İzmit Kartepe Kayak Merkezi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan özlem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 38,687
Ynt: İzmit Kartepe Kayak Merkezi

Greenpark Otel'e alternatif konaklama yeri; Derbent Otel.
Kayak Merkezine 12 km uzaklıkta Kocaeli Üniversitesi Derbent Uygulamalı Oteli.

http://www.derbentotel.com/
 

Etiketler
Ynt: İzmit Kartepe Kayak Merkezi

Seval Hn. geçen kış Derbent otelde de konakladım.
Otelde grev olduğunu ve servisin yetersiz olduğunu söylemelerine karşı orada kaldım.
Kahvaltıda konuştuğum yetkililer seneye burası kapanabilir demişlerdi.
Bu iş gerçekleştimi yoksa faaliyete devam eden bir tesismi?
 

Ynt: İzmit Kartepe Kayak Merkezi

Merhaba Ahmet Bey,
Tesis faaliyete devam ediyor. Kalan kişi sayısı çok az. Fakat otel çok temiz ve hizmet çok iyi.
Akşam yemeğinde canlı müzik var ve servis çok iyi.
Tüm bunlara göre de fiyat çok ucuz. Tavsiye ederim, gidin, memnun kalırsınız.
Özellikle yazın çok daha güzel olacağını tahmin ediyorum.
 

Ynt: İzmit Kartepe Kayak Merkezi

Maşukiye alabalık tesislerinin olduğu alanda ve butik otel havasında beklentisi yüksek olanlar için bir konaklama yeride ben önerebilirim.

selamlar.

http://www.yazicilar.org/Default.asp
 

Ynt: İzmit Kartepe Kayak Merkezi

SEVAL' Alıntı:
Merhaba Ahmet Bey,
Tesis faaliyete devam ediyor. Kalan kişi sayısı çok az. Fakat otel çok temiz ve hizmet çok iyi.
Akşam yemeğinde canlı müzik var ve servis çok iyi.
Tüm bunlara göre de fiyat çok ucuz. Tavsiye ederim, gidin, memnun kalırsınız.
Özellikle yazın çok daha güzel olacağını tahmin ediyorum.


Seval Hn.
Otelde konakladım yeri ve mekanı çok iyi biliyorum ben sadece faliyetin devam edip etmediğini bilmiyordum.
Ben gittiğimde bırakın canlı müziği otelde benden başka canlının varlığına bile rastlamakta zorlanmıştım :smiley:
Madem işletmeye devam ediyorlar İzmitte alternatif bir adres olarak tabiki düşünülebilir.
ilginiz adına teşekkürü bir borç bilirim.
 



Ynt: İzmit Kartepe Kayak Merkezi

Ahmet bey Yazıcılar otelin web sayfasında Maşukiye Yazıcılarda alkollü içecek satılmamaktadır.Müessesemiz aile tesisidir diye bir ifade var.Ne demekse? Derbent Otel içinde aynı şey geçerlimidir?Siz veya Seval hn. cevaplarsanız sevinirim.Teşekkürler..
 

Ynt: İzmit Kartepe Kayak Merkezi

ufuk28' Alıntı:
Ahmet bey Yazıcılar otelin web sayfasında Maşukiye Yazıcılarda alkollü içecek satılmamaktadır.Müessesemiz aile tesisidir diye bir ifade var.Ne demekse? Derbent Otel içinde aynı şey geçerlimidir?Siz veya Seval hn. cevaplarsanız sevinirim.Teşekkürler..

Merhaba Ufuk Bey,
Derbent Otel' de alkol var.
 


