebir görmüştüm çünkü bu aracı ,daha ozamanlar test aşamasındaydı

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,832
Kayıtlı Üye Sayımız
166,936
Kaydolan Son Üyemiz
TEMU Promo Code

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR