İMBOLİZER ANAHTARLIK İLİŞKİSİ

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BIM01 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,505

BIM01

Kamp II
Yer
ELAZIĞ
Arkadaşlar benim arcta soyle bır sorun vardı .araba sorunsuz calışıyorken gidiip stop ettiginizde bir cok nadir olsada araba calışmıyodu oldur allah calısmıyo ama kapatıp gıdıyosun bır sure bekle gel calısıyo bazen calışmıyo .en son usta bakınca motora benzin gelmiyo dedi pompa bozuk degişecek ama arabayı cekıcı ile goturecez dıyınce bi gayret bi daha deneyeyim diyince araba tek marsta aldı bende ustaada cozemedık ..oto elektrıcıye goturduk calıstır kapat defalarca a raba tek marşta alıyor en son usta anahtarlıga bakınca senın anahtrlıktaki cipi bazen araba okumuyo dedı anahtarlıktan kapat ac kapıları duzelir.pek ınanmadım 2 hafta sorunsuz kullandıktan sonra bu gun yine iş yerini gıttım park ettım 10 dk sonra donup calıştırayım dedım yıne tık yokyarım saat 1 saat bekle calısmadı en son ustanın dedıgını yaptım kapat ac kumandadan yıne tık yok ...

astra-g-anahtar%C4%B1.jpg

opel-astra-g-anahtar%C4%B1.jpg

en son kumandayı cıkardım anahtarla denedım tek marşta aldı .. stop ettım tekrar tekrar sorun yok sanırım ımbo okumuyo anahtarlıgı arastırdım imbo calışma mantıgı buymuş..her seferinde farklı kod uretip anahtarlıktaki cıp kontaktan enerji alıp kod oluşturuyo bunu radyo frekansı gıbı bişeyle kontak ustundeki okuyucuya gonderiyo ve kodlar uyumluysa sistemi calıştırıyo
immobilizer_calismasi-640x186.gif

yanı okumayınca yakıt pompası calısmıyo ve arac ne yapsanda calısamaz duruma gelıyo..
sizden sormak istediğim daha once anahtar kopyalama işlemini yaptıran varmı tam manasıyla kopyalıyormu ..kopyalayıp sorun yaşayan varmı...saygılar.

Etiketler
Ynt: İMBOLİZER ANAHTARLIK İLİŞKİSİ

İstanbul'da çok anahtar kopyalattık, veya anahtar çoğattık diyelim........Kontürlü telefonların kontür makinası gibi iki cihaz yanyana koyuyor anahtarcı....ham anahtarı birine, orijinal anahtarı diğerine takıyor..........iki cihazı da çalıştırıyor.....frekansları kopyalayıp yeni anahtara geçiriyor.....sonra çıkarıp anahtarın ağzını bildiğimiz usulde açıyor.....biraz eğe ile temizliyor......sonuç şıkır şıkır çalışıyor........... ;D
servise gidersen.......700-800 den kapı açıyorlar araç modeline göre.......anahtarcı 50-100 Tl ye hallediyor............
anahtarcının söylediğini söyleyeyim ama elektronikçi arkadaşlar gülmesin sonra....ben anahtarcının yalancısıyım.......... ;D
anahtarda 3 ana, 4 tane de alt frekans varmış.....3 ana frekans değişmezmiş...bunları deneme yanılma yöntemi ile de bulabiliyormuş anahtarcılar..... alt frekansı bulmak için mutlaka anahtar örneği elde olması gerekiyormuş........
anlatılana göre basit bir işlem....tabi numune anahtar elde olmak kaydı ile...........

paylaşım için teşekkürler. anhtar yaptırdığınız usta/yerin telefono adresini verebilirseniz seviniriz.

tommycan' Alıntı:
İstanbul'da çok anahtar kopyalattık, veya anahtar çoğattık diyelim........Kontürlü telefonların kontür makinası gibi iki cihaz yanyana koyuyor anahtarcı....ham anahtarı birine, orijinal anahtarı diğerine takıyor..........iki cihazı da çalıştırıyor.....frekansları kopyalayıp yeni anahtara geçiriyor.....sonra çıkarıp anahtarın ağzını bildiğimiz usulde açıyor.....biraz eğe ile temizliyor......sonuç şıkır şıkır çalışıyor........... ;D
servise gidersen.......700-800 den kapı açıyorlar araç modeline göre.......anahtarcı 50-100 Tl ye hallediyor............
anahtarcının söylediğini söyleyeyim ama elektronikçi arkadaşlar gülmesin sonra....ben anahtarcının yalancısıyım.......... ;D
anahtarda 3 ana, 4 tane de alt frekans varmış.....3 ana frekans değişmezmiş...bunları deneme yanılma yöntemi ile de bulabiliyormuş anahtarcılar..... alt frekansı bulmak için mutlaka anahtar örneği elde olması gerekiyormuş........
anlatılana göre basit bir işlem....tabi numune anahtar elde olmak kaydı ile...........

kadir hocam bilgi icin tşk istanbulda olsak bu işler biraz daha kolay olurdu ama malum elazıgda olunca malesef..buralarda arac mutlaka gelecek ve araba calışırken kopyalanacak felan denıyo 100 tl uzaktan kumandasız 200 tl uzaktan kumandalı fıyat veriyolar