Ynt: İzmit Kartepe Kayak Merkezi

slmlar.
Ben geçenlerde ilk defa kartepeye gideceğimi yazmıştım ve 19-01-2009 gezimizi ailece gerçekleştirdik kazasız belasız. bir konu haricinde çok eğlendik kendimizce. şimdi benim gibi kartepeye ilk gideceklere bir kartepe resim karesi çizmek istiyorum .
istanbuldan kartepeye zirveye kadar yollar mükemmel . karda yeterince var, pazar günü anababa günü olduğunu yine buradan öğrenmiştim gidenlerden bu yüzden pazartesiyi seçtik gerçektende olabildiğince sakindi. ne varki böyle sakin olmasına rağmen çocuklar gibi ailece çocuklaşacak coşacak ayakkabılarınızla veya deniz yatağı veya elinize ne geçirdiğseniz her ne ile olursa olsun kayabileceniğiniz hiç ama hiç bir yer yok. Tam profosyonellerin kayabileceği spor yapabileceği bir yer yeni kaymağı öğreneceklere de minicik bir yer ayrılmış hepsi bu kadar yani kayak takımlarını kullanamıyor iseniz sadece kullananları uzaktan izlemek zorunda kalırsınız. yani ben bir dalgıç olarak mecburmuyum kayak yapmayı öğrenmeye belki ne prof kayakçılar vardırki suya ayağını sokamaz bundan doğal ne var ki !!! sonun da dayanamadım gittim ilgililere yetkililere şikayetimi ilettim onlarda böyle bir yerlerinin olmadığını bunun sıkıntısını yaşadıklarını söylemekle yetindiler gerçekten alan dar ama çaresiz asla değiil bence üç beş köpeğe yer ayrılabilmiş onlara ev yapılmış o tatlı canlılara sevimli şeylere sözüm yok amma hemen onların üstünde ilerisinde olan ALAN pistten ayrılarak (çokta zor bir iş olmadığına ben kanat ediyorum ) ailece çocuklaşacak coşacak bir yer olarak ayrılabilinir buna oldukça müsait bir yer. EĞER söz konusu kazanç ise girişte araç başına 5 tl yerine 20 tl al veya sadece böyle bu şekilde eğleneceklere bir fiyat belirleyin. velhasıl köpekler kadar coşamadan eğlenemeden sahayı terk edip ayrıldık .yeni gidecek karseverlere bilgi amaçla yazılmıştır. Not: belirttiğim bu sorunlar uludağda kesinlikle yok uludağı kartepeye yeğlerim. sağlıklı seyehatlar temnennisi ile saygılar. mini not : içeçek konusunda da engin hoşgörü şart içenlere sözümüz yok ama içmeyenlerede olmamalı ki gemimiz su almasın değilmi .
 

Ynt: İzmit Kartepe Kayak Merkezi

arkadaşlar ben bir boardcu olarak kendi adıma kartepeyi protesto ediyorum ve gitmiyorum
izmitliyim haftada bir oraya gitmektense 15 günde bir uludağ giderim daha iyi
orada tekler diye kendilerini birşey zannediyorlar
şu ara okullar tatil diye hafta içi 45 tl olan sınırsız pass ları 70 tl yapmışlar
 



Ynt: İzmit Kartepe Kayak Merkezi

Rekabetin olmadığı ortamlarda malesef fiyatlar çok yüksek oluyor, Kartalkaya'da ve Kartepe'de durum bu, her seviye için Uludağ çok iyi, 2. bölge sayesinde pist seçeneği de çok ama özellikle yeni başlayanlara Uludağ'ı öneririm 4-5 kez inip çıkmak için 70-80 TL ödemesinler, 5 çıkışı 15 TL, 10 çıkışı 25 TL ye satın almak mümkün
 

Ynt: İzmit Kartepe Kayak Merkezi

merhabalar

kartepede durum içler acısı, pistlerin yarısında kar olmamasına rağmen bu hafta sonu herhangi bir indirim yapılmadan pass satılıyordu, ardından 2 saat geçmeden de çalışan lift te kapatıldı. Kartepedeki yüksek lift fiyatları farklı yerlerde dile getiriliyor ama bu şikayetlerden otel yönetiminin yeteri kadar haberi var mı? bu gün green park otelin web sayfasını tekrar inceledim fakat ne bilgi için ne de öneri ya da şikayet için bir mail adresi göremedim. Bende iletişim bilgilerinde yer alan 0262 315 47 01 numaralı faxa tüm şikayetlerimi, düşüncelerimi içeren bir yazı gönderdim. ne kadar ses çıkartabilirsek o kadar işe yarayacağını düşünüyorum. Herkesi fax çekmeye davet ediyorum

