Bu arada soruya cevap vermediğimi farkettim
Ben de ege diyenlerdendim ama ilk amaçlarımdan biri burada benim bildiğim köylerden güzel bir yer almak.Antalya ya okumak için gittiğimde bu şehirde yaşanmaz dedim hala o kadar sıcak yerlerde yaşanmayacağını düşünüyorum.Bana şunu anlattı Antalya ve egeye yaptığım geziler, ben yeşili olmayan bir yerde yaşayamam,o taş sokaklı köy evlerini severim,sevdim de ama gözüm hep yeşili aradı, yazın da insani boyutta sıcağı .Bu yüzden kendi bulunduğum coğrafyayı seviyorum.Şu an tek korkum 3. otobanın şehrimden geçmesi çünkü ben köy yerinden araziden sonra yine karadeniz kıyısında küçük bir arazi istiyorum,bu yanlış anlaşılmasın arazi istiyorum ev değil.Böyle olunca benim sevdiğim bu bölgeler siz istanbullularla dolacak çünkü ulaşım çok kolay hale gelecek,tıpkı Sapanca,Kırkpınar ı doldurduğunuz gibi ,sevdiğim yerler sizlerle dolacak,şile,ağvaya çevireceksiniz buraları ve biz tekrar kendi şehrimizden kaçmaya başlayacağız.Arazile 1 lira iken 15 lira olacak ve heryeri bozacaksınız insanları,ticareti herşey sayenizde para olacak.Neyse size bu kadar yüklenmek yeter.
İstanbulu bende seviyorum eskiden de severdim gezer gelirdim ama herzaman tedirgin olurdum bu şehirde,hala da öyleyim.Şimdi maltepe ye gidiyorum aracımı garaja çekip ver elini bağdat caddesi 2 gün sonra iş bitiyor pazar sabah kahvaltıdan sonra hemen ada ya(adabazarı köylüleri köylerden gelirken ada ya derler ve çok hoşuma gider).
Benim tavsiyem Kırkpınardan ev alın İstanbulun dibi ve Sapancadan çok daha iyi,Avcılar da oturan birisinden daha kolay gidersiniz anadolu yakasına.İstanbula gitmeniz 1 saat hastane,pastane herşey var 'ada' da,büyük işler için İstanbul a,sanatsal etkinlik için İstanbul a sonra hop ada ya,zaten giderseniz sizin gibi bir sürü insan görürsünüz Kırkpınar da ,geldikten sonra İstanbul a gidişiniz o kadar azalacak ki siz bile şaşıracaksınız, eğer İstanbula gitme hevesiniz varsa.Karadeniz sahilinden yer alın bir küçük bir bot.
Ben bu tavsiyemin aynısını kayınvalideme de yaptım.