Telefonunu almak hiç aklıma gelmedi.......Ama yolum düşünce bizzat alacağım ve buradan duyururum.....TOPKAPI da Ülker fabrikasının oralarda (AVPİM=Avrupa Yakası Posta İşleme Merkezi'ne de yakın) TİM-1 İŞ MERKEZİ =TOPKAPI İŞ MERKEZİ 1.BLOK vardır....Onun zemin katında genç bir Ermeni usta idi dediğim kişi........araç marka ve modeline göre anahtar çoğaltma cihazları mevcuttu.......mesela 2000 modele kadar BMW lere başka araç, üzeri modellere başka araçla kopyalama yapıyordu....serviste 700 TL ve 15 gün denilen İMMB... için (italyadan gelecekmiş ;D) 5 dakika ve 40 TL vermiştik.....Aracın orada olması anahtarın çalışıp çalışmadığını kontrol amaçlı olabilir tabi ki........
İstanbul'da eşi dostu olan benim gitmemi beklemeyip araştırma yapabilir....benim yolum ne zaman düşer belli olmaz.....trafiği biraz karışık da oraların......... ;D

Antalyada da durum aynı. fiyat bazında yani. burada bende sormuştum. Anahtarın kapı açma plastiği aç/kapa işlemi yüzünden deforme olmuştu 200tl dediler. 15dk sürer dediler. bende yedek anahtarı kullanıyorum şimdi.

Aracın alarmı ve anahtarın metal kısmı söylenildiği gibi çok basit şekilde kopyalanabiliyor ama benim aracımda yeni anahtarın çipinin araca tanıtılması için bir bilgisayara ve güvenlik şifresine ihtiyaç oldu. Bunu anahtarcı kendi halletti zaten.

Ancak konunun özüne dönecek olursak evet immobilizerli anahtar kopyalanabiliyor ve düzgün şekilde yapılırsa herhangi bir sorun çıkmıyor...

Aynı sorun bende de vardı,kontağı açtığımda arıza lambası sürekli yanıp yanıp sönüyordu ve araba mümkün değil çalışmıyordu,bir kaç defa kontak açıp kapadıktan sonra düzeliyordu,yedek anahtarda da aynı şeyi yapıyordu,bence sizin anahtarlarda sorun yok,kontağın içinde immobilizer anteni vardır ve sağlıklı sinyal veremediği için anahtarı okuyamıyordur,elektronikçi arkadaş çipi çıkarıp kontağın altına yapıştırıp sinyal sorununu halletti ve anahtar kopyalattı 3 aydır da sorunsuzca kullanıyorum

daf95xf' Alıntı:
Aynı sorun bende de vardı,kontağı açtığımda arıza lambası sürekli yanıp yanıp sönüyordu ve araba mümkün değil çalışmıyordu,bir kaç defa kontak açıp kapadıktan sonra düzeliyordu,yedek anahtarda da aynı şeyi yapıyordu,bence sizin anahtarlarda sorun yok,kontağın içinde immobilizer anteni vardır ve sağlıklı sinyal veremediği için anahtarı okuyamıyordur,elektronikçi arkadaş çipi çıkarıp kontağın altına yapıştırıp sinyal sorununu halletti ve anahtar kopyalattı 3 aydır da sorunsuzca kullanıyorum

haklısın ben kontagın içindeki cipi düşünmemiştim ondada sorun olabilir..not alıyorum ..

2 çeşit imoolduğunu okumuştum.
bi tanesi sabit kodlu, diğeri kriptolu.
çalışma mantıklarını bilmiyorum ama kriptolu olan kodları okumanın ve kopyalamanın zor olduğunu tam anlamıyla kopyanamadığını yazmışlardı.

http://www.rjes.com/html/factory_fitted_immobilisers.html

bu linkte subaru firmasının kullandığı imo tiplerini alatmış.
ilk tip sizin dediğiniz gibi ikinci tip ise kripto lu. enteresan bilgiler vermiş.

aracınızın anahtarı ve imo sistemi kriptolu ise kopyalanması yapılamıyor.

immobiliser_type.JPG

bu gun anahtar kopyalayan bir yere goturdum anahtarı kısaca bahsettım olaydan anahtarı bi cıhaza taktılar sanırım kodları kopyalayan cıhaz onların dedıklerıne gore anahtarda sorun yok gıbı ..sorun aracın imbo beynınde olabılır dedıler ....araba gelecek sokup bakacaz dıyınce ortalama kac para tutar dedım
200 - 500 arası tutar dedıler...ama ben artık her ustaya pek guvenmedıgım ıcın once araştırıyorum sonra ben karar verıyorum sorun bundan kaynaklı dıye ..daha oncede arac benzınde gıtmıyodu tupte hıc sıkıntı yoktu yetkılı serviste bılgısayara bagladılar muhendısler baktı ve sonuc arabanın beynı bozuk dedıler yurt dısından getırıcez sudur budur 2 mılyar masraf cıkardılar ..en son araştırdım ve benzın pompası cıktı. 60 tl pompayı degıstık arac duzeldı ..o yuzden yoğurdu bıle ufleyerek yıyorum artık ...

%90 immo antenidir,eğer bulursanız onu değiştirin,bulamazsanız da çipi kontağın hemen yanına yapıştırın böylece anahtarı daha rahat okur,immo beynini kurcalatmayın bence

yanlış hatırlamıyorsam immo anteni ya da bağlantısı arka sol ya da sağ tarafta idi. ama nerde okudum ne zaman okudum hatırlamıyorum. :s

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR