Ynt: İzmir'e Nişana Gittik, Dönüşte Yolu Kaybettik.
Kulakların çınlasın Mansur Yavaş diyoruz... Şehir merkezine yakın turizim bürosunun hemen yanıbaşına aracımızı park edip,hava kararmadan dolaşmaya çıkıyoruz,Meşhur ürünleri ,Baklava,beypazarı kurusu,sarma,gibi yöresel ürünlerin satıldığı,Alaadin cadesinde turalıyoruz,biraz tadımlık birşeyler alıyoruz değişik dükkanlardan,karavanda test edip ertesi gün hediyelik alışverişler yaparız diye düşünüyoruz.Sabah ilk işim açılan turizim bürosuna girmek,bu gezide görev edindim,karavanlara dikkat çekeceğim,kendimi tanıtıp karavancı olduğumu ,karavan parkınız varmı ?diye soru yöneltiyorum,yanıt belli şaşkın bakışlarla kem ,küm yok ama İnözü vadisinde restaurantlar var parkyerlerine bırakabilirsiniz gibi yanıtlara ,peki ben bu park ettiğim yerde bir şey yiyip içmek istemiyorsam rahatlıkla park edebilirmiyim dediğimde hık,mık.Alıyorum sazı ele,daha önce Afyon'da yaptığıma benzer anlatıyorum,ben konuştukça hep haklıyım,dün akşam geldim kapalıydınız dediğimde ,aaaa,peki nerde kaldınız diyorlar,hemen bahçenizde kaldım yanıtıyla daha bir şaşırıyorlar.kapılarının yanına park ettiğim karavanı bile fark etmemişler,ben karavancılığı farkettirmeye uğraşıyorum.Tabii beylik öneriler ben eksikliklerini söyledikçe onaylayan sallanan kafalar,dileklerimi ilk toplantıda yetkililere ileteceğiz vaadi,birde kendilerine not ettirdiğim gezenbilir sayfasında bu yazılanları okuyabilmeleri umudu.Sabah fırından sıcak gevrek almaya girdiğimde çoğunlık mevlüt,vb.özel günler için sipariş verilmiş etli,tavuklu güveçlerin hazırlanışına şahit oluyoruz.Eşime siparişlerini almaya gelenlerin yanında ,hanım gel bir mevlüte gidelim,hem güveç yer ,hem sevaba gireriz diyorum,ama duyan, buyur diyen yok..sırasıyla kahvaltı,alışveriş,İnözü vadisi,vadideki çayı güzel demlenen iyi suları akan çeşmelerinde su takviyesi,hıdırlık tepesi derken Beypazarı bitiyor