<div class="bbWrapper"><blockquote data-attributes="member: 50168" data-quote="ilker 72" data-source="post: 1526973"
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
<a href="/forum/goto/post?id=1526973"
class="bbCodeBlock-sourceJump"
rel="nofollow"
data-xf-click="attribution"
data-content-selector="#post-1526973">ilker 72' Alıntı:</a>
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Sn <a href="https://www.gezenbilir.com/forum/uye/175303/" class="username" data-xf-init="member-tooltip" data-user-id="175303" data-username="@Doğrucu Davut">@Doğrucu Davut</a> hazır siz konuya değinmişken bende fikrimi belirteyim.<br />
Arkadaşlar bu konu on bir yıl önce yazıldı, o zaman 12 V kompresöre ulaşmak çok maliyetli idi Danfoss tan başka alternatif yoktu. Şimdi Çin malıda olsa, ki Çin dede kaliteli üretimler oluyor şu anda neredeyse Danfoss un 1/3 fiyatına alınabiliyor. Evet kondansatör uygulaması avantaj sağlıyor ama 220 V kompresör yapısı gereği sürekli harekete uygun olmaması, inverter maliyeti ve enerji tüketimi de göz önüne alınarak, benimde tavsiyem kesinlikle 12V kompresördür.
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote>Bu duruma göre değişir. Eğer ben gibi ağırlıklı olarak kamp yerlerine gidiyorsanız 220v daha iyidir bence. Çünkü 12 volt kamp yerinde gereksiz akü kullanmanıza, akünüzün ömrünün kısalmasına yol açar. Her ne kadar ucuzlamış olsa da yine de dönüşüm belli bir yekün tutuyor bu arada. Ayrıca dolabı sökmek, dönüşümü yapacak kişiye götürmek de cabası. Eğer kamp yerlerinde kalıyorsanız bütün bunlara hiç gerek yok.<br />
Kamp yeri haricinde de (Yani kampdışı konaklarken) üç sistem dolabımı kullanıyorum artık. Böyle bir enerji sorunum da kalmadı kampdışı konaklamada. Ayrıca İnvertörle dolabı çalıştırmak her zaman için mümkün. Ama ben kampa girmiyorum veya çok az giriyorum. Benim güneş enerjim sonsuz derecede bu dolabı çalıştırmaya yetecek, Ben böyle bir sistem kuracağım diyorsanız. İşte o zaman 12 volt dönüşümü önem kazanıyor. Çünkü invertörlü sistemde kayıplar daha büyük.<br />
Enerji sorununun en iyi çözümü bence kamp yerlerinden yararlanmaktır. En efektif, en ekonomik çözüm budur. Sonsuz 220'ye ulaştığınız zaman hiçbir şeye ihtiyacınız kalmıyor.</div>