KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Maalesef cihazımıza uyum sağlayan bir çok açık kaynak uygulamaları, ürünü garanti dışı bırakabiliyor. Ya bunu göze almak veya garanti süresini beklemek gerekiyor.
Tüm ücretli veya ücretsiz programları App Store'dan başka yerden yüklendiği zaman cihaz garanti dışı kalıyor.
Apple'ın, iPhone 2.2 ile getirdiği en önemli yeniliklerden bir tanesi de kuşkusuz App Store uygulaması. App Store uygulaması sayesinde Apple tarafından onaylanmış ve Apple'ın geliştiricilere açtığı SDK'sı ile geliştirilmiş uygulamaları, cihazımıza yükleyebiliyoruz.
Dahili GPS programların haricinde açık kaynak uygulamaları (jail broken) ile locoGps ismini verdikleri GPS modülünü bile duyurdular.
App.Store uygulaması olan Gps Tracker programını sorunsuz çalıştırdım. Aynı programı bilgisayarınızada yüklüyorsunuz. Siz dışarıda gezerken , evdeki bilgisayarınızda buraları kayıt ediyor. Ve eşinizde sizin gezdiğiniz yerleri sizden aldığı sinyallerle on-line takip ediyor
uğur abi sinyal i baz istasyonlarından alıyor diye biliyorum bendede 16 var harici gps kartı aldınmı yada satılan bi yer gördünmü baz istasyonu bulunmayan alarda ne yapıcağımızı henüz çözemedim ???
Gps uydu alıcısı ile bağlanır. Bu şekilde yerinizi testip ederken, aynı anda baz istasyonunada bağlanarak harita datalarını indirir. Artısı , ister bildiğimiz Gps cihazları gibi elektronik haritada ile seyredersiniz, isterseniz gerçek arazi görüntüsü ile (google).
Gezdiğiniz arazi haritada yoksa uydu görüntüsü modu ile tüm dünyada dolaşırsınız.
Eksisi baz istasyonu yoksa adres sormaya devam
Ama dediğim şekilde 2 bağlantı aynı anda olmak zorunda.
Gültekin bu telefonda Gps uydu alıcısı var. Baz istasyonunuda yakaladığı zaman bence hepsinden güzel.
Ben magellan XL kullanmama rağmen, sanki bundan daha keyif aldım.
Nedenide harita modunun haricinde UYDU görüntülü ilede yerinizi görerek seyahat edebiliyorsunuz. Böylelikle yer kısıtlaması olmuyor. Tüm Türkiye hatta dünya yolları Google'ın uydu görüntüsünde olduğu için daha keyifli.
Örneğin Gezenbilir gezilerine gelemeyen kişiler, ev ve işyerlerindeki bilgisayarlarından gezilen yerleri on-line olarak görebilirler. Bunu yakında forumdada paylaşabiliriz.
Ama kendini daha çok geliştirmesi gereken yerleri var. Gezilen yerleri klasörlemek gibi..
App.store da araştırıyorum. dedğim gibi başka yerlerde mutlaka vardır ama telefonu kırdırmak lazım. Garantidende çıkar o zaman. garanti bittiği zaman istediğin yerden program indirebiliyorsun. saçma bir uygulama..