regalom
Ana Kamp
Kardeşimle birlikte Mart ayında turla İskenderiye, Kahire, Sharm el Sheikh turuna katıldık. Tur 5 yıldızlı otellerde, 7 gece 8 gün sadece 279 euro idi. Extra turların hepsinin toplamı ise 430 euro ! Toplamda da 10 tane extra tur var. Hepsi de güzel görünüyordu ama birkaçını elesem iyi olacaktı. Tura katılmadan önce, hangi turlar gerekli, hangi turlara katılmasak da olur diye karar verebilmek için çok araştırma yapmama rağmen hiçbir bilgi bulamadım. Gezenbilir'i de döndükten sonra keşfettim ama gördümkü burada da bu yönde bir tavsiye yok. Sonuçta, bütün extra turlara katılmış biri olarak, extralar hakkında tavsiyelerde bulunmak isterim. Bazı turlar gerçekten gereksiz ve zaman kaybıydı. Umarım tur şirketleri bana kızmaz. ( Bu arada 430 euro vermedik. Oraya gittiğimizde birkaç tur eksiltip, hepsini toptan alırsanız indirim yapacağız diye bir teklifte bulundular, biz de hepsini aldık)
Çektiğimiz fotoğraflardan mümkün olduğunca çok koymaya çalışacağım. Gitmeyenlere şiddetle gitmelerini tavsiye ediyorum. Türkiye'den sadece 2 saat uzaklıkta. Kahire inanılmaz ucuz, Sharm el Sheikh fazla turistik olduğu için biraz farklı. Ama yine de 1 mısır poundu 2.5 TL falandı. Turu pahalı bulanlara, kendi imkanlarıyla gitmek çok daha ekonomik olabilir. Mesela extra turlara katılmayan arkadaşlar Kahire'de 35TL'ye bir taksiciyle anlaşmışlar, bütün gün onları gezdirmiş.
Sezar tarafından yakıldığı söylenen eski kütüphanenin yerine inşa edilen İskenderiye Kütüphanesi
[attachment=1]
İskenderiye Fenerinin yerine inşa edilen İskenderiye Kalesi
[attachment=2]
Keops piramidi
[attachment=3]
Keops, Kefre, Mikarinos
[attachment=4]
[attachment=5]
Çektiğimiz fotoğraflardan mümkün olduğunca çok koymaya çalışacağım. Gitmeyenlere şiddetle gitmelerini tavsiye ediyorum. Türkiye'den sadece 2 saat uzaklıkta. Kahire inanılmaz ucuz, Sharm el Sheikh fazla turistik olduğu için biraz farklı. Ama yine de 1 mısır poundu 2.5 TL falandı. Turu pahalı bulanlara, kendi imkanlarıyla gitmek çok daha ekonomik olabilir. Mesela extra turlara katılmayan arkadaşlar Kahire'de 35TL'ye bir taksiciyle anlaşmışlar, bütün gün onları gezdirmiş.
Sezar tarafından yakıldığı söylenen eski kütüphanenin yerine inşa edilen İskenderiye Kütüphanesi
[attachment=1]
İskenderiye Fenerinin yerine inşa edilen İskenderiye Kalesi
[attachment=2]
Keops piramidi
[attachment=3]
Keops, Kefre, Mikarinos
[attachment=4]
[attachment=5]