İran, Tahran, Tebriz, Kişh

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan NedimAkkav Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,763
KİŞH ADASI : KIŞ AYINDA YAZI YAŞADIK Tahran'a yaklaşık 1400 km uzaklıkta Hürmüz boğazı yanında, Birleşik Arap Emirlikleri karşı kıyısında yer alıyor. 91 km2 büyüklükte, Uçakla 1.5 saatte varıyoruz. Havaalanı adanın tam orta yerinde soğuk bir Tahran havasından sonra uçaktan indiğimiz anda sıcak bir hava yüzümüze çarpıyor. İki saat önce mont ve botlarımızla soğuktan korunurken birden terlemeye başlıyoruz. Meğerse kişh adasında ilkbahar ve yaz olmak üzere iki mevsim varmış. Şimdi aralık ayında ilkbahar yaşanıyormuş. iki ay ilkbahar, 8 ay sıcak yaz ve 2 ay sonbahar mevsimi varmış.

DSC03639.JPG

DSC03645.JPG

DSC03646.JPG

DSC03647.JPG

DSC03648.JPG

Etiketler
KİŞH ADASI Akşam gittiğimiz restoran bahçeli büyük bir mekan ve canlı müzik yapılyor. Sahneye yakın oturmuş masalardaki seyirciler her şarkı sonunda yüksek sesle coşkulu tezahurat gösteriyorlar. Burası iranda canlı müzük yapılan ender yerlerden. Yemek olarak Et şiş, tavuk şiş, ve balık şiş siparişi veriyoruz. Her şiş neredeyse 1 mt uzunluğunda yani porsiyonlar bizimkilerin 3 katı büyüklüğünde. Fakat etlerin lezzeti mükemmel. Çok güzel marine edilmiş, yumuşak ve nefis. Fars körfezinden çıkarılan bizde mersin veya turna balığına benzeyen bir tür balık yine şiş olarak getirildi, tadı mükemmel. Yemeğimiz şarkılar eşliğinde 3-4 saat sürüyor.

DSC03631.JPG

DSC03630.JPG

DSC03629.JPG

Kiş Adası
Koordinatlar: 36°16′0″N, 50°0′0″E
Kîş Adası ve Kîş şehri
جزیره‌ی کیش
Kîş Şehri'nde turistik bir otel.
250px-Kish-island-Persian-Gulf.jpg
Basra Körfezi'nde Kîş Adası'nın konumu.
Koordinatlar: 36°16′0″N 50°0′0″E / 36.266667°N 50°E / 36.266667; 50
Ülke
22px-Flag_of_Iran.svg.png
İran İslam Cumhuriyeti
EyaletHürmüzgân
ŞehristanBandar Lenge
Yüz ölçümü
- Toplam91,5 km² (35,3 sq mi)
Nüfus
- Toplam20,922
2006 yılında
Zaman dilimiİÖZD (+3:30)
- Yaz (YSU)[/l][/t]
İÖZD (+3:30)
Website: Kîş Adası(Farsça)
Kîş Adası (Farsça: جزیره‌ی کیش), Fars Körfezi'nde İran'a bağlı ada ve ada içinde şehir.
Turistik önemi olan Kîş Adası'nın yüzölçümü 91.5 km², nüfusu 20.000 kişi, anakaraya uzaklığı ise 19 km.'dir. İdari olarak Hürmüzgan Eyaleti'ne bağlıdır.
Her yıl 1 milyonun üzerinde turist adaya gelmektedir.[kaynak belirtilmeli] Ortadoğu'da Şarm El-Şeyh ve Dubai'den sonra en çok turist çeken 3. merkezdir.[kaynak belirtilmeli]

DSC03649.JPG

DSC03650.JPG

DSC03652.JPG

DSC03653.JPG

DSC03654.JPG

Bu kadar yakın olmasına rağmen çok uzak olduğumuz bir ülke İran.Giden herkes çok beğendiğini söylüyor. Paylaşımınız için çok teşekkür ediyoruz. Gezmek için mi iş için mi gitmiştiniz? Bir de gezi maliyeti hakkında bilgi verirseniz çok seviniriz.

Çok güzel gezi olmuş ayaklarınıza sağlık..

sizden ricam gezinizin başlangıç (uçak-0t0büs-araç..vs) başlangıcından itibaren maliyeti ile,Konaklama yeme içme gibi faliyetlerin maliyeti ve Türkiye ile karşılaştırmasını yaparak bize de bilgi verirseniz sevinirim..

selamlarımla

Ynt: İran, Tahran, Tebriz, Kişh

Merhaba Nedim Bey, bu başlığı yeni farkettim ve bir solukta okudum.Geziniz mükemmel olmuş.Fotoğraflar çok güzel.Diğer başlıktaki mesajımda da belirttiğim gibi;İran hakikaten mükemmel bir ülke.Yer sofrası, yemekler, o sıcak atmosfer beni aldı götürdü.En son 2004 yılında ben de karayoluyla Türkmenistandan girerek transit geçiş yapmıştım.Türkmenistandayken zaman zaman hafta sonlarında Meşhed'teki dostlarımızı ziyarete giderdik.Kendimizi evimizde gibi hissederdik.Gidemeyenlere bu güzel toprakları tanıttığınız, bana da eski anılarımı yaşattığınız için çok teşekkürler.Saygılar.Ergun

Ynt: İran, Tahran, Tebriz, Kişh

Vladinka' Alıntı:
Merhaba Nedim Bey, bu başlığı yeni farkettim ve bir solukta okudum.Geziniz mükemmel olmuş.Fotoğraflar çok güzel.Diğer başlıktaki mesajımda da belirttiğim gibi;İran hakikaten mükemmel bir ülke.Yer sofrası, yemekler, o sıcak atmosfer beni aldı götürdü.En son 2004 yılında ben de karayoluyla Türkmenistandan girerek transit geçiş yapmıştım.Türkmenistandayken zaman zaman hafta sonlarında Meşhed'teki dostlarımızı ziyarete giderdik.Kendimizi evimizde gibi hissederdik.Gidemeyenlere bu güzel toprakları tanıttığınız, bana da eski anılarımı yaşattığınız için çok teşekkürler.Saygılar.Ergun

İran halkı gerçekten sıcak ve insan yabancılık çekmiyor. Yemeklerinin çoğu bize benzemekle beraber kendilerine özgü güzel lezzettleri var. Coğrafya olarakta ilginç ve görülesi yerler çok. Ancak burasına yakın olmamıza rağmen biraz uzak kalmışız.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,155
Kayıtlı Üye Sayımız
167,050
Kaydolan Son Üyemiz
Tuna_bey

Çevrimiçi üyeler