İstanbul -­ Nallıhan 2. Etap

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan züğürt gezençi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,892
Ynt: İstanbul -­ Nallıhan 2. Etap

Sami Bey;

Paylaşım için teşekkür ederim.. Yurdumuzun her yeri-yöresi gibi bu yöremiz ve insanı da çok güzel.. Bunu yerinde gözlemlemiş birisi olarak belirtmeliyim..

2008 Mayıs başlarında, Göynük'ten gelirken uğradığımız Uluhan'ı, sonrasında bir gece konakladığımız Karacasu Köyü ve Köy Sofrası'nı, Nallıhan ve hafta pazarını(şanslıymışız pazarına rastlamıştık..), Çayırhan öncesi ilginç jeolojik oluşumları... nasıl unuturuz?... Özellikle Karacasu Köyü Eski İlkokulu'nu restore ederek, "Köy Sofrası" adıyla turizmin hizmetine sunan kaymakamlık, belediye ve derneğe teşekkür etmeliyiz.. Geçen yıl, oranın işletmeciliğini üstlenen Karacasulu karı-kocayı burada anmadan geçmek istemiyorum. Erkek ayrı beceriye sahip ama ya o kadın?.. Böyle yiğit bir Anadolu Kadını az görmüşsünüzdür inanın... Umarım işlerini sürdürüyorlardır..

Nallıhan'ı da çok sevdik.. Kaymakamlığı, belediyesi ve özellikle de derneği, çok gayret göstermişler ve gösteriyorlar. (http://www.naltud.org.tr/) Pazarında gördüğüm çeşitli renklerdeki fasulyeler, çok ilgimi çekmişti. İğne oyalarını ise söylememe gerek yok. Esnafın ve halkın gösterdiği içten tavır ise övgüye değer. Beypazarı'na göre daha az medyatik olmaları, daha doğal ve sade olmalarını sağlıyor.. Umarım hep böyle kalırlar.. Sami Bey işte böyle, "memleketinizi" çok beğendik ve sevdik...

Cem'e katılıyorum; aracınızı daha bir ayrıntılı tanıtabilirseniz, kuşkusuz çok yararlı olur.. (Çok sayıda, çekici aracı ayrı da olsa benzer motokaravan var; üstelik bayağı da satılık var. Belki Ford'lar yerli olmaları nedeniyle daha avantajlı olabilirler...)

Birkaç fotoğrafla Sami Beye katkı yapayım.
Cavid Sezen

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

Karacasu.jpg

Nallıhan_Pazarı.jpg

Nallıhan_Belediye.jpg

Jeoloji_Nallıhan.jpg

Etiketler

gezinizdeki güzellikleri takip etmek çok yararlı oluyor paylaşımınız için çok teşekkürler. darısı başımıza. aracınızla ilgili bilgileride bizimle paylaşırsanız. fikir vermesi açısından çok faydalı olacaktır. şimdiden teşekkürler, esenlikler dilerim

sn.samı bey.
paylasım ıcın tesekkurler.
cok guzel yerler gorup gezmıssınız ne kadar guzel.
bızlere aktardıgınız foto lar ıcınde ellerınız ve gozlrınız dert gormesın. sagolun
mehmet.

Gezimizi kazasız-belasız tamamlayıp Gömeç'e döndük,daha kısa olan Nallıhan-Gömeç
3.etabı hazırlamaya çalışıyorum.
Cavit hocam,Nallıhan için övgü ve katkılarınızdan dolayı ben size teşekkür ederim.
Hakan bey babanız ile meslektaş ve okuldaşmışız.Sağ ise selam ve hürmetlerimi iletin
lütfen.
Sayın Hakan,Cem,Deniz ,Mehmet bey ve Tibet340 beğenileriniz için size de teşekkür ederim.
Gezi yazılarım ve fotoğraflar oraları görmek isteyipte henüz gidemeyenler için
ön bilgi kaynağı olması için.Yoksa Sayın Haldun ULUENGİN,Kadir BAYLIK ve Hüseyin PELİT
beyin güzel anlatımları,Sayın Oğuz SEVİM,Ömer SAK, Ferhat ŞİRİN ve Yusuf AYBEK beyin
profesyonel fotoğrafları yanında adres tarifi gibi duruyorlardır herhalde.
Karavanımı da benim karavanım bölümünde anlatayım.

Sami bey gerçekten damaklarda hoş bir tad bıraktınız. Sayenizde ülkemiz coğrafyasının el değmemiş başka bir köşesi mercek altına alınmış oldu. Ben bu tür gezi yazılarını ileride kullanmak amacıyla kafama ya da bilgisayarıma kaydediyorum. Bir gün bu rotaları geçerken sizin izlenimlerinizi yaşayabilmek ve yenilerini ekleyerek paylaşabilmek amacıyla...
Paylaşımınız için sonsuz teşekkürler...

SAMİ BEY HAKİKATTEN SÜPSR BİR GEZİ OLMUŞ İNŞ ALALH SENEYE BENDE BU YERLERİ GÖRMEK İSTEYECEM BUSENE EGE VE AK DENİZ TUEUNA KATILDIM TABIKI KARAVANIMLA ŞU ANDADA KUŞ ADASINDA ÖNDR CAMPİKTEYIM VEDE ORADAN AZIYORUM 5 GUN OLDU BURDAYIM YARIN İNŞ ALLAH DİDİME GEÇECEM EĞER KUŞ ADASINA ÖNDER KAPİKE GELIRDENIZ MUAKKA BURAYA GELİN ÇUNKU KARAVANCILAR İÇİN GUZEL BIR YER FIYATIDA BIZ IKI AİLEYIZ KARAVAN VE ELEKTIRIK DHIL 20TL ODEDIK GUZEL BIR YER SEHIR ICI OLMASI AVANTAJIDA VAR SIZE YINE IYI GEZMELER DILIYORUM VEDE RESIMLERINIZI BEKLIYORUZ SAYGILAR

Sayın sami bey mükemmel paylaşım.Bayramınızıda kutlar daha nice geziler ve paylaşımlar dilerim.Bizlerede iyi bir tecrübe ve cesaret örneği oluyorsunuz.Sevgi ve saygılar.

sn:Sami ünlü göndermiş olduğunuz fotoğraflar ,yazılar ve bilgiler hepsi çok güzel ..iyi günler dilerim...salih 35 izmirden selamlar...

züğürt gezençi' Alıntı:
Gezimizi kazasız-belasız tamamlayıp Gömeç'e döndük,daha kısa olan Nallıhan-Gömeç
3.etabı hazırlamaya çalışıyorum.
Sami bey bu yazıyı yazalı yaklaşık 2 ay olmuş hazırlıklar daha tamamlanmadı mı? :D :D :D
Merakla 3. etapı bekliyoruz...

Sami bey, resimler çok güzel elinize sağlık
nallıhan'a çok yakın sarıyar hasan polatkan barajı ve santrali bulunmakta, keşke orayıda gezinize ekleseydiniz. oralara kadar gitmişken görülesi yerler. Yolu bölgeden geçenlere tavsiye ederim.
tüm karavancı dostlara selam ve sevgilerimle

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,029
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR