İstanbul - Rize Gezisi İçin Tavsiyeler İstiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mlgn Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,504

mlgn

Yeni Üye
merhaba yeni üyeyim kusura bakmayın kuralları okumadan yazıyorum başka aynı başlık yoktur umarım.

temmuz ayında istanbul dan yola çıkıp rizeye kadar gitmeyi planlıyoruz 3 arkadaş. çadırımız mangalımız çaydanlığımız falan yanımızda olacak. bunun dışında yanımıza ne almamız gerekir? hangi güzergahı tavsiye edersiniz? yol üzerindeki bilinmeyen, köşede bucakta kalmış mükemmel doğa harikasi yerler, mutlaka görülmesi gereken yerler (tarihi, turistik, doğal.. ehr ne olursa), buradan paylaşırsanız sevinirim.

en büyük hedefimiz sümela manastırı ve uzungöl yaylası olacak. bunun dışında rizede de yaylaya çıkmayı planlıyoruz arkadaş var orda da. opel vectra bu yol için ideal midir? altı çarpar mı rampalar falan zorlar mı bu bilgileri de paylaşırsanız sevinirim.

bunun yanında atladığım yerler varsa eklerseniz sevinirim.

şimdiden teşekkürler herkese..

Etiketler
Ynt: İstanbul - Rize Gezisi İçin Tavsiyeler İstiyorum

Rize'den Ardeşen'e doğru devam edip Çamlıhemşin-Zilkale rotasını izleyin derim. Oraları gezmek için Vectra pek doğru bir araç değil ama yazın yavaş yavaş Çatköy'e kadar çıkarsınız diye düşünüyorum. Bakir kalmış, turizmin çok gelişmediği bir bölgedir. Palovit şelalesini mutlaka görün. Bölge Fırtına vadisidir ve bu bölge ve civarı ülkemizin tek yağmur ormanı bölgesidir.
Bölgeye yaptığımız gezi linki aşağıdadır
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=14869.0

Ynt: İstanbul - Rize Gezisi İçin Tavsiyeler İstiyorum

mlgn' Alıntı:
merhaba yeni üyeyim kusura bakmayın kuralları okumadan yazıyorum başka aynı başlık yoktur umarım.

temmuz ayında istanbul dan yola çıkıp rizeye kadar gitmeyi planlıyoruz 3 arkadaş. çadırımız mangalımız çaydanlığımız falan yanımızda olacak. bunun dışında yanımıza ne almamız gerekir? hangi güzergahı tavsiye edersiniz? yol üzerindeki bilinmeyen, köşede bucakta kalmış mükemmel doğa harikasi yerler, mutlaka görülmesi gereken yerler (tarihi, turistik, doğal.. ehr ne olursa), buradan paylaşırsanız sevinirim.

en büyük hedefimiz sümela manastırı ve uzungöl yaylası olacak. bunun dışında rizede de yaylaya çıkmayı planlıyoruz arkadaş var orda da. opel vectra bu yol için ideal midir? altı çarpar mı rampalar falan zorlar mı bu bilgileri de paylaşırsanız sevinirim.

bunun yanında atladığım yerler varsa eklerseniz sevinirim.

şimdiden teşekkürler herkese..

şimdiden hayırlı yolculuklar diliyorum .

çadır ,
mat,
battaniye,
kafa lambası,
yedek pili ,
küçük bir ocak,
bıçak ,
yara bantı,
haşere uzaklaştırıcı,
beyaz alkol küçük bir şişe gerektiğinde mikrop kırıcı olarak lazım olur
çay teşkilatı,
su kabı
yedek giysi
araçla ilgili kriko,
bijon anahtarı,
stepne,
sgorta yedekleri
küçük tava ve tencere
ateş yakmak için jel
testere
küçük balta
ve şahsa özel malzeme
bunlar çok gözükebilir ama hepsi bir sırt çantasına sığabilecek önemli malzemelerdir.
istanbuldan rizeye gelişinizi karabük inebolu safranbolu sinop üzeri gelirseniz muhteşem bir sahil ve virajlı yolları aşmış olursunuz eğer kamp yaparak gelirseniz zevk olur yolu bitirmek için giderseniz dert olur. giderus koyunda yabani ördeklerin arasında çayınızı içip kamp yapabilirsiniz ,
yanlız yol dar ve virajlıdır yavaş gidip her musait yerde mola verip doğayı seyredebilirsiniz. safranbolunun tarihi evlerini gezersiniz . samsundan sonra bolaman tünellerine girmeyip eski yoldan gelirseniz kuzunun izgarasını yer uzunsaçlıda külde demlenmiş çayınızı içersiniz. uzungöle sabah erken çıkarken sağdan karaçam yaylasına çıkıp ordan soğanlı geçidini görmenizi tavsiye ederim

280177bcs41.jpg

aracınız bu yol için çok uygun olmasada bir sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum . tabii bu yollar giderken gerektiğinde mola verip akşam konaklayacağınız fikriyle gidilmeli konakladığınızda orda bulunan insanlara danışmanız ve iyi bir diyalog kurmanız menfaatinize olacaktır.hepsi hertürlü yardıma hazırdır bundan emin olun . rizeye geldiğinizde bana uğrar çay içerseniz buradan sonrasını canlı canlı söylerim istediğiniz şartlarda nereye gidebilirsiniz anlatırım. bana ulaşmanız için 05325656694 sedat ak .

rize ile ilgili tüm güzellikler burda merak ettiklerini bakabilirsin
www.neleryokki.com/cay/rize1.htm

not: bu bir dostluk hizmetidir bedeli uğrayıp çayımı içtiğinizde ödenmiş olacaktır .

Selam ve saygılarımla

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
aygut

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR