Ynt: Interrail Hakkında Kapsamlı Bilgilendirme
samed58' Alıntı:
Çok güzel bilgiler var teşekkürler.Balkanpass ile ilgili bilgilerinizi de paylaşırsanız seviniriz.bide yeşil pasaportlu biri trenle daha rahat seyahat edebilir mi?
İlginiz için ben teşekkür ederim. Balkan FlexiPass yazısını bugün hazırlıyorum, yarın siteye eklemiş olurum.
Fakat kısaca bilgi verirsem eğer 1 ay içinde kısıtlı olarak satılıyor. Tabi hangi bir ay olduğu size kalmış. Kısıtlıdan kastım da şöyle, bir ay içinde 5, 7, 10 ve 15 gün biniş hakkı veren bilet türleri var. Fiyatlar 26 yaş altı için 53-106 Euro arası, 26 yaş üstü için ise 120-252 Euro arası. Yine Gençtur'dan biletler satın alınabiliyor.
Yeşil pasaport konusunda ise, ister trenle, ister uçakla, yeşil pasaport canımız, ciğerimiz...
Birleşik Krallık (İngiltere, İskoçya, Galler, Kuzey İrlanda) hariç tüm avrupa ülkelerinde 180 gün içinde 30-60-90 gün kalma hakkınız oluyor. Ülkeye göre değişiyor tabi. Tam liste için TC Dışişleri Bakanlığı'nın
ilgili sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Girdiğiniz ülkelerde pasaportunuza bakıp girişiniz yapılabileceği gibi "Nerede kalacaksınız?", "Seyahat sigortanız var mı?" gibi sorularla karşılaşabilirsiniz. O yüzden yalan yanlış bile olsa bir hostel rezervasyonu ile gezerim ben mutlaka. Seyahat sigortasını da zaten kendim için yaptırıyorum, ne olur ne olmaz diye...