KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
İran üzerinden mekkeye gitmek istiyorum aracım honda hrv tüplü 2 kişiyiz ...30 gün ayırdık amaç umre yapmak ama olmaz ise gezebildiğimiz kadar gezip sağ salim dönmek .Aracı ile arkadaş olmak veya tavsiyelerde bulunmak isteyenlere şimdiden teşekkürler
Hiç yurt dışı deneyimim olmadı vize ve diğer işlemlerden haberim yok sırası ile önümüze ne çıkarsa ya kısmet deyip halletmeye çalışacağız ya BİSMİLLAH diyerek başlıyoruz lütfen aklınıza gelenleri yazın saygılar
Amaç gezmekse İran üzerinden yolu uzatarak gidebilirsiniz. Bu durumda Bander Abbas'tan feribota bineceksiniz, tek yön 150USD gibi birşeydi sanırsam. Kısa yol ise direkt Irak üzerinden Suudi Arabistan. Kuzey Irak vize istemiyor ama Güney Irak ve Suudi Arabistan istiyor. O rotada artık problem kalmadığı söyleniyor. İyi yolculuklar size
S.Arabistan, umre ve hac için ferdi karayolu vizesi vermiyor diye biliyorum.
Karavan bölümünde arkaşımız aracını Iran'da yüksek feribot ücreti nedeni ile bıraktı.
http://gezenbilir.com/index.php?topic=92527.0
Sanırım en iyi yol Suriye'de olaylar bitince Suriye -Ürdün üzerinden gitmek. Ben Arabistan sınır kapısına kadar bu yoldan aracımla gitmiştim. S.Arabistan vize vermediği için umre yi düşünememiştik bile.
Amaç gezmekse İran üzerinden yolu uzatarak gidebilirsiniz. Bu durumda Bander Abbas'tan feribota bineceksiniz, tek yön 150USD gibi birşeydi sanırsam. Kısa yol ise direkt Irak üzerinden Suudi Arabistan. Kuzey Irak vize istemiyor ama Güney Irak ve Suudi Arabistan istiyor. O rotada artık problem kalmadığı söyleniyor. İyi yolculuklar size
merhaba sizin yolculuğunuzuheycanla takip ediyorum...bizim plan değişti haziranda bulgaristan gezisi çıktı ....defenderlarla.... seneye iran gezisi olacak ama ben bir mekke macerası yapacağım galiba ileri tarihte hayırlı yolculuklar ...irandan bol resim bekliyoruz saygılarımla
merhaba sizin yolculuğunuzuheycanla takip ediyorum...bizim plan değişti haziranda bulgaristan gezisi çıktı ....defenderlarla.... seneye iran gezisi olacak ama ben bir mekke macerası yapacağım galiba ileri tarihte hayırlı yolculuklar ...irandan bol resim bekliyoruz saygılarımla