bu kurtarmadan çıkarılacaklar...
1. ekipman sağlam olmalı... vinç makaramız yoktu eğer olsaydı benim umutun arkasına geçmeme hiç gerek kalmayacaktı. benim gidip sabit nokta olduğum yere vinç makarasını koyacaktık ve ben ön çaprazdan umutu çekip çıkaracaktım. yoluda harab etmeyeceğimiz için işimiz en fazla bir saatte bitecekti...
2. yalnız off-road yapılmaz... evet yalnız off-road yapılmaz, yapılmamalı, hele gece hiç. ama dostlar sağlam ve bir telefon uzağında ise istediğin zaman yalnız off-road yapılır ;D ;D
3. araç çekilirken veya bir etab geçilirken sadece bir kişi aracı yönlendirmeli. her kafadan ses çıkarsa insan ne yapacağını şaşırıyor...
4. 3 tonluk f250 kaymaya başladıysa 5 kişi onu asla tutamaz. ama insan ne olursa olsun "tutun" diye seslenme ihtiyacı duyuyor ;D ;D
5. tabor vinç sağlam çıktı. bütün gece çalıştı ve ne ısındı nede tekledi....
6. çorbacıya çamurlu girince şaşkın ifadelere alışık olmak lazım. adamlar altımıza koymaya karton getirdiler
7. gecenin yarısı değirmendere de para dağıtsalar gitmezdik ama iş dostluk olunca ne saatin ne de konumun bir önemi kalmıyor. bu sebepten önemli olan para kazanamak değil dost kazanmak ve para sahibi olmak değil dost sahibi olmak...
böyle dostlara ve abilere sahip olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum....