İlk uzun yürüyüşüm. St.Gallen - Basel

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan owerdose Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,770

owerdose

Yeni Üye
Herkese selamlar.
Ben İsviçre'de ikamet etmekteyim. Her gün 10 km'lik. Haftada bir ise 15 km ila 20 km arası yürüyüşler yapmaktayım. Yürüyüşü bu kadar çok severken neden daha uzun süreli yürüyüşler yapmayayım dedim ve kendime çeşitli parkurlar buldum. Bunlardan ilkine önümüzdeki hafta çıkacağım. İsviçre'nin kuzey sınırı üzerinde, İsviçre'nin kuzey doğusundan (St.Gallen) kuzey batısına (Basel) Rhein Nehri kenarından 240 km'lik bir yürüyüş olacak. Hazırlıklarımı tamamladım. Bir kerede zorlanmadan 20km'lik parkurları tamamlayabiliyorum. Ayaklarım ağrıyor sonunda tabi ama biraz dinlenme ile biraz daha yol kat edebilirim diye düşünüyorum. Parkur'da engebeli arazi yok. Hep nehir kenarında olacağım için tırmanmam gereken zorlu eğimler mevcut değil. Konaklamayı çadırda yapacağım sırtımda ise 40lt'lik bir çanta olacak. Yiyecek ise taşımayacağım geçtiğim kasabalardan temin edeceğim yiyeceklerimi.
Tecrübelerinize dayanarak sormak istediğim bir kaç soru var. öncelikle nasıl bir ayakkabı giymem gerektiği. Trekking ayakkabıları bolca mevcut ama ben çoğunlukla patika yollarda kasabalardan geçerken ise asfalt üzerinde olacağım. Yarı-Maraton yürüyüşçülerinin rehberlerinde trekking ayakkabısı yerine koşu ya da hafif yürüyüş ayakkabıları önerileriyle karşılaştım. Bugüne kadar gündelik 10 - 20km yürüyüşlerimde ben de koşu ayakkabısı kullandım ve trekking ayakkabısı daha giyip yürüyüş yapmadım. Bunun gibi 240km'lik parkurda (ve daha ilerideki yapmayı planladığım daha uzun mesafeli parkurlar) trekking ayakkabısı mı hafif yürüyüş ayakkabısı mı önerirsiniz?
İkinci sorum ise normal şartlarda bir insan günde kaç km yürüyebilir sırtında 40lt bir çanta ve çadır varken? Yani sizler ne kadar yürüyebiliyorsunuz? Hedefim 35 km ama onu rahatlıkla aşabilir miyim, yoksa yetişemez miyim bilemiyorum. Bunun bir kaç gün üstüste olacağını da düşününce hesaplar birbirine giriyor.
Bunlar dışında alışveriş listemi tamamladım. Ama yine deneyimlerinize dayanarak, hazırlık aşamasında gözlerden kaçabilecek kadar önemsiz görünüp, yaptığınız yürüyüşlerde eksikliğini hissettiğiniz ne gibi eşyalar vardı?
Şimdiden teşekkür ediyorum.

Etiketler
Ynt: İlk uzun yürüyüşüm. St.Gallen - Basel

Ben yıllardır koşu ayakkabıları giyerim şehir içinde. Çok hafif oldukları için inanılmaz rahat ediyorum. Ama o tür ayakkabılarla ufacık taşlı, çakıllı bir toprak yola girince bile rahatsız oluyorsunuz. Botlar ise gereksiz ağırlık olur size. Bence imkan varsa sert tabanlı bir spor ayakkabı edinmeniz en iyi seçim olur. Eski ayakkabılarım yırtılınca geçtiğimiz ay şu aşağıdaki modeli aldım. Şimdi hem şehir içinde hem de zorlu olmayan arazi koşullarında (mesela bisikletle ormanlık arazide gezerken) bu ayakkabıyı giyiyorum. Gayet de memnunum.

http://www.amazon.co.uk/Karrimor-Zenith-Event-Black-Walking/dp/B003ZHUA5A

Düz yolda 35 km yürümek bence aşırı uçuk bir hedef değil ama sonrasında eklemlerinizin halini de düşünün. Vakit çok kısıtlı değilse günde 20-25 km geçmemek sağlıklı olur. Uzun süre çanta taşıyınca insanın omuzları kızarıyor, sıcak havalarda isilik oluyor sürtünmekten. Yanınıza uygun bir krem almanız faydalı olabilir. Bir de fener almayı unutmayın.

Ynt: İlk uzun yürüyüşüm. St.Gallen - Basel

Merhaba

Çocukluğumun geçtiği yerlerdesiniz........(Ben de Zürich-Winterthur'da idim bir zamanlar)

Yürüyüşe gelince;
Nemi içinde tutmayan bir trekking ayakkabısı hatta botu giymelisiniz...İsviçre'nin aşırı sıcak olmayan havası dikkate alınınca trekking botu daha iyi bir tercih gibi........ Spor ayakkabı sağlıklı olmaz.......belki bir iki gün için ideal olabilir ama sizin mesafe dikkate alındığında trekkinge uygun bir ayakkabı veya bot gerekir.........Spor ayakkabıyı dinlenme ve konaklama zamanlarında ayaklarınızı havalandırmak ve pratiklik açısından kullanabilirsiniz........ Spor ayakkabının içinde nemlenen ayaklarınız, iki günün sonunda su toplayabilir........ayağınızın ayakkabı=bot içinde ileri -geri , aşağı yukarı oynamaması gerekir.........bu hareket nemle birleştiğinde ayakkabının ayağa vurması oluşur............

Günlük yürüme miktarı tamamen size bağlı.............Günlük 40 km . yürüyebilen de var............10 km yürüyen de............Tempo ile ilgili............ İlk günlerde fazla yürünürken sonlara doğru günlük miktar gittikçe azalır...........Bence her zaman nasıl yürüyorsanız yine öyle yürüyün........ ;D Önemli olan varmak değil yolda olmaktır..........
Başarılar dilerim............

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,867
Kayıtlı Üye Sayımız
166,941
Kaydolan Son Üyemiz
aydin

Çevrimiçi üyeler

Geri