İmece Evinde Atölye-Doğal Deterjan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan pınarkaracar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,801

pınarkaracar

Gezenbilir Fotograf Grubu
Yer
İSTANBUL
gview.jpg

Doğal
Deterjan
ATÖLYESI
Imece Evi-Kazdagı
14 Mart 2009
Cumartesi
14 Martta hem doğal deterjan hem de sabun çalışması yapacağız. İmece Evi kurulduğundan bugüne “kostiksiz
sabun” yapma denemelerine devam ederken bu esnada yeniden keşfettiğimiz külsuyunun nimetlerini,şehirlerde
dahi kolayca hazırlanmasını oldukça basit yöntemlerle uygulayarak gerçekleştireceğiz.
Son bir senedir otomatik çamaşır ve bulaşık makinesinde dışarıdan hiçbir temizleyici satın almadan tamamen doğal
malzemelerle kendimizin ürettiği temizleyicileri kullanıyoruz. Ve son 5 aydır bazı imece grubu üyeleri kişisel
temizliklerinde kendi yaptığımız sabunu da bırakarak sadece kül suyunu kullanmaya başladılar.Saçları hala yerinde
durup ciltlerinde deformasyon yerine canlılık gözlüyoruz ::smiley:
Kişisel temizliğimizde dahi pek çok kimyasal kullanırken bunların zararlarına karşı her gün yeni bir rapor yayınlanıyor.
Kullanılan bu hoş kokulu, bol köpüren cicili bicili temizleyicilerin alternatifi hemen yanı başımızda! Hazırlaması ve
kullanımı çok kolay.Üstelik kül suyunu tamamen bedavaya hazırlanabiliyor.
Her çalışmamızda olduğu gibi doğal, ekolojik çözümümüzü hem uygulamalı hem de yazılı olarak sitede diğer
paylaştığımız deneyimlerimizin yanında atölyeden önce yayınlamayı planlıyoruz. Tüm çalışmalarımızda olduğu gibi
doğal temizlik çözümümüzün uygulamasında sizin katılımınıza, tanıklığınıza ve bilmeyenlerin bilmesine, öğrenmesine
açığız.
Bekleriz ::smiley:
Kayıt için ;
Imece Evi Kolektifi
Dogal Yasam ve Ekolojik Çözümler Çiftligi Kooperatif Girisimi
www.imeceevi.org
+90286-7526043
+90533-2168359
+90552-4142363
imeceevi@gmail.com
Arıklı sahili,Kücükkuyu-Assos yolu 5.km.
Kuzey Ege-Kazdagı
İmece Evini ziyarette bilinmesi gerekenler için;
http://www.imeceevi.org/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=18&Itemid=30

Etiketler
Ynt: İmece Evinde Atölye-Doğal Deterjan

Arkadaşlar,

Bir süredir evimizdeki bulaşık makinasında deterjan yerine ''arap sabunu'', parlatıcı yerine ''elma sirkesi''

kullanıyoruz.Sonuçtan çok memnunuz.Tabak-bardak pırıl pırıl. en ufak bir bulaşık ya da sabun artığı yok.

İlk aşamada biraz fazla köpürdüğü için makinadan normalden farklı sesler geliyor ama sonradan normale dönüyor.

Uzun vadede makinaya zarar verir mi kestiremiyorum. Belki de alışıldık tüketim alışkanlıklarının dışına çıkmak biraz

ürkütüyor. Eyvah diyorsunuz bu yaptığımı tv de reklamlarda çıkan abiler ablalar duymasın. Beni topa tutarlar :D

Denemeye değer buldum ve uyguluyorum. Yaklaşık 10. uygulamam. Bir terslik olursa ayrıca bildiririm.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,631
Kayıtlı Üye Sayımız
166,926
Kaydolan Son Üyemiz
ONUR AYGÜN

SON KONULAR

Geri