<div class="bbWrapper">Sevgili dostlar merhabalar, öncelikle vakit ayırıp sorunum ile ilgilenip yanıt yazdığınız için teşekkür ediyorum. Sorunlarla boğuşurken gerçekten güç veriyor yalnız olmadığını bilmek Gelelim soruna, öncelikle dediğiniz gibi kontrol kalemi aldatıyormuş invertörün her iki prizinde de her iki uç canlı . Mevcut kontrol kalemini atıp yenisi ile baktım her iki prizde durum aynı. Buzdolabını çalıştırmayan prize de çıkış fişi tam oturmamış, priz deliğini örten yaylı plastik kapakçık sıkışmış sanıyorum o yüzden temas olmamış sanırım. Bu iki noktayı Açıklığı kavuşturduktan sonra sigorta attıran çakışma olasılığına karşın bütün 220 sistemini kontrol ettim, her bir kabloyu üç hattını da hem geçirgenlik hem de kısa devre açısından avometre ile kontrol ettim Tüm kablolar, prizler sağlam . Gel gelelim ölçüm yaparken bir başka sıkıntı ile karşılaştım. Priz uçlarından herhangi biri ile araç gövdesi arasında ölçüm yaptığımda 216-230 v arasında gerilim ölüyorum. Bu durum bütün priz lerde mevcut, hatta invertörden sigorta bloğuna enerji götüren fişin uçlarında da aynı kaçak mevcut. Voltaj yüksek ama akım füşük olmalı ki insanı çarpmıyor hafifçe merhaba buradayım diyor. İnvertörü kapatınca kaçak yok. Haydi tüm 220 sistemini yeniden kontrol et, kendimce bir kablonun izalatörü soyuldu şaseye kaçak yapıyor diyorum. Saat 16:00 ya kadar bu kontrol sürdü, hiç bir hatta kaçak yok, ama prizin uçlarından araç gövdesine kaçak aynen devam ediyor Çok eminim 220 ile araç gövdesi arasında bir bağlantı yok. Ama dolaylı yoldan da olsa invertör, şarj regülatörü ve panel araç şasesi arasında temas var. Sonra avometre kaçak gösterirken şarj regülatöründen akülere gelen + kabloyu ayırdım, kaçak voltaj 160 v değerine düştü, - ucu ayırdım 105 v civarına düştü, en son da webasto nunfdirekt besleme uçlarını söktüm şaseye olan kaçak sıfıra düştü. Bu durumda sanıyorum invertör üzerinden bir kaçak söz konusu ve akü kutup başları vasıtasıyla hem panele hem de webastoya ulaşıp panel bağlantıları üzerinden, webasto da da ekzos spirali üzerinden şaseye kaçabiliyor. Bu nedenle de hariçten 220 almak istediğimde de sigorta attırıyor. Bu arada atan sigorta belediyenin tuvalet ve civar aydınlatmaların sağlayan yaklaşık 15 sokak lamba sigortası. Elektrik için izin almıştım artık yüzüm yok sormaya ve de korktum. Durum böyle dostlar, geç yanıt verdim ama hiç bir detayı atlamayalım diye epeyce uğraştım. Ne dersiniz bu duruma, korkudan Jeneratörü hiç bağlayasım gelmiyor ona da zarar gelecek diye. Benim invertör emekli mi oldu acaba?</div>