J9 Kasası Kesilip Çekme Karavan Yapılabilir mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mirkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,868

Etiketler

Ynt: J9 Kasası Kesilip Çekme Karavan Yapılabilir mi?

mirkan' Alıntı:
Fikrini ve bildiklerini paylaşan/paylaşacak olan herkeze , sonsuz şükranlarımı sunuyorum ... iyi'ki varsınız ...
Mirkan kardeşim başlangıç ta şaka gibi başladığınız olay ciddileşince bazı bildiklerimi paylaşayım istedim.Değişen yasalarla yetkili şirket dışında aracınıza çeki demiri bile taktıramazken,Kaldıki ona da proje çizdireceksiniz,çekmeyi düşündüğünüz aracın önüne taktıracağınız kafayı monte edince aracınız artık kısa olmaktan çıkacak.Buna birde anneniz aracı kullanırken ben arkada yatarım'ı eklediğinizde (yasalara göre çekme karavanda seyir halinde yolcu taşıyamıyorsunuz) Hevesiniz kırılacak ama bunların maliyetini düşününce Temiz hazır bir çekme karavan 2 .ci el size daha uygun olacaktır derim ben.

Selam,
Bir süredir konuya yazı yazılmadığı için sonucunu merak ettim,
1-2 yıldır benim de aklımd aolan bi konu bu J9 kesip karavan yapmak, hatta öncen kazalısı vardı burda sanayide,
siz bu konuyu ne yaptınız, başladınız mı vaz mı geçtiniz?
saygı ve selamlarımla,
Kemal BENLİ, SİNOP
kemalbenli@hotmail.com

güngör' Alıntı:
Yalçın bey projeniz güzel gerçekleştirmenizi dilerim. Ruhsat gerekmeden 750 kg altında kalabilmeniz için dingil ile birlikte şasi ağırlığınız yaklaşık %35-40 kapasitenize denk geliyor. Belkide bu konuda kaygınız yoktur. Kolay gelsin.

Kusura bakmayın belki konuyla alakasız olacak ama çekme karavan konusunda tecrübesizim, hurda bir aracın arka kısmını kullanarak karavan yapmayı düşünüyorum.Bu bahsettiğiniz 750kg muhabbeti nedir ? Çekme karavan 750kg altında olduğunda karavan için herhangi bir resmi işlem yapmamız gerekmiyor mu yani ? Ruhsat vs ? Bu mevzuatı inceleyebileceğim ya da bilgi edinebileceğim bir kaynak var mı ?

Teşekkürler.

750 kg altindaki herhangi bir romork ve karavani ruhsatsiz ve muayenesiz cekebilirsiniz. Ama normal bir aractan yapmaya kalkarsaniz bu muhtemelen 750kg gececektir. Bu durumda ruhsat cikarmak ve muayeneye sokmak gerekir. Forumda tartisilan konulardan anladigim kadari ile faturasiz bir karavana ruhsat cikaramazsiniz.

Kisaca kendi karavaniniz yuklu agirligi 750kg altinda ise istediginizi yapin. Ustunde ise profesyonel olarak imal edilmeli, fatura ve tip onay belgeli olmasi gerekir ki ruhsat cikabilsin.

moonwalker_arc' Alıntı:
Kusura bakmayın belki konuyla alakasız olacak ama çekme karavan konusunda tecrübesizim, hurda bir aracın arka kısmını kullanarak karavan yapmayı düşünüyorum.Bu bahsettiğiniz 750kg muhabbeti nedir ? Çekme karavan 750kg altında olduğunda karavan için herhangi bir resmi işlem yapmamız gerekmiyor mu yani ? Ruhsat vs ? Bu mevzuatı inceleyebileceğim ya da bilgi edinebileceğim bir kaynak var mı ?

Teşekkürler.

Uğur bey, mesajınızı benzer projesi olan arkadaşımızın bölümüne taşıdım. Dikkat etmeniz gereken karavanın 750 kg olması değil yolda seyir halindeyken
yüklü olarak 750 kg ağırlığı geçmemelidir. Kolay gelsin.

güngör' Alıntı:
Uğur bey, mesajınızı benzer projesi olan arkadaşımızın bölümüne taşıdım. Dikkat etmeniz gereken karavanın 750 kg olması değil yolda seyir halindeyken
yüklü olarak 750 kg ağırlığı geçmemelidir. Kolay gelsin.

Teşekkür ederim Levent bey, 750 kg olayını biraz ölçüp tartıp hesaplamam lazım aksi taktirde bizim bir karavan faturası bulmamız gerekecek belli ki.Peki bir soru daha bu 750 kg muhabbeti için trafiğin beni yolda çevirip karavanı kantara sokması lazım herhalde ? Böyle bir durumda karavanı mı bağlıyorlar ?

moonwalker_arc' Alıntı:
Teşekkür ederim Levent bey, 750 kg olayını biraz ölçüp tartıp hesaplamam lazım aksi taktirde bizim bir karavan faturası bulmamız gerekecek belli ki.Peki bir soru daha bu 750 kg muhabbeti için trafiğin beni yolda çevirip karavanı kantara sokması lazım herhalde ? Böyle bir durumda karavanı mı bağlıyorlar ?

Çeken aracın plakasına ağır para cezası yazıldığını duydum. Yolda tartım işini Karayolları Denetim Noktalarında yapılıyor. Eskiden nakliye vasıtalarının istiap
haddini kontrol eden bu noktalar 31 Temmuzda Şile'den dönerken benide kantara yönlendirdi. Bu konuyu aşağıdaki linkte paylaşmıştım.

Selamlar.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=78230.0

Ynt: J9 Kasası Kesilip Çekme Karavan Yapılabilir Mi?

J9 Kesip çekme karavana dönüştürme işlemi ne oldu acaba?

Ynt: J9 Kasası Kesilip Çekme Karavan Yapılabilir Mi?

aradan uzun zaman geçmiş sanırım bu iş yattı
J9 dan çekme karavan yapılabilir ama çok ağır olacağı kanattindeyim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,066
Kayıtlı Üye Sayımız
166,965
Kaydolan Son Üyemiz
adilomim

Çevrimiçi üyeler