İnverteri Uzaktan Açıp Kapatma

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mkokayhan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,901

mkokayhan

Ana Kamp
Mesajlar
55
Tepkime Puanı
23
Merhaba, iki sorum olacak

Karavandan çıkarken inverteri kapatıp çıkıyorum fakat yaşam akülerim ve inverterim koltukların altında olduğundan erişimim çok zor. inverterin yerini değiştirmeden ve koltukları kaldırma zahmetine girmeden açıp kapatmanın bir yolu var mı?

Bir de karavanda güneş panelleri var ve bunlar sürekli aktif. Karavandan çıkarken güneş panelleriyle aküler arasındaki bağlantıyı kesmek gerekiyor mu?

Yardımcı olacak dostlara çok teşekkür ederim.
 

Etiketler
inverter
Uzaktan kumanda ile invertör kapama off durumuna getirme hiç duymadım . Duyan var mı ?

Karavandan ayrılırken , güneş paneli ile sarj regülatörünü ayırma veya sarj regülatörü ile aküyü ayırmaya niye ihtiyaç duydunuz .
Bırakın sarj etsin dursun , endişeniz nedir !
 

Uzaktan kumanda ile invertör kapama off durumuna getirme hiç duymadım . Duyan var mı ?

Karavandan ayrılırken , güneş paneli ile sarj regülatörünü ayırma veya sarj regülatörü ile aküyü ayırmaya niye ihtiyaç duydunuz .
Bırakın sarj etsin dursun , endişeniz nedir !
 


İnvertörün üstünde bulunan açma kapa tuşu yada şalterine bağlanan uçları,ayırın ve ucuna aynı kablo kesidinde kabloları lehimleyip izole edin.Bu uzatılan kabloları sizin ulaşacağınız en uygun ve en kısa mesafedeki bri yere bir pako şalter monte edin ve bu şalter uçlarına kabloları monte edin.

Güneş panelleri ile şarj ünitesi arasındaki bağlantıyı kesmenin anlamı yok.Siz enerji elde etmek için bu yatırımı yaptınız zaten.
 


Söylediğinizi yaptım ve 1.5 metre kablo çekerek şalteri harika bir konuma aldım. Eksik olmayın. Çok teşekkür ederim.