Selamlar
 

Ynt: İzmit Kartepe Kayak Merkezi

arkadaşlar dünkü kocaeli gazetesinde bir haber vardı karteyle ilgili bilmem okuyan varmı
birileri koskoca dağı birilerine peşkeş çekmiş 25 yıllığına
yani kartepeye başka otellerde yapılsa bile telesiyej yapamıyacaklar
buda şu demek adamlar öyle bir bağlantı yapmışlarki kartepede tek olup oranın kaymağını yemeyi kafalarına koymuşlar
 


Ynt: İzmit Kartepe Kayak Merkezi

Uludağ’mı, Kartepe mi?

Değerli Kayak severler.
12 – 15 Şubat tarihleri arasında 90 kişiyle birlikte Kayak kampımızı yapmak üzere Uludağ’daydık. Kampımıza sadece kayak için değil, dinlenmek ve eğlenmek için katılanlarda oldukça fazlaydı. Güzel bir yolculuğun ardından Uludağ’a gelmiştik. Havanın bozuk olması, kimsenin motivasyonunu kaybetmesine neden olmamıştı. Kampa geldiğimizi öğrenen Uludağ’da ki dostlarımız bir bir bizi arıyorlardı. Çoğunun ilk sorduğu soru “Kartepe’de neler olduğu”ydu. Birde en çok merak ettikleri şey ise neden Kartepe burnumuzun dibinde dururken Uludağ’a gelmemizdi. Çünkü Bursalılar bunu anlayamıyorlardı. Ama durumu anlattığımızda, ağızları açık kalıyor ve bize hak veriyorlardı. Camianın içerisindekiler ise durumu bildikleri için, bize gülümseyerek her türlü yanımızda olduklarını bildiriyorlardı.
Odalarımıza yerleşip, otelden çıkınca, Uludağ’ın Kocaelililer tarafından adeta işgal edildiğini görmemiz uzun zaman almadı. Sanki Uludağ’da değil Kartepe’deydik. Kocaeli Üniversitesi Besyo 160 kişiyle, Yine öğretim görevlilerinin oluşturduğu bir başka 50 kişilik grup, doktor arkadaşımızdan oluşan 40 kişilik bir grup ve bizler KODOSK olarak 90 kişiyle Uludağ’daydık. Evet yanlış okumadınız ,sadece sayısını net tespit edebildiğimiz 340 kişiyle Uludağ’daydık. Arabasına atlayıp ailesiyle gelen ve dağda karşılaştığımız onlarca dostumuzu söylemiyoruz bile. Günübirlik İzmit’ten gelen onlarca otobüsü söylemiyoruz size… Hele hele Kartepe deneyimini tadıp , sonra tekrar Uludağ’a yönelen binlerce insandan hiç bahsetmiyoruz size …
Neyse, ilk günü otel otel gezip dostlarla sohbet ederek geçirdikten sonra ,otelimize döndüğümüzde, Uludağ’ın vazgeçilmezi olan gece eğlenceleri için arkadaşlarım mekan mekan dolaşıp grup indirimlerini almışlar , geriye sadece hangi mekana gideceğimize karar vermek kalmıştı. Akşam yemeğimizi yedikten sonra , seçtiğimiz mekana gittiğimizde ise şaşkınlığımız bir kat daha artmıştı. Mekanı dolduranların neredeyse tamamını, Kocaeli’nden gelenler oluşturuyordu. Durumu fark eden DJ ise devamlı Kocaeliden gelen grupların isimlerini anons ederek ,büyük alkışlar toplamayı başarıyordu.
İnsanlar eğlenirken kafamı ,cevabını bildiğim o soru kurcalıyordu. Neden Kartepe değil de Uludağ? Sizlerin de cevabını bildiğiniz bu sorunun nedenini kısaca anlatayım isterseniz. Uludağ’a gelmek için özel bir organizasyona dahil olmak şart değil. Dağ’a geldiğinizde birkaç otelle görüşmeniz yeterli . Gecelik hafta sonu konaklama tam pansiyon ve sınırsız liftler dahil 70 TL’den başlıyor. Kesenize ve zevkinize uygun onlarca otel var. Bunların dışında Beden terbiyesinden tutunda , Orduevine kadar , Karayollarından tutunda , maliyeye kadar bir çok kurumun , komik denilecek fiyatlara konaklama tesisleri var. Bu tesislerde kalabilmek için , Bir yakınınızın bu kurumlarda çalışması yeterli. Peki Kartepe’de durum nasıl ? Hafta sonunu zaten geçin. Hafta içi yarım pansiyon konaklama, sınırsız liftler dahil yaklaşık üç katı fiyatlardan başlıyor.
