Ynt: İnvertör İle 220 Volt Buzdolabı Kullanım Tecrübeleri
Tanju hocam dolabınızın sorununun çözülmesine sevindim,İlker kardeşimiz bu konuda çok başarılı ellerine sağlık,bence İlker'in bu konuda başarılı olmasının sebebi bobinajcılıktan gelmesi ve röleleri çok iyi tanıması forumumuzda bir açığı kapadı sağolasın İlker kardeş.
Tanju hocam arabayı siz ne zaman isterseniz değişebiliriz eski bir transporter kullanıcısı olarak zevkle evet derim karavan işi olmasa idi bineceğim tek arabaydı transporter.
Sende sağol yusuf kardeş, sen yemeği yaptın bizde bir miktar tuz katabilirsek ne mutlu.(tabiki yemeklerde mümkün olduğu kadar tuz kullanmayın )
Selamlar.
merhabalar
ben dere suyuyla araba dinamosu çevirerek elektrik üretip aküleri şarj ediyorum. 1000w lık invertörle 220v elektrik üretiyorum ancak 110w lık buzdolabını çalıştıramıyorum. Bana yardımcı olursanız sevinirim.
fekinci' Alıntı:
merhabalar
ben dere suyuyla araba dinamosu çevirerek elektrik üretip aküleri şarj ediyorum. 1000w lık invertörle 220v elektrik üretiyorum ancak 110w lık buzdolabını çalıştıramıyorum. Bana yardımcı olursanız sevinirim.
Normal çalışmada 110 watt elektrik gücü çeken buzdolabınız kalkışta bunun 15 katına kadar (1500-1600 watt) güç çektiği için inverteriniz yetmiyor. Ya buzdolabınıza kalkış kondansatörü taktırıp kalkış gücünü azaltmalısınız ya da daha yüksek kapasiteli bir inverter kullanmalısınız.
Çocukluk yıllarımda bir buzdolapçıda çıraklık yapmıştım. O yıllarda bütün buzdolaplarında, hatta bir çok elektrikli motorda kondansatör standart olarak bulunurdu ve en sık arıza veren parçalardı. O yıllarda (1978-1982) elektrik kesintileri ve voltajdaki ani oynamalar çok fazlaydı. Şimdiyse kondansatör buzdolaplarında kullanılmıyor mu? konudan çok uzak olduğumdan bilemiyorum ???
Haşmet bey merhaba.
Normal şartlarda ev tipi buzdolaplarında kondansatör yoktu ticari vitrin tipi buzdolaplarında vardır. 80 li yıllarda ve daha sonralarıda voltajların düşük ve düzensiz olduğu yerlerde ilk hareket kondansatörü uygulaması çok yaptık.
Son yıllarda ise ev tipi buzdolaplarında (hepsinde değil) genelde A sınıfı enerji tasarruflu olanlarda daimi kondansatör kullanılıyor.
ilker 72' Alıntı:
Haşmet bey merhaba.
Normal şartlarda ev tipi buzdolaplarında kondansatör yoktu ticari vitrin tipi buzdolaplarında vardır. 80 li yıllarda ve daha sonralarıda voltajların düşük ve düzensiz olduğu yerlerde ilk hareket kondansatörü uygulaması çok yaptık.
Son yıllarda ise ev tipi buzdolaplarında (hepsinde değil) genelde A sınıfı enerji tasarruflu olanlarda daimi kondansatör kullanılıyor.
İlker bey bende de bundan var. http://www.beyazesyaspot.com/?urun-detay_3931_ARCELiK_1011_M_MiNiBAR_BUZDOLABI.html
Bana da yardimci olur musunuz? Cok sevinirim.
insel' Alıntı:
İlker bey bende de bundan var. http://www.beyazesyaspot.com/?urun-detay_3931_ARCELiK_1011_M_MiNiBAR_BUZDOLABI.html
Bana da yardimci olur musunuz? Cok sevinirim.
İnsel abi tabiki yardımcı olurum. Gönderdiğiniz linkteki dolabın kompresörünü göremedim. Ama arçelik olduğuna göre büyük bir ihtimalle TEE motor vardır. Son zamanlarda bu dolaplara tablet role kullanıyorlar. Hem daimi hem de ilk hareket kondansatörü takacaksanız rolenin mekanik yani üzeride bakır sargı olan rolelerden kullanılması lazım. Kompresörün markasını söyleyebilirseniz size daha net bilgiler verebilirim.
ilker 72' Alıntı:
İnsel abi tabiki yardımcı olurum. Gönderdiğiniz linkteki dolabın kompresörünü göremedim. Ama arçelik olduğuna göre büyük bir ihtimalle TEE motor vardır. Son zamanlarda bu dolaplara tablet role kullanıyorlar. Hem daimi hem de ilk hareket kondansatörü takacaksanız rolenin mekanik yani üzeride bakır sargı olan rolelerden kullanılması lazım. Kompresörün markasını söyleyebilirseniz size daha net bilgiler verebilirim.