Devamında Sapanca havaalanına ulaşıp kimseyi bulamayınca, biraz temiz hava alıp Poyrazlar
Gölüne geçtik.Göl daha önce giden arkadaşların anlattıkları gibi harika.Girişte 5 TL alıyorlar.
Ben gece kalacağımı söyleyince 10 TL aldılar.Tesislere yakın yerleşirseniz ücretsiz elektrik veriyorlar.
Yağmur hemen hergün bir yağıyor bir açıyor.Hava raporlarıda Batı Karadeniz bölgesine bir hafta daha
yağış gösteriyor.Beklemenin faydası yok deyip,yıllardır görmek istediğim Sakarya nehrinin Karadenize
döküldüğü Karasu'ya doğru yola çıktık.Şiddetli yağmur altında Sakarya ağzına vardık.Akşam üzeri yağmur
kesildi ama fırtına aynen devam...
Alaplı'ya epeyce yaklaşmıştık fakat fırtınadan denize girmek nasip olmadı.Havaların düzeleceği yok deyip
soluğu Düzce'de aldık.Düzce de bizi güneşli bir hava bekliyordu.O gece lise yıllarından bir arkadaşın
evinde kalıp ertesi gün bulabildiğimiz diğer arkadaşları da ziyaret ettikten sonra akşam üzeri Bolu'ya doğru
yola çıktık.Geceyi Bolu Dağında geçirdikten sonra Bolu'dan biraz alışveriş yapıp Gölcük mesire alanına uğradık.
Artık göl çevresine araba almıyorlar.Oradan Aladağlara tırmanıp İzcilik Kampına yerleştik.Elektrik dahil
günlük 10 TL.
BoluSeben yolunun manzarası ve aynı yoldaki Bolu Dağ Fındığı ağaçlarından bir tanesi.Seben Solaklar köyünde
yıllarca yakınından geçipte uğrayamadığımız Kaya evlerine de uğrayabildik.
Sonrasında Seben Kesenözü göletinde bir gece kalıp,yakaladığım aynalı sazanları babamlara götürmek üzere
koyduk sepete ve 2.etabın sonu NALLIHAN'a varış.
Sami Bey güzel bir gezi yapmışsınız. Paylaşım için teşekkürler. Sanırım Çayırova Ziraat Lisesi'nden mezun olmuşsunuz. Babam da 1949 da oradan mezun olmuş.
Sami bey çok güzel bir gezi olmuş. Sayenizde gitme fırsatı bulamadığmız, merak ettiğim yerleri görmüş oldum.
Sakıncası yoksa karavanınızı bizlere biraz tanıtabilir misiniz? Araç ve kullanım özelliklerini özelikle merak ediyorum. Buna benzer satılık karavanlar var. Fiyatları da makul. Benzinli ya da dizel tercihi, dikkat edilmesi gereken hususlar vs. nelerdir?
Tecrübelerinizden faydalanmak isteriz.