Diyelim ki Uludağa Günü birlik geldiniz. Kayak kiralayacaksınız, sınırsız lift alacaksınız , sucuk ekmek yeyip güzel bir gün geçireceksiniz. Birde bunların fiyatlarını karşılaştıralım. Uludağ’da kayak kiraları, Carving denilen son model kayak takımları günlük 10 TL den başlıyor. En pahalısı 15 TL. Liftler ise çok seçenekli. Yazıcı ve Becerenin sınırsız lift biletleri günlük 15 TL. Ağaoğlu’nun modern ve Tüm dağı kapsayan lift ağlarından ise günlük yararlanmak istiyorsanız 30 TL vermeniz gerekiyor. Cennet kaya , Karkay liftleride günlük komik rakamlara satılıyor. Seçenek o kadar çok ve ucuz ki kimi arkadaşlarımızın boynunda iki farklı lift kartları bile görüyordum. Kartepe’de ise durum tek elden idare edildiği için 70 TL. Liftlerin durumundan ise hiç bahsetmeyeceğim.. Gidenler gayet iyi biliyorlar. Kayak kiraları otel bölgesindeki tavan fiyatı 55 TL , Maşukiye eteklerinde kurulan Kayak evlerinde ise 20 ila 25 TL arasında bulmanız mümkün.
Uludağ’da Lift sahibi olmayan oteller ise Beş yıldızlı otellerle rekabet edebiliyorlar. Kayak merkezi olan bir dağda konaklama yapmayı planlayanlar için , otel seçiminde ki en büyük etken fiyatlara liftin dahil olmasıdır. Lifti olmayan oteller , sistemden sembolik fiyatlara aldıkları günlük sınırsız çıkışları , konaklamaya dahil ediyorlar. Siz bunu hiç hissetmiyorsunuz bile. Peki Kartepe’de durum nasıl ? Liftlerin sahibi tek. Diğer oteller buradan yararlanamıyor. Yararlansa da toplam maliyet ,diğer işletmeleri , dağdaki otel karşısında cazip kılmıyor. Bu yüzdende Kartepe’de başka otel yapılamıyor , yatırım yapmanın da bir anlamı kalmıyor. Bunu şöyle örnekleyebiliriz. Diyelim ki Maşukiye’de bir otel yaptık. Hem de 5 yıldız. Yukarıdaki gibi yarım pansiyonda değil. Her şey dahil hizmet veriyoruz. Ama otelimize gelen misafirlerimizin, asıl amacı kayak yapmak. İşte devreye Kayak girdiği zaman Fiyat iki buçuk kat fırlıyor. Diyelim ki Maşukiye’deki 5 yıldızlı otelimizde 70 TL’ye HD konaklama veriliyor , üzerine 70 TL dağdaki işletme lift ücreti istiyor , 5 TL kapı giriş ücreti istiyor , 20 TL gidiş dönüş yol tutuyor , dediniz ki öğlen yemeği işini dağda çözeyim , o zaman yandınız işte. Size soruyorum ! bu şartlarda her hangi bir yatırımcı bölgeye otel yapar mı ? Pansiyon açarmı ? Açmaz tabi. Bölgede yaşayan işsizler için yeni istihdam alanları oluşur mu ? Oluşmaz tabi.
Daha bitmedi tabiî ki. Kayak kampımız sırasında bir arkadaşımız ayağından sakatlandı. 156 dan alo Jandarmaya haber verdik. Hemen modern taşıma sistemleriyle donatılmış Kar motoru geldi. Nereye mi götürdüler?. Sağlık bakanlığının sağlık ocağı bölgede , 112 acil bölgede , Uludağ üniversitesi acil ünitesi bölgede, Özel bir hastanenin ambulansı bölgede. Yani sakatlandığınız zaman , ister yeşil kartlı olun , isterse özel sağlık sigortanız olsun , hizmet için tüm birimler bölgede. Peki Kartepe’de nasıl ? Bölgede Sayın Bakanlarımızın geldikleri zamanlar hariç , Ambulans yok . Pistte sakatlandığınız zaman sağlık eğitimi olmayan görevliler , sizi otelin içinde bulunan , asıl amacı otelin personeline hizmet etmek olan , 6 metre karelik bir sağlık kabinine götürüyorlar. Odada ağır yaralanmalar ve travmalar için yeterli ekipman vs. olmadığından, ya bölgeye özel şirkete ait ambulans çağrılıyor, yada kendi aracınızla hastaneye kadar gidiyorsunuz. Hafta içi zaten doktor yok. Hafta sonu da otelin işyeri hekimi , elinden geleni yapmaya çalışıyor. Yani Kartepe’de sağlığınız Allaha emanet.
Aslında bölgede birçok insanın farkında olmadığı başka bir gerçek var. Dağlarda hava durumu her an değişebilir. Bakmışsınız bir anda tipi basar ortalığı , biraz sonra aniden güneş çıkabilir. Bir bakmışsınız yağmur fırtına bastırır , biraz sonra önünüzü görmeyecek kadar sisin içinde bulursunuz kendinizi. Kartepe’de ya kaybolursanız başınıza ne gelir hiç düşündünüz mü ? Geçtiğimiz günlerde Uludağ’da yaşananları biliyorsunuz. Gencecik bir hayat , herkesin gözleri önünde söndü. Dağlarda acil durumlar için profesyonel ekipler gereklidir. Aksi taktirde ekipler de riske girmiş olurlar. Uludağ’da Jandarma arama kurtarma ekibi , Sivil savunma arama kurtarma ekibi , Akut ve Bursa’da bulunan gönüllü arama kurtarma ekipleri ve ekipmanlarıyla inanılmaz bir ekip var. Ona rağmen bu tip olaylar oluyor. Bizler millet olarak başımıza bir hadise gelmeden, önlemlerimizi almayız. Maalesef ki bu özellik kurumlarımıza da yansımış. Tekrar soruma dönüyorum. “Kartepe’de ya kaybolursanız başınıza ne gelir hiç düşündünüz mü? “ Bölgede Jandarma karakolu yok. Normalde hemen hemen kamuya açık tüm kayak merkezlerinde , karakollar bulunur. Hatta kayakçılar askerliklerini burada tamamlarlar. Neden yok acaba ? Yukarının tek ele hizmet ediyor olması , bunun sebepleri arasında olabilir mi acaba ? Sivil savunma ve gönüllü ekipte yok. Bir olay anında bu ekiplerin tümünün hazır olduğunu düşünürsek , Kartepe’ye ulaşmaları en az bir saat. Sizi aramaya başlamaları en az iki saat. Artık sorunun cevabını vermek daha kolay sanırım ? Tüm bu şartlar altında Uludağ mı? , Kartepe mi? diye kendimize sorduğumuzda, Vicdanımız ve cebimiz Uludağ , Gönlümüz ise Kartepe diyor . Neden mi? Uludağ’da sizlere hizmet etmek için yarışan , birbirleriyle rekabet eden işletmeler topluluğu var. Uludağ’da bu çeşitliliğe hizmet eden kamu topluluğu var. Kartepe’de ne var? Tek bir işletme. Hem de bizlerin ömrünün yetmeyeceği bir süreyle…
Bu haksız rekabet ortamının bir an önce düzelmesi dileğiyle. Sağlıcakla kalın.
 



Ynt: İzmit Kartepe Kayak Merkezi

berk arkadaşım yazdığın herşeyde haklı ve doğrusun sana katılıyorum
kartepeyi protesto için herşeye hazırım
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,035
Mesajlar
1,527,585
Kayıtlı Üye Sayımız
166,780
Kaydolan Son Üyemiz
mryslz

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst