<div class="bbWrapper"><blockquote data-attributes="member: 132527" data-quote="hhoz598" data-source="post: 1501723"
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
<a href="/forum/goto/post?id=1501723"
class="bbCodeBlock-sourceJump"
rel="nofollow"
data-xf-click="attribution"
data-content-selector="#post-1501723">hhoz598' Alıntı:</a>
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Doğan bey bende Parelel bağlı 105+60a iki adet akü var.650 w invertöre bağlı.Dolabım saatte 15 w çeken mini Beko buzdolabı.Çalıştıramadım.Kalkış kondansatörü invertör ile buzdolabı arasına mı koymak gerekiyor..Tşk ederim şimdiden
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote>Merhaba,<br />
<br />
Kalkış kondansatörü buzdolabı motoruna bağlanan bir parça. Elektrik bilginiz varsa kendiniz takabilirsiniz. Yoksa bir buzdolabı tamircisine ya da servise başvurun.<br />
<br />
Buzdolabı ya da başka cihazların kalkışta ve düzenli çalışmada ne kadar akım ve güç çektiğini ölçen küçük ekipmanlar var. Bunu kullanarak durumu daha doğru analiz edebilirsiniz.<br />
<br />
Buzdolabının saatte 15 watt guc harcadığını belirtmişsiniz. Bu değeri nasıl buldunuz bilmiyorum. Kalkış gücü(anlık) 500 - 1500 watt arasında olması normal. invertör seçimini de buna göre belirlemek lazım.<br />
<br />
Son olarak birbirine eşit kapasite ve özellikte (ve hatta üretim tarihinde) akülerin paralel bağlanması önerilir. Aksi takdirde şarj ve kullanım performansı daha düşük olabiliyor. <br />
<br />
Selamlar<br />
<br />
Doğan Böncü</div>