<div class="bbWrapper"><blockquote data-attributes="member: 39855" data-quote="xxl" data-source="post: 1147783"
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
<a href="/forum/goto/post?id=1147783"
class="bbCodeBlock-sourceJump"
rel="nofollow"
data-xf-click="attribution"
data-content-selector="#post-1147783">xxl' Alıntı:</a>
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
<b>Ynt: İnvertör İle 220 Volt Buzdolabı Kullanım Tecrübeleri</b><br />
<br />
Çok yararlı bilgiler paylaşıyorsunuz, hepinize teşekkürler.<br />
<br />
Aracıma 2. akü taktırdım (Delphi marka 100 Ah, paralel bağlantı) ve mekanik bir şalter koydurdum, 15 günde bir şalteri açıp 2.aküyü şarj edeceğim. 2 akü arası yaklaşık 2,5 mt ve 10mm2 kesitli akü takviye kablosu ile bağlı.<br />
2. aküden arka tampona şasi altından ve dış korumalı bir hat çektirdim yaklaşık 2,5 mt, 4 mm2 kesitli. 2. aküden gelen bu kablonun ucuna bildiğimiz 220v sıva üstü, kapaklı ve plastik bir priz bağlattım. Bu prizden, yapacağım 3 yada 5 mt. lik, 10 mm2 kesitli bir uzatma kablosu ile alacağım inverter'a hat çekeceğim, inverter'ı ileride kapasiteyi genişletirim diye tam sinus 1500w lık düşünüyorum.<br />
1 adet Indel B TB41A 40 lt kapasiteli, danfos kompresörlü, üstten kapaklı, hem 12v hem 220v ile çalışabilir bir buzdolabı (45W), 2 yada 3 adet 11w lık aydınlatma, gerekirse laptop, mp3, telefon şarjı kullanabilirim.<br />
<br />
1. siz üstadlara göre; kullanım ömrünü uzatma açısından, buzdolabı için ayrıca kapasitör takmama gerek olur mu?<br />
2. 2. aküden çekeceğim 2. akü-inverter arası 3 yada 5 mt. lik, 10 mm2 kesitli bir uzatma kablosu için 10 mm2 yeterli mi? uzun süreli kullanımda ısınma, yangın tehlikesi yaratır mı? Çünkü sonuçta inverter dan da buzdolabı, aydınlatma vb. aletler de çalışacak.<br />
<br />
Şimdiden değerli görüşleriniz için teşekkür ederim.
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote>Üstad inverter ü nereye takacağım, nasıl yaptın? Bilgi lütfen